Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CCD.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
739.03 Кб
Скачать

Методи збільшення фотографічної широти

Збільшення фотографічної широти методом HDR

Отримання зображень об'єктів більшого діапазону яскравостей, ніж фотографічна широта конкретного світлочутливого матеріалу, робиться шляхом багаторазового зйомки об'єкта з різним виставленим значенням експозиції. В фотолюбительській практиці для такої зйомки застосовується термін Експовилка, або «брекетинг» - калька з відповідного англійського терміна англ. bracketing. Після отримання двох і більше знімків, зроблених в одних і тих же умовах з різною експозицією, ці знімки обробляються для отримання «HDR-зображення». У деяких цифрових камерах цей процес вбудований.

Super-CCD-матриці rgbG в апаратах Fujifilm

В цих матрицях для збільшення фотографічної широти використовується наявність на одній і тій же матриці елементів різної площі та різної ефективної чутливості. Передача низьких рівнів яскравості забезпечується елементами великої чутливості, а високих яскравостей - низькою.

SIMD-матриця в камерах систем відеоспостереження

Цифрова SIMD-матриця (скор. від англ. Single Instruction, Multiple Data). У цих камерах здійснюється настройка оптимального часу експозиції для кожного пікселя в залежності від рівня освітленості в даній ділянці кадру. Для цих технологій в даний момент застосовується термін «Широкий динамічний діапазон» (англ. Wide Dynamic Range).

Міністерство освіти і науки України

Національний університет «Львівська політехніка»

Кафедра Фотоніки

Реферат

на тему:

Фоточутливі прилади із зарядовим звязком (CCD).

Виконав:

ст. гр. ОТ-31 Димарчук О.

Перевірив:

доцент Вороняк Т.І.

Львів 2012

26

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]