Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
марущенко.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
91.65 Кб
Скачать

2. Практичний розділ. Виховний захід для учнів птнз за темою «Як вибрати професію » тема : Як вибрати професію

МЕТА : Виховати шановливе ставлення до обраної професії

Форма групова

Метод формування свідомості

Засоби : виставка книжок про різні професії , репродукція картин , фотографії людей різних професій за роботою .

Хід заходу:

І Підготовча частина

План

  1. Робота з підготовки приміщення

  • прибирання приміщення

  • з`ясувати чи вільне приміщення в назначений час;

  1. Підготовка необхідного обладнання та ТЗН

- перевірка справності освітлення

-перевірка справності мікрофону.

ІІ Основна частина

1 План проведення заняття

    1. Вступне слово вчителя

    2. Основна частина

    3. Заключна частина

Сценарій виховного заходу

    1. Вступне слово вчителя

Вчитель . Кожен з вас замислювався над тим , яку професію вибрати . Існують тисячі різних професій і спеціальностей , і знайти для себе роботу по душі дуже складно .

Що ж необхідно враховувати при виборі професії ? По-перше – це зацікавленість . Одній людині цікаво розводити кімнатні квіти , іншій – програмувати на комп’ютері , третій – виконувати музичні твори на фортепіано . Щоб професія не була тягарем , необхідно вибирати її у сфері ваших інтересів . Інтереси можуть змінюватися .

1.2 Основна частина

А зараз ближче познайомимося з деякими професіями .(виступи учнів)

Учень 1. Я розповім про професію дресирувальника службових собак . Дресирувальник повинен знати особливості кожної породи службових собак , добре розбиратися в їх поведінці , в догляді за ними , знати психофізіологічні основи дресировки , володіти різними її методами .

До кожної собаки дресирувальник повинен знайти індивідуальний підхід , бути терплячим та уважним , він повинен вміти аналізувати свою роботу з собакою , знаходити та виправляти помилки .

Для захисно-караульної служби найбільш підходить порода німецька вівчарка . У захисно-караульних собак виробляють недовірливе , злісне ставлення до чужих , навички затримання людини , яка тікає , її охорони та конвоювання , захисту господаря від нападу , вибирання речей за запахом , обшуку місцевості та приміщень .

Дресирування розшукових собак більш складне , так як собака повинна безвідмовно виконувати команди та жести при віддаленні від дресирувальника на відстань не менше 30 метрів , вона повинна бути терплячою , стриманою та дисциплінованою . Дресирувальник повинен ще на початку курсу дресировки визначити , чи є в собаки такі якості . Для розшукової служби в міліції , на кордоні , у внутрішніх військах пригожими є німецькі вівчарки , колі , ротвейлери , боксери , доги . Крім навиків собак захисно-караульної служби , у розшукових собак виробляють навики пошуку людини за слідом та вибирання людини зі сліду , вибирання речей по запаху людини та запаху його речей .

Вчитель. Пропоную вам визначити , до якого типу відноситься кожна з названих професій. (Дресирувальник – „Людина-природа” , програміст – „Людина-знакова система” , модельєр – „Людина-художній образ” , пілот – „Людина-техніка” , кореспондент – „Людина-людина” .