Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
опис.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
858.62 Кб
Скачать

2. Основна частина

Опис техніки, на якій виготовлялася моя газета:

Назва техніки

Технічні характеристики

Ноутбук

1.1

Модель:

Acer Aspire 5552G-P342G32Mnkk

1.2

Модель процессора:

Athlon II Dual-Core P340 (2.2 ГГц)

1.3

Діагональ екрану:

15.6"

1.4

Розширення:

1366x768

1.5

Тип оперативної памяті:

DDR3

1.6

Об'єм оперативної пам'яті:

3 Гб

1.7

Тип системи

32-розрядна операционая системи

1.8

Ємність жорсткого диску:

500 Гб HDD

1.9

Оптичний привід:

DVD Super Multi DL drive

1.10

Графічна система:

Дискретна

1.11

Графічний адаптер:

ATI Mobility Radeon HD 6470, 512 Mб

1.12

Звукова система:

High Definition Audio

1.13

Наявність WEB камери:

Так

1.14

Безпровідні комунікації:

Wi-Fi (802.11 b/g/n)

1.15

Операційна система:

Windows 7 Макстимальна

1.16

Порти та інтерфейси:

3xUSB 2.0/D-Sub/RJ-45 (LAN)/HDMI/ вихід на наушники/мікрофонний вхід/CadReader 5-in-1

1.17

Батарея:

Li-ion 6 cell

1.18

Габарити (Ш х Д х В, мм):

381x253x25-34

1.19

Вага, кг:

2.6

2.

Комп’ютерна миша

2.1

Модель:

ACME Standard Mouse MS07/Optical/USB/Black

2.2

Опис:

Мишка оптична дротова ACME Standard Mouse MS07/Optical/USB/Black

2.3

Тип:

оптична дротова

2.4

Підключення:

Провідне

2.5

Тип сенсора:

Оптичний

2.6

Кількість клавіш:

3

2.7

Прокрутки миші:

1 колесико

2.8

Колір:

Чорний

2.9

Радіус дії:

80 см

2.10

Роздільна здатність:

800 dpi

2.11

Інтерфейс:

USB 2.0

2.12

Живлення:

От USB порта

Загальні відомості про ноутбук. Ноутбук (англ. notebook — блокнот, блокнотний ПК) — портативний персональний комп'ютер, в корпусі якого об'єднані типові компоненти ПК, включаючи дисплей, клавіатуру і вказівний пристрій (звичайно сенсорна панель або тачпад), а також акумуляторні батареї. Ноутбуки відрізняються невеликими розмірами і вагою, час автономної роботи ноутбуків змінюється в межах від 1 до 15 годин.

Лептоп (англ. laptop — коліна, top — на верху) — це ноутбук нового покоління. Призначений для бізнесменів, його вага мінімальна, а функції є

максимальними.

Опції. Портативні комп'ютери здатні виконувати всі ті ж завдання, що й настільні комп'ютери, хоча при рівній ціні, продуктивність ноутбука буде істотно нижчою. Ноутбуки містять компоненти, подібні до тих, які встановлені в звичайних комп'ютерах і виконують ті ж функції, але мініатюризовані та оптимізовані для мобільного використання й ефективної витрати енергії. Портативні комп'ютери зазвичай мають рідкокристалічний дисплей (Liquid Crystal Display, LCD) і використовують модулі пам'яті типу SO-DIMM (Small Outline DIMM) (а не великий модуль DIMM, що використовується в настільних комп'ютерах). На додаток до вбудованої клавіатури, вони можуть містити touchpad або pointstick. Також можуть підключатися зовнішні комп'ютерні маніпулятори типу миша, додаткова клавіатура або монітор.

Порівняння ноутбуків і настільних комп'ютерів Переваги ноутбуків перед настільними ПК:

  1. Мала вага і габарити. Навіть ноутбуки категорії заміна настільного ПК можна легко перемістити в інше місце.

  2. Ноутбук можна взяти у відрядження, на дачу, у відпустку.

  3. Переміщення настільного комп'ютера в іншу кімнату / кабінет часто є проблемою, не кажучи вже про переміщення в інше місто.

  4. Для роботи не обов'язково підключати зовнішні пристрої. Ноутбук включає в себе вбудовані дисплей, клавіатуру і пристрій вказівки (звичайно тачпад), а до настільного комп'ютера всі ці пристрої необхідно підключати окремо.

  5. Можливість автономної роботи.

