Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dkr.informatika.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
17.34 Mб
Скачать

44. Що таке критерій пошуку? Які способи фільтрації даних існують в електронній таблиці? Як використовується розширений фільтр?

Діалогове вікно Розширений фільтр дозволяє поставити більш складну умову фільтрації по даному полю.

За допомогою діалогового вікна Розширений фільтр можна встановити критерій порівняння, а також створити критерії І або АБО. Наприклад, можна замовити пошук у базі даних відомостей про всі службовців, ідентифікаційні номери яких менше числа 650. А за допомогою критерію І можна відфільтрувати всіх службовців, ідентифікаційні номери яких менше числа 650 і які працюють в бухгалтерії. Використовуючи критерій чи, можна знайти всіх службовців, ідентифікаційні номери яких більше числа 660, або службовців, які пропрацювали в компанії більше 10 років.

Фільтри дозволяють відобразити п'ять типів критеріїв

• Показати всі. Відображаються всі записи в полі

• Розширений фільтр. Відкривається діалогове вікно Розширений фільтр, що дозволяє створити критерії з використанням І або АБО.

• Точні значення. Відображаються тільки ті записи, які містять точні значення в заданих полях.

• Порожні. Відображено всі записи з порожніми полями.

• непорожні. Відображено всі записи на непустому полями.

45. Як можна відсортувати інформацію в базі даних. Автофільтр. Розширений фільтр.

Сортування - це впорядкування даних за зростанням або за спаданням. Найпростіше зробити таку сортування, вибравши один з осередків і клацнувши на кнопці Сортування за зростанням або Сортування за спаданням на панелі інструментів. Параметри сортування задