Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
262.14 Кб
Скачать

Висновки до розділу 1

  1. До компонентів змісту навчання ПМ засобами приватного листа на початковому етапі педагогічного мовного ВНЗ належать складники комунікативної компетенції (соціокультурні знання, мовленнєві вміння, мовленнєві навички письма) та лінгвістичні одиниці різних рівнів, основною серед яких є текст.

  2. Для ефективного оволодіння виділеними компонентами змісту навчання письма необхідним є дотримання загальнодидактичних і методичних принципів навчання іноземної мови, а також принципів, специфічних для навчання ПМ.

  3. Урахування психологічних особливостей першокурсників є необхідною умовою організації навчання на виділеному етапі.

  4. У зв'язку із зростанням ролі самостійної роботи студентів ВНЗ система навчання ПМ має сприяти розвитку навчальної автономії першокурсників з перших днів навчання.

  5. Для створення підсистеми вправ для навчання ПМ, яка узгоджується з виділеними принципами і метою, доцільним є використання методу активізації можливостей особистості і колективу у поєднанні з елементами жанрового, соціокультурного і структурно-орієнтованого підходів.

  6. Використання комп’ютерних вправ для досягнення поставлених цілей є доцільним за умови їх відповідності принципам обумовленості, необхідності, інформативності, надійності та мінімізації негативного впливу на здоров’я користувача.

  7. Створені згідно з принципами використання комп’ютерних навчальних матеріалів вправи для навчання ПМ виконують низку функцій, серед яких провідними є моделююча, навчаюча, мотивуюча, індивідуалізуюча та контролююча.

  8. Ступінь реалізації комп’ютерною вправою перерахованих функцій залежить від повноти використання в організації діалогу між комп’ютером та студентом сучасних досягнень комп’ютерних технологій.

Основні положення цього розділу опубліковані у двох статтях [85; 93] і одних тезах конференції [88].