Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бидет - 10.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
864.77 Кб
Скачать

Бульбашкові діаграми

Різновид точкової діаграми. Бульбашкова діаграма використовується для порівняння наборів із трьох значень і може мати об’ємний вигляд. Розмір бульбашки, або позначки даних, указує на значення третьої змінної. Упорядковуючи дані для бульбашкової діаграми, розміщуйте значення X в одному рядку або стовпці, а відповідні значення Y – у суміжному рядку або стовпці. Наприклад, дані можна розмістити, як показано на рисунку нижче.

На зображеній нижче бульбашковій діаграмі видно, що компанія A має найбільший асортимент продукції та найбільшу частку ринку, але її обсяги збуту не найвищі.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Докладну інформацію про використання бульбашкових діаграм можна знайти у статті Створення бульбашкових діаграм.

Біржові діаграми

Цей тип діаграм найчастіше використовується для відображення даних про курси акцій, але може також використовуватися й для наукових даних (наприклад, зміни температури). Щоб створити біржову діаграму, дані необхідно розташувати у правильному порядку. Існує кілька різновидів таких діаграм.

  • Біржова діаграма із трьома значеннями (найвищий, найнижчий і кінцевий курси).     Біржова діаграма із трьома значеннями часто використовується для відображення даних про курси акцій. Щоб створити таку діаграму, потрібно мати три ряди значень, розміщені в такому порядку: найвищий курс, найнижчий курс і курс закриття.

  • Біржова діаграма з чотирма значеннями (початковий, найвищий, найнижчий і кінцевий курси).     Щоб створити діаграму цього типу, потрібно мати чотири ряди значень, розташовані у правильному порядку: курс відкриття, найвищий курс, найнижчий курс і курс закриття.

  • Біржова діаграма з чотирма значеннями (обсяг, найвищий, найнижчий і кінцевий курси).     Для створення цього типу діаграми потрібно чотири ряди значень, розташовані у правильному порядку: обсяг, найвищий курс, найнижчий курс і курс закриття. На зображеній нижче діаграмі обсяг оцінюється за двома осями значень: одна вісь для стовпців, за якими оцінюється обсяг, а інша – для курсів акцій.

  • Біржова діаграма із п’ятьма значеннями (обсяг, початковий, найвищий, найнижчий і кінцевий курси).     Для діаграми цього типу потрібно п’ять рядів значень, розташовані у правильному порядку: обсяг, початковий курс, найвищий курс, найнижчий курс і курс закриття.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Докладну інформацію про використання біржових діаграм можна знайти у статті Створення біржової діаграми.

Циліндрична, конічна та пірамідальна діаграми

У цих типах використовуються конічні, циліндричні або пірамідальні позначки даних, які надають виразність стовпчастим діаграмам, об’ємним стовпчастим діаграмам і гістограмам. Подібно до стовпчастих діаграм і гістограм, циліндричні, конічні та пірамідальні діаграми мають такі різновиди:

  • Стовпчаста діаграма, стовпчаста діаграма з накопиченням або нормована стовпчаста діаграма з накопиченням.     Стовпці в діаграмах цього типу зображуються циліндрами, конусами або пірамідами.

  • Гістограми, гістограми з накопиченням або нормовані гістограми з накопиченням.     Смужки в таких діаграмах зображуються циліндрами, конусами або пірамідами.

  • Об’ємна стовпчаста діаграма.     Об’ємні стовпці в таких діаграмах зображуються циліндрами, конусами або пірамідами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]