Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БЖД ОДЗ 2008.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
183.81 Кб
Скачать

Безпека життєдіяльності ОДЗ

М ІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Харківський машинобудівний коледж

ЗБІРНИК ОБОВ`ЯЗКОВИХ ДОМАШНІХ ЗАВДАНЬ

ІЗ МЕТОДИЧНИМИ ВКАЗІВКАМИ

ЗА МОДУЛЬНИМ КОНТРОЛЕМ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

„БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ”

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

З ПІДГОТОВКИ МОЛОДШИХ СПЕЦІАЛІСТІВ

(електронний варіант)

До змісту

ХАРКІВ, 2008

Зміст

1 Вступна частина

1.1 Загальні вказівки щодо виконання та оформлення домашніх

робіт

1.2 Шкала оцінювання обов’язкового домашнього завдання

1.3 Тематичний план модульного контролю № 1

2 Перелік літератури, яка рекомендується до використання

3 Зміст домашніх завдань за модулем № 1

4 Таблиця варіантів та порядок вибору завдань

5 Додатки

До змісту

1 Вступна частина

Обов`язкове домашнє завдання виконується за модулем № 1 „Теоретичні основи безпеки життєдіяльності та елементи системи „людина – життєве середовище”.

Розділи, за якими виконуються завдання курсу „ Безпека життєдіяльності „:

  • Розділ 1 Теоретичні основи безпеки життєдіяльності.

  • Розділ 2 Людина як елемент системи „людина – життєве середовище”.

  • Розділ 3 Джерела небезпеки життєдіяльності людини та породжені ними фактори.

Безпека життєдіяльності – це галузь науково – практичної діяльності, спрямованої на вивчення загальних закономірностей виникнення небезпек, їх властивостей, наслідків впливу їх на організм людини, основ захисту здоров’я та життя людини і середовища її проживання від небезпек, а також на розробку і реалізацію відповідних засобів та заходів щодо створення і підтримки здорових та безпечних умов життя і діяльності людини.

Об’єктом вивчення безпеки життєдіяльності є людина в усіх аспектах її діяльності ( фізичному, психологічному, духовному, суспільному). Предметом

вивчення є вплив на життєдіяльності та здоров’я людини зовнішніх і внутрішніх факторів.

Завданням безпеки життєдіяльності є виявлення умов позитивного та негативного впливу життєдіяльності та здоров’я людини зовнішніх та внутрішніх факторів, обґрунтування оптимальних умов та принципів життя.

Мета вивчення дисципліни – забезпечити відповідні сучасним вимогам знання студентів про загальні закономірності виникнення і розвитку небезпек, надзвичайних ситуацій, у першу чергу, техногенного характеру, їх властивості, можливий вплив на життя і здоров’я людини та сформувати необхідні в майбутній практичній діяльності спеціаліста уміння і навички для їх запобігання і ліквідації, захисту людей та навколишнього середовища.

Надані завдання на домашню роботу для студентів в електронному вигляді доступні та достатньо прості у користуванні. Вони являються інструментом реалізації такої важливої сучасної форми навчання, як дистанційне навчання.

Одержати електронні завдання можна у повному обсязі або окремими розділами шляхом копіювання на дискету в бібліотеках та лабораторії комп’ютерних технологій коледжу.

У ході вивчення тем першого та другого розділів дисципліни та виконання ОДЗ Вас буде супроводжувати викладач Черкесова Ольга Олександрівна. Вона з готовністю надасть відповіді на Ваші усні та письмові запитання. Усні консультації можна отримати відповідно до розкладу. Письмовий запит слід відправляти за адресою коледжу :

м. Харків, вул. ІІІ Інтернаціоналу, 5.

Електронні обов’язкові домашні завдання є інтелектуальною власністю його автора та коледжу і не можуть бути скопійованими повторно або використаними без дозволу автора. Права автора захищаються діючим законодавством.

Головне завдання О Д 3 - це вдосконалення і закріплення одержаних знань. При виконанні О Д 3 студенти мають можливість глибше вивчити матеріал, навчитися застосовувати набуті теоретичні знання для розв'язання практичних задач. Такий підхід до вивчання матеріалу розвиває логічне мислення, дає можливість самостійно робити висновки.

До змісту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]