Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ!!!!!!!.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
74.24 Кб
Скачать

Основні вимоги до оформлення курсової роботи

Загальні вимоги до оформлення

Курсову роботу оформлюють на одній сторінці аркуша білого паперу формату А4 (210×297 мм) в рамці встановленого зразка. Курсову роботу виконують машинним способом за допомогою комп’ютерної техніки або у рукописному варіанті. При виконанні роботи використовують шрифт Times New Roman, розмір 14, інтервал 1,5. Текст курсової роботи друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве-30 мм, праве-10 мм, верхнє та нижнє -20мм, а також абзац 1 – 1,25см.

Загальний обсяг курсової роботи, без урахування додатків, оптимально повинен складати 30-35 сторінок. При загальному обсязі до 25 сторінок робота повертається на доопрацювання без прочитання. Якщо обсяг якогось із розділів складає менше 6 сторінок, то така курсова робота може бути забракована. Не бажано перевищувати обсяг роботи за 40 сторінок, оскільки це може сприйматись, як невміння автором концентровано і лаконічно передавати думки.

Текст роботи потрібно розміщувати, дотримуючись розмірів полів рамки. Текст повинен бути надрукований чисто і грамотно. Не допускаються скорочення слів, а вживання абревіатури дозволяється після того, як в тексті вже використовувалося її змістове словосполучення із вказівкою в дужках такої абревіатури.

Сторінки роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізної нумерації по всьому тексту роботи. Номер сторінки проставляють у відповідній клітинці рамки без крапки наприкінці. Титульний аркуш, зміст, додатки також включають у загальну нумерацію, однак номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

Вступ, кожний розділ, висновки, список використаних джерел слід починати з нової сторінки. Перенос складів у словах не використовувати.

Оформлена робота повинна бути підшита у пластиковий швидкозшивач. Можна розкласти кожний листок в окремі файли в спеціальних папках для курсових робіт.

Оформлення заголовків структурних елементів

Заголовки структурних елементів, зокрема «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ», не нумерують. Розділи, підрозділи, пункти роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, розділених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять. Кожну структурну частину курсової роботи починають з нової сторінки.

Розділи і підрозділи завжди повинні мати заголовки. Заголовки структурних розділів роботи необхідно розміщувати всередині рядка і друкувати великими літерами без крапки наприкінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів-маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не проставляють. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. Підрозділи, пункти та підпункти починати з нової сторінки не треба.

Відстань між заголовком розділу та заголовком підрозділу повинна дорівнювати 2 інтервалам. А відстань між заголовком підрозділу до тексту повинна дорівнювати 1 інтервалу (за винятком заголовка пункту). Не допускається розміщувати заголовок підрозділу, пункту або підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього вміщується лише один рядок тексту.

Оформлення формул

Формули в курсовій роботі нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери пишуть біля правого поля аркуша в одному рядку з відповідною формулою у круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу).

Нижче, під формулою, дається пояснення значень використаних у формулі символів в послідовності, у якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнту записують з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова "де" без двокрапки.

У формулі мають використовуватись букви лише одного алфавіту (українського, російського, латинського тощо). Не допускається використання букв різних алфавітів.

Наприклад:

(3.1)

де ЧДП — чистий дисконтний прибуток, грн.;

ВВ — валова виручка від реалізації готової продукції, грн.;

В — витрати, грн.;

t — шаг (рік) розрахунку;

r — норма дисконту, %;

(1+r)t – коефіцієнт дисконтування;

n — горизонт розрахунку

Також слід зазначити, що перед та після формули повинен бути один інтервал.

Оформлення ілюстрацій

Ілюстрації (креслення, схеми, графіки, карти) позначають словом "Рис." і нумерують послідовно в межах розділу. Номер ілюстрації повинен складатись з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2 ( другий рисунок першого розділу ).

Номер ілюстрації, назва та пояснювальні записи розміщують послідовно під ілюстрацією. Якщо в розділі курсової роботи подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами. Ілюстрації (схеми, графіки, малюнки) необхідно подавати в роботі після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації, які розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок.

Наприклад:

Функціональна схема, що відображає умови здійснення комерційної діяльності авіакомпаній показано на рис.1.2.

Не варто оформлювати посилання на ілюстрації як самостійні фрази, в яких лише повторюється те, що міститься в її назві. У тому місці, де викладається тема, пов'язана із ілюстрацією, і де треба вказати на неї, розміщують посилання у вигляді виразу в круглих дужках "(рис.3.1)" або зворот типу: "...як це видно з рис.3.1", або "...як це показано на рис 3.1".

Полотно 14

Рис.1.2 Функціональна схема умов здійснення комерційної діяльності авіакомпаній

Також слід зазначити, що перед та після ілюстрації повинен бути один інтервал.