Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodychka.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
99.84 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення

Робота повинна відповідати правилам оформлення дисертаційного дослідження – Державний стандарт України. ДСТУ 3008-95 («Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення», бюлетень ВАК України, спецвипуск, 2000).

Розрізняють зовнішній вигляд роботи (охайність, грамотність, естетичне оформлення) і внутрішнє оформлення (правильність цитат, посилань на наукові джерела, ілюстрацій, списку використаної літератури, додатків).

Обсяг науково-дослідницької роботи не повинен перевищувати 30 друкованих сторінок.

Оформлення роботи починається з титульної сторінки, на якій обов’язково вказується секція наукового товариства, тема роботи , прізвище, ім’я, по батькові автора, школа, клас, у якому він навчається, прізвище, ініціали керівника (вчителя), його вчений ступінь і звання, якщо є (див. додаток 1).

На другій сторінці розміщується зміст роботи, зазначається обсяг сторінок кожного зі структурних елементів плану.

Із третьої сторінки починається виклад тексту роботи. При цьому слід дотримуватися таких правил:

  • текст роботи друкується на білому аркуші паперу формат А4 з одного боку сторінки ;

  • використовувати шрифт (рекомендується Times New Roman Cyr) текстового редактора Word розміру 14 пунктів (1,8 мм) з полуторним міжрядковим інтервалом (28-30 рядків на аркуші). Шрифт друку має бути чітким, стрічка чорного кольору середньої жирності;

  • залишають поля таких розмірів: ліве – не менше 20 мм, праве – не менше 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – не менше 20 мм;

  • заголовки структурних частин роботи «Зміст», «Вступ», «Перелік умовних скорочень», «Розділ», «Висновки», «Список використаних джерел», «Додатки» друкуються великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою;

  • відстань між заголовком та текстом має дорівнювати 3-4 інтервалам;

  • кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки;

  • сторінки нумеруються. Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, малюнків, таблиць, формул здійснюється арабськими цифрами без знака №. Першою сторінкою наукової роботи є титульний аркуш, який

включають до загальної нумерації сторінок, але на ньому номер сторінки не проставляється. На наступних сторінках їх номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці, починаючи зі вступу і до додатків;

  • додатки мають власну нумерацію арабськими цифрами або літерами українського алфавіту; слово «Додаток» розміщується в правому верхньому кутку сторінки; через 2 інтервали посередині з великої літери подається назва додатка.

Наукова робота повинна бути виконана з дотриманням Закону України «Про мови в Українській РСР». Робота з іноземної мови виконується на державній мові.

Потрібно слідкувати, щоб робота не містила граматичних помилок, не перебільшувала зазначений обсяг, не була переобтяжена надмірною кількістю фактів, дат, подій, прізвищ, назв, що ускладнює і сам захист і оцінювання дослідження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]