Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Zagalni_vidomosti_pro_pidpriyemstvo.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
273.92 Кб
Скачать

2.4 Дублювання роботи нормувальника

- Розробляє і впроваджує технічно обгрунтовані норми трудових витрат стосовно конкретних виробничо-технічних умов по різних видах робіт, що виконуються на підприємстві, на основі використання міжгалузевих, галузевих і інших прогресивних нормативів по праці з урахуванням психофізіологічних і соціально-економічних чинників, а також місцеві норми, розраховані на основі технічних даних про продуктивність устаткування, результатів аналізу витрат робочого часу при застосуванні найбільш продуктивних прийомів і методів праці. - Аналізує стан нормування, міру обгрунтованості і напруженості норм, проводить роботу по поліпшенню їх якості, забезпеченню рівної напруженості норм на однорідних роботах, що виконуються за однакових організаційно-технічних умов. - Встановлює норми часу(вироблення) на разові і додаткові роботи, пов'язані з відступом від технологічних процесів

- Здійснює контроль над дотриманням у встановлюваних нормах вимог раціональної організації праці при розробці технологічних процесів(режимів виробництва), визначає економічний ефект від впровадження технічно обгрунтованих норм трудових витрат. - Перевіряє діючі норми праці з метою виявлення застарілих і помилково встановлених норм, проводить роботу по їх своєчасній заміні новими, прогресивнішими у міру впровадження організаційно-технічних заходів. - Визначає чисельність працівників по функціях управління і структурних підрозділах відповідно до галузевих нормативів чисельності, виявляє відхилення фактичної чисельності від нормативної і причини таких відхилень, розробляє пропозиції по усуненню наднормативною численністю.

- Складає проекти календарних планів перегляду норм на основі намічених до впровадження організаційно-технічних заходів, що забезпечують виконання встановлених завдань по зростанню продуктивності праці. - Бере участь в підготовці проектів програм і річних планів вдосконалення організації праці на підприємстві. - Визначає трудомісткість виробів в результаті здійснення заходів, що забезпечують зростання продуктивності праці і підвищення якості продукції, а також нових видів виробів у зв'язку з впровадженням нової техніки і прогресивної технології, раціоналізаторських пропозицій і винаходів, вдосконаленням організації праці і виробництва, розробляє завдання по зниженню нормативної трудомісткості. - Вивчає рівень виконання норм, досліджує безпосередньо на робочих місцях міру і причини відхилень фактичних витрат праці від нормативних, бере участь в підготовці пропозицій по створенню необхідних умов для освоєння усіма працівниками норм трудових затрат.

2.5 Технологічна і оперативна документація

Технологічна документація - комплекс текстових і графічних документів, котрі визначають окремо або в сукупності технологічний процес виготовлення або ремонту виробу (включаючи контроль і транспортування) і що містить необхідні дані для організації виробництва. Є одним з важливих видів технічної документації.

Види технологічної документації:

-документи загального призначення (для всіх виглядів різноманітних робіт)

-документи спеціального призначення (на технологічні процеси, спеціалізовані по окремим виглядам робіт)

Технологічні документи загального призначення:

- маршрутна карта

- карта ескізів

- технологічна інструкція

- комплектовочна карта

- відомість розцеховки

- відомість оснастки

- відомість матеріалів

Технологічні документи спеціального призначення:

- операційна карта

- карта технологічного процесу

Технологічна і оперативна документація міститься в технологічному відділі. Вона видається робітникам перед зміною, для ознайомлення з майбутньою роботою. За допомогою цієї документації робітних може також ознайомитись з тими вимогами, які приписуються до виробу.

Технологічною документацією користуються контрольні майстри.

2.6 Організація праці

У ЦЛАМі діє дванадцяти годинний графік роботи, зміна 2 на 2.

У цеху робота ведеться безупинно.

Транспортні засоби доставляють заготівлі в цех, які потім потрапляють на робочі місця верстатників. Після обробки, деталі відвантажують в транспортні засоби і доставляють далі по цехах.

2.7 Організація заробітної плати

Заробітна плата в ЦЛАМі трьох видів:

  • відрядно-преміальна;

  • почасово-преміальна;

  • почасово по окладах.

3 Матеріали до дипломного проекту

3.1 Призначення і технічна характеристика деталі

Задана деталь, «Вал-шестерня», довжиною 334 мм, згідно креслення 04011 – 3 , відноситься до деталей типу тіло обертання. Маса деталі дорівнює G = 8,4кг.

3.2 Матеріал деталі

Кресленням передбачено виготовлення деталі з конструкційної легованої сталі 45 ГОСТ 1050 – 52. Дані про хімічний склад, механічні і технологічні властивості матеріалу заносимо в таблиці 1, 2 і 3 з відповідних показників.

Таблиця 1 – Хімічний склад сталі 45 ГОСТ 1050 – 88

C,%

Si,%

Mn,%

Cr,%

S,%

P,%

Cu,%

Ni,%

As,%

Fe, %

не більш

0,42 –

0,50

0,37

0,50 –

0,80

0,25

0,04

0,035

0,25

0,25

0,08

98,01-

97,43

Таблиця 2 – Механічні властивості сталі 45 ГОСТ 1050 – 88

Твердість

HB/HRC

Межа міцності Gв, Н/мм2

Межа текучості Gт, Н/мм2

Відносне подовження ψ, %

Відносне звуження σ, %

170-179

660

360

16

45

Таблица 3 – Технологічні властивості сталі 45 ГОСТ 1050 – 88

Обробляємість різанням

Обробляємість тиском

Зварюємість

Термична обробка

Ктв. сплав = 1

Кшвидкоріз = 1

обмежена

задовільна

закалка та відпуск

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]