Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Т - 4 зан. - 1 Зан. - 1 ТИЛ.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
145.41 Кб
Скачать

Заняття № 1 Організація, озброєння і бойова техніка механізованого (танкового) батальйону

Вид заняття: лекція.

Час: 2 години.

Місце: клас

Навчально - виховні цілі:

1. Розглянути зі студентами організацію, озброєння і бойову техніку механізованих та танкових підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України.

2. Розглянути зі студентами тактико – технічні характеристики озброєння та бойової техніки механізованих (танкових) підрозділів.

2. На прикладах ведення бойових дій у Великій Вітчизняній війні, в локальних війнах і збройних конфліктах виховувати у студентів почуття переваги вітчизняної техніки над технікою потенціального противника.

Приблизний розрахунок часу:

Навчальні питання

Час (хвилин)

І Вступна частина

5

ІІ Основна частина

40

1. Організація, озброєння і бойова техніка механізованого батальйону на БТР

20

2. Особливості організації, озброєння і бойової техніки механізованого батальйону на БМП

40

3. Організація, озброєння і бойова техніка танкового батальйону

20

ІІІ Заключна частина

5

Тактико – технічні характеристики озброєння і бойової техніки механізованого (танкового) батальйону ЗСУ (самостійна робота)

45

Матеріальне забезпечення:

1. Схема «Організація, озброєння і бойова техніка механізованого батальйону на БТР».

2. Схема «Організація, озброєння і бойова техніка механізованого батальйону на БМП».

3. Схема «Організація, озброєння і бойова техніка танкового батальйону».

Література:

1. Бойовий статут Сухопутних військ частина. 2 (батальйон, рота). К. Видавництво. ”Варта”, 1998р.

2. Тактика (батальйон, рота). ОІСВ, 1996р.

3. Навчальний посібник з організації, озброєння та тактики дій механізованих (танкових) підрозділів. ОІСВ, 2004 р.

Методичні вказівки:

1. Викладання навчального матеріалу базувати на знаннях, що одержані студентами при вивчені модуля тактики.

2. При підготовці до заняття викладачу необхідно повторити організацію, озброєння і бойову техніку механізованого (танкового) батальйону Збройних Сил України.

3. Лекційне заняття є одним з важливіших видів навчальних занять, вони складають основи наукових знань студентів, формують їх світогляд, розкривають фундаментальні питання теми заняття, сприяють розвитку творчих здібностей тих, хто навчається.

Лекції читаються з метою дати тим, хто навчається, систематизовані основи наукових знань з дисципліни тактика, ознайомити їх з основними категоріями, закономірностями та педагогічними аспектами даної дисципліни, розкрити стан та перспективи прогресу загальновійськової тактики, сконцентрувати увагу на найбільш складних та вузлових питаннях.

На початку лекції до студентів доводиться тема лекції, її цільова настанова та план. Перед викладанням кожного питання формулюється проблема, встановлюється її зв'язок з матеріалом, який вивчався раніше, вказується роль тактики та її місце в системі навчання. Розгляд навчального питання може здійснюватися як на раді фактів, прикладів, поступово підводячи студентів до висновків (індуктивний метод), так і дедуктивний, починаючи з роз’яснення загального положення з подальшим показом можливостей його використання на конкретних прикладах.

4. При проведенні вступної частини заняття після перевірки наявності студентів оголосити тему, мету та уточнити порядок проведення лекції.

5. Під час розгляду першого навчального питання основну увагу звернути на організацію, озброєння та бойову техніку механізованого батальйону на БТР.

6. Під час розгляду другого навчального питання основну увагу звернути на особливості організації, озброєння і бойової техніки механізованого батальйону на БМП.

7. Під час розгляду третього навчального питання основну увагу звернути на організацію, озброєння та бойову техніку танкового батальйону.

8. Під час проведення заключної частини заняття провести розбір заняття, вказати на ті питання які необхідно доопрацювати під час самостійної підготовки.