  6. Наявність акумулятора дозволяє ноутбуку працювати в умовах, коли, електрична мережа не доступна (в поїзді, літаку, автомобілі, кафе і просто на вулиці). Настільний комп'ютер може працювати автономно дуже недовгий час і тільки за наявності джерела безперебійного живлення.

  7. Можливість підключення до бездротових мереж. Практично всі ноутбуки (за винятком деяких надбюджетних моделей) оснащені вбудованим Wi-Fi адаптером, що дозволяє підключитися до інтернету без проводів. Точки доступу Wi-Fi є в багатьох кафе, розважальних центрах, аеропортах, готелях. Існують також міські Wi-Fi мережі, які дозволяють підключитися до бездротової мережі в багатьох районах міста.

Настільні комп'ютери звичайно не містять вбудованого Wi-Fi адаптера (за винятком деяких дорогих моделей і більшості неттопів), втім, для стаціонарних комп'ютерів цей недолік неістотний.

У сумі всі переваги ноутбуків перед стаціонарними комп'ютерами складають основну якість ноутбуків: мобільність.

Але окрім переваг, у ноутбуків є й недоліки:

  1. Висока ціна мабуть найголовніший недолік ноутбуків. Повністю укомплектований настільний комп'ютер (в комплекті з монітором, пристроями введення (клавіатурою і мишкою) і акустичною системою) рівною з ноутбуком вартості буде більш продуктивною.

  2. Низька максимальна продуктивність. Компактні розміри ноутбуків пред'являють особливі вимоги до охолодження, тому компоненти використовуються в ноутбуках мають жорсткі обмеження щодо тепловиділенню, а отже і потужності. Навіть потужні ігрові ноутбуки та мобільні робочі станції не можуть зрівнятися з продуктивними настільними ПК, призначеними для таких вимогливих завдань як комп'ютерні ігри, тривимірне моделювання і проектування, рендеринг, інженерні розрахунки тощо

  3. Нечисленні дескноути виправити становище не можуть, оскільки для них діють ті ж обмеження по габаритах і тепловиділення, що і для інших ноутбуків. Тому в дескноутах встановлюються не найпродуктивніші настільні процесори і використовуються мобільні версії відеокарт.

  4. Обмеженість модернізації. На відміну від настільних комп'ютерів можливість модернізації ноутбуків сильно обмежена. У портативних комп'ютерах як правило передбачена можливість самостійної заміни оперативної пам'яті і жорсткого диска. Модернізація відеокарти в більшості ноутбуків не передбачена, хоча зустрічаються моделі, що дозволяють здійснити і заміну графічного адаптера. У разі необхідності заміни інших компонентів, у тому числі процесора і дисководу оптичних дисків рекомендується звертатися до кваліфікованих фахівців. У роздрібному продажі мобільні версії процесорів і відеокарт практично не зустрічаються.

  5. Питання сумісності з різними операційними системами. Виробники ноутбуків рідко здійснюють підтримку сімейства операційних систем, відмінних від встановленої на дану модель ноутбука. Крім того, в ноутбуках часто використовуються специфічні компоненти, тому проблеми сумісності з іншими ОС виникають значно частіше, ніж для настільних комп'ютерів.

  6. Недоліки ноутбуків, що є наслідком мобільності портативних комп'ютерів:

  7. Якість вбудованих компонентів. На відміну від настільних комп'ютерів, в ноутбук вбудовані дисплей і пристрої введення (клавіатура і тачпад). Це є безперечною гідністю ноутбуків, але разом з тим якість і зручність використання вбудованих компонентів часто невисокі. Клавіатура ноутбуків зазвичай має менше клавіш, ніж настільна (за рахунок поєднаного цифрового блоку клавіш), а розміри клавіш, особливо у субноутбуків і нетбуків, можуть бути дуже маленькими і незручними для деяких користувачів. Тачпад менш зручний ніж комп'ютерна миша. Кут огляду і колірний обхват моніторів ноутбуків невисокі, що робить їх практично непридатними для обробки фотографій, розмір екрану в більшості моделей досить невеликий.

  8. Слід зазначити, що перераховані недоліки вбудованих елементів цілком закономірні для мобільних пристроїв і їх можна легко компенсувати підключенням зовнішніх компонентів (монітора, клавіатури, комп'ютерної миші), однак це збільшує кінцеву вартість ноутбука і трохи знижує мобільність портативного комп'ютера.

  9. Підвищена ймовірність поломки. Мобільність ноутбуків породжує ще одну проблему, яку теж іноді зараховують до недоліків портативних комп'ютерів — велика вірогідність поломки в порівнянні з настільними ПК. Ноутбуки частіше кидають.

10) Існує ймовірність зламати дисплей ноутбука при закритті кришки (якщо між клавіатурою і дисплеєм потрапить сторонній предмет).

11) Якщо залити клавіатуру ноутбука якої-небудь рідиною, то велика вірогідність виходу портативного комп'ютера з ладу (у той час як у настільному комп'ютері з ладу вийде тільки клавіатура). Разом з тим імовірність поломки захищених ноутбуків зазвичай набагато нижче, ніж у настільних комп'ютерів і порівняно з промисловими комп'ютерами.

Acer Inc. (читається Ейсер) — тайванська компанія з виробництва комп'ютерної техніки і електроніки.

Створений на базі потужної і економічної платформи AMD Phenom II N850, ноутбук Acer Aspire 5552G - N853G32M здатний забезпечити стабільну роботу, як бізнес-додатків, так і розважальних програм. Модель підходить для роботи з документами, різних цифрових розваг, а також текстового, голосового або візуального спілкування в глобальній мережі.

Широкоформатний екран ноутбука Acer Aspire 5552G - N853G32M, виконаний за технологією "Acer CineCrystal", має високу яскравість і контрастність і не викликає втоми очей навіть при тривалій роботі. Світлодіодне підсвічування матриці покращує перенесення кольорів і подовжує час автономної роботи. Завдяки технології "Acer QuickCharge" акумулятор заряджається до 80% своєї місткості всього за 1 годиною Вбудований DVD -привод дозволяє читати і записувати інформацію на CD і DVD - диски усіх поширених форматів, а кардридер – легко переносити інформацію з цифрових камер і мобільних пристроїв.

Ноутбук Acer Aspire 5552G - N853G32M має модуль безпровідного зв'язку Wi - Fi, а також оснащений веб-камерой і мікрофоном, що дозволяє користуватися сервісом "Skype" і йому подібними без додаткових придбань.

Комп’ютерна миша. Маніпулятор типу «миша», «мишка» (англ. mice, англ. mouse devices) — один з вказівних пристроїв вводу (англ. pointing device), які здійснюють інтерфейс користувача з комп'ютером. Миша сприймає своє переміщення в робочій площині (зазвичай на частині поверхні стола) і передає цю інформацію комп'ютеру. Програма є у комп'ютері, у відповідь на переміщення миші виконує на екрані дію, яка відповідає напрямку та відстані цього переміщення. В універсальних інтерфейсах (наприклад у віконному) за допомоги миші користувач керує спеціальним курсором — вказівником — маніпулятором елементами інтерфейсу. Інколи використовується введення команд мишею без участі видимих елементів інтерфейсу програми: за допомоги аналізу рухів миші. Такий спосіб отримав назву «жести мишею» (англ. mouse gestures). В доповнення до декодера переміщення, миша має від однієї до трьох і більше кнопок, а також додаткові елементи керування (колеса прокрутки (англ. scroll wheel), джойстики, трекболи, клавіші тощо), дії яких зазвичай зв'язані з положенням курсору в цей час (або складових специфічного інтерфейсу). Елементи керування миші багато у чому являють втілення ідеї акордної клавіатури (тобто, клавіатури для роботи всліпу). Мишу початково створювали в якості доповнення до акордної клавіатури, яку вона фактично замінила.

Розрізняють декілька типів мишей:

За механізмом керування курсором:

механічна — всередині миші вільно розташована кулька, котра дотикається до поверхні, на якій розташована миша, рух спричиняє оберти кульки у відповідний бік, котрі передаються на два перпендикулярно розташовані валики, оберти яких і перетворюються оптичними сенсорами у сигнали комп'ютеру;

оптична — мишу оснащено освітлювачем (лазером) і примітивною «камерою», котра і фіксує рухи миші по поверхні.

За принципом обміну даних з комп'ютером:

дротова — сигнали комп'ютеру передаються за допомогою дротів. Раніше дроти переважно з'єднуювали мишу із COM або PS/2 портами. Тепер виготовляються USB-миші (котрі можна за допомогою спеціальних перехідників підключити і до згаданих вище портів);

бездротова (радіомиша) — така миша складається з двох частин: саме маніпулятора, з вбудованим пристроєм передачі радіосигналів, і пристрою для приймання радіосигналів, який під'єднаний до комп'ютера. Сучасні радіомиші використовують для зв'язку технологію Bluetooth, що дозволяє позбавитися від приймального пристрою, оскільки деякі комп'ютери вже оснащені Bluetooth-адаптером.