Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробнича практика. 3 курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
143.87 Кб
Скачать

18

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

“ЗАПОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ”

МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Факультет менеджменту

Кафедра менеджменту організацій та логістики

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи

Н.А. Грозовська

(підпис) (ініціали, прізвище)

«_____» _____________20___ р.

ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

для студентів ІІІ курсу денної форми навчання

факультету менеджменту

спеціальності «Менеджмент організацій»

«Логістика»

Ухвалено на засіданні

Науково – методичної ради

факультету менеджменту ЗНУ

Протокол № 1 від ____вересня 2011 р.

Голова ради ______________Коваленко Н. М.

Затверджено на засіданні

Кафедри менеджменту організацій та логістики

Протокол № від «__» ________2011 р.

Зав. кафедри Волков В. П.

Запоріжжя

2011 р.

Програма виробничої практики складена на підставі положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, методичних рекомендацій по складанню програми практики студентів вищих навчальних закладів України, відповідає навчальному плану і кваліфікаційній характеристиці спеціальності.

Укладач програми з виробничої практики: доцент кафедри менеджменту організацій і логістики Бєлоусова О. С.

Пояснювальна записка

Виробнича практика є практикою професійного спрямування, а саме – основою уявлення про майбутню професію, вивчення професійних функцій майбутніх менеджерів та логістів у різних сферах господарського діяльності.

Виробнича практика проходить на третьому курсі денного відділення факультету менеджменту.

Виробнича практика покликана сформувати у студентів професійні уміння, навички роботи у підрозділах підприємств, що виконують логістичні функції, а саме: логістики, маркетингу, матеріально-технічного забезпечення, виробництва, збуту, транспортного господарства, складського господарства, а також зібрати і обробити матеріали з теми бакалаврської роботи.

Базами практики можуть бути підприємства різних форм власності, де є підрозділи логістики, логістичні компанії, а також середні та великі підприємства.

В основі виробничої практики є вивчення студентами праці менеджерів різних профілів та логістів, та ознайомлення з їхніми функціональними обов’язками на підставі посадових інструкцій, вивчення аспектів організаційного устрою підприємств різних напрямів діяльності та форм власності.

Загальні положення та вимоги щодо проведення Виробничої практики студентів зі спеціальності «Менеджмент організацій», «Логістика» викладені у програмі, яка розроблена відповідно до Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України.

Виробнича практика є наступним після практики «Вступ до фаху» етапом практичного ознайомлення студентів з обраною спеціальністю, отримання професійних знань і навичок, які допоможуть у вивченні теоретичних курсів, ознайомлення із сучасними технологіями, що використовуються на підприємстві.

Виробнича практика поводиться протягом терміну, зазначеного в навчальному плані, для студентів третього курсу денного відділення факультету менеджменту спеціальності менеджмент організацій.

Мета і завдання практики

Метою - практики є:

  • ознайомити студентів із обраною спеціальністю; надати студентам професійні знання і навички, що допоможуть у вивченні теоретичних курсів дисциплін.

Завдання проходження Виробничої практики:

1) поглиблення та закріплення студентами теоретичних знань і набуття необхідних практичних навичок і досвіду роботи в галузі управлінської, планово-економічної, маркетингової діяльності підприємства;

2) опанування організаційно-технологічними процесами функціонального менеджменту та логістики на підприємстві;

3) набуття професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретних ситуацій, що виникають на підприємствах під час виконання ключових управлінських функцій.

4) оволодіти первинними навичками професійної діяльності; ознайомитися з основами організації підприємств.

За результатами проходження Виробничої практики студент повинен

знати: функції менеджера з різних напрямів діяльності, логіста, основні сфери діяльності служб, що відповідають за проходження матеріального потоку, підприємства та напрямки вдосконалення його господарського механізму;

вміти самостійно здійснювати пошук потрібної інформації про стан роботи підприємства на ринку, аналізувати її, виявляти основні чинники, що обумовлюють фактичний стан діяльності підприємства, розкривати основні тенденції його розвитку, вивчати логістичні процеси на підприємстві, пояснювати їх, пропонувати науково обґрунтовані висновки та пропозиції щодо удосконалення окремих логістичних процесів або їх взаємодії;

набути навички менеджерів та логістів на підприємстві в сучасних умовах.

Під час проходження виробничої практики студент повинен оволодіти працею менеджера (логіста), ретельно дослідити організаційну структуру підприємства, комунікаційні зв’язки в колективі підприємства, ознайомитись із нормативним та документальним забезпеченням організаційної та управлінської діяльності на підприємстві, мотиваційні аспекти управління персоналом та кадрову політику підприємства.