Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_2011 (1).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать

2.3. Вимоги до змісту дипломних робіт

До змісту дипломних робіт висуваються такі основні вимоги:

  • в актуальність теми, відповідність їх сучасному стану певної галузі науки та перспективам розвитку, практичним завданням відповідної сфери. Актуальність у перекладі з латинської означає важливість, практичну значущість розглядуваної проблеми. Дипломна робота може претендувати на той чи інший ступінь актуальності тільки тоді, коли її тема відповідає сучасним потребам розвитку суспільства, а питання, що розкриваються в роботі, важливі для розуміння суті і структури діяльності підприємства, зокрема банку;

  • вивчення та критичний аналіз монографічних і періодичних видань з теми. Студент має опрацювати достатню кількість опублікованої" літератури (підручники, навчальні посібники, монографії, журнальні статті) з теми дослідження вітчизняних і зарубіжних авторів, критично оцінити їх зміст та зробити висновки;

  • вивчення та характеристика історії досліджуваної проблеми та її сучасного стану, а також передового досвіду роботи у відповідній галузі;

  • чітка характеристика об'єкта, предмета, мети і задач, методів дослідження та наукової новизни;

  • узагальнення результатів, обґрунтування їх, висновки та практичні

  • рекомендації і пропозиції.

Згідно з навчальними планами окремих спеціальностей студенти виконують дипломні роботи за освітньо-кваліфікаційними рівнями "спеціаліст" і "магістр". До захисту дипломних робіт допускаються студенти, які виконали всі вимоги навчального плану, пройшли і захистили звіт про виробничу практику, стажування (для студентів денної форми навчання), подали в установлений термін дипломну роботу і відгуки на неї.

Дипломна робота як самостійне наукове дослідження має виявити рівень загальнотеоретичної та спеціальної підготовки студента, його здатність застосовува­ти одержані знання під час вирішення конкретних проблем, схильність до аналізу та самостійного узагальнення матеріалу з теми дослідження.

Порядок підготовки та захисту дипломних робіт регламентується документами Міністерства освіти та науки України та Положенням, затвердженим ректором Тернопільського національного економічного університету.

Розділ 3. Структура та вимоги до змісту дипломної роботи

Дипломна робота повинна мати насамперед чітку структуру, котра охоплювала б усе коло досліджуваних питань, які у своїй сукупності складають та відображають конкретну наукову проблему.

З міст і структуру дипломної роботи, а також співвідношення їх розділів визначають з урахуванням характеру вибраної теми і необхідності розв'язання тих чи інших проблем.

Дипломна робота повинна послідовно включати:

1. Титульний аркуш (додатки А.1, А.2).

2. Зміст (додатки Б.1, Б.2).

3. Перелік умовних скорочень та абревіатур (додаток В, за необхідності).

4. Вступ (додатки Д.1, Д.2).

5. Основну частину.

6. Висновки (додатки Е.1,Е.2).

7. Список використаних джерел.

8. Додатки.

Примірна структура дипломної роботи має наступний вид:

Вступ.

Розділ 1. Викладення теоретичних питань досліджуваної теми.

Висновки до розділу 1.

Розділ 2. Аналіз діючої практики банку, що відповідає темі дослідження. Проводиться на фактичних матеріалах бази переддипломної практики, стажування, роботи.

Висновки до розділу 2.

Розділ 3. Розробка пропозицій і рекомендацій щодо вдосконалення окремих аспектів грошово-кредитної системи України та їх економічне обґрунтування.

Висновки до розділу 3.

Висновки.

Список використаних джерел.

Додатки.

Кожен розділ, залежно від обсягу і характеру викладеного матеріалу, повинен складатись з кількох підрозділів, а підрозділи можуть включати

пункти.

Наприклад, розділ 1 може включати три підрозділи, розділ 2 — три

підрозділи, розділ 3 — як мінімум два підрозділи.

Запропоновані студентом відхилення від рекомендованої структурної побудови роботи можуть бути вирішені з науковим керівником в індивідуальному порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]