Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Семинари КДР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Київський національний торговельно-економічний університет

Хмельницький торговельно-економічний коледж

Фінанси підприємств Методичні рекомендації до семінарських занять

освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст»

спеціальність 5.03050702 Комерційна діяльність

Хмельницький 2011

Методичні рекомендації до семінарських занять з дисципліни «Фінанси підприємств» для підготовки молодших спеціалістів за спеціальності 5.03050702 Комерційна діяльність

Укладач: викладач І категорії Гребінська С.І.

Рецензент: Н.П. Терехова – викладач-методист, магістр фінансів, методист коледжу

Розглянуто і схвалено

на засіданні циклової комісії

економіки і фінансів

Протокол № 1 від ________ 2010 р.

Голова циклової комісії

______С.І. Гребінська

ВСТУП

Семінарське заняття – форма навчального заняття, при якій викладач організує дискусію навколо попередньо визначених тем, до котрих студенти готують тези виступів на підставі індивідуально виконаних завдань (рефератів).

Дидактичними цілями проведення семінарів є:

  1. Забезпечити педагогічні умови для поглиблення і закріплення знань студентів з основ даної теми, розділу, набутих як під час лекції так і в процесі вивчення навчальної інформації, що виноситься на самостійне опрацювання;

  2. Спонукати студентів до комплексного творчого обговорення найбільш складних питань навчального курсу, активізації їх до самостійного вивчення наукової та методичної літератури, формування у них навичок самоосвіти;

  3. Оволодіння методами аналізу фактів, явищ, проблем, що розглядаються та формування у студентів умінь і навичок до здійснення різних видів майбутньої професійної діяльності.

Перелік тем семінарських занять визначається робочою навчальною програмою дисципліни.

На кожному семінарському занятті викладач оцінює підготовлені студентами реферати, їх виступи, активність у дискусії, уміння формулювати і відстоювати свою позицію тощо.

Підсумкові оцінки за кожне семінарське заняття вносяться у відповідний журнал.

Отримані студентом оцінки за окремі семінарські заняття враховуються при виставленні підсумкової оцінки з даної навчальної дисципліни.

1. Мета й завдання семінарських занять з дисципліни «Фінанси підприємств»

Метою семінарських занять є формування системи знань з теорії і практики фінансових відносин суб'єктів господарювання, формування фінансових ресурсів, фінансового планування, організації фінансової діяльності підприємств.

Завдання: вивчення сутності й функцій фінансів підприємств, фінансових ресурсів та джерел їх формування; організації фінансів підприємств; набуття навиків фінансових розрахунків; оволодіння методами фінансового планування, оцінювання фінансового стану.

Ці знання необхідні спеціалісту для забезпечення збереження і раціонального вико­ристання всіх видів засобів в умовах ринкових відносин.

Загальний обсяг семінарських занять з курсу «Фінанси підприємств» становить 2 години. По закінченню вивчення курсу студенти складають залік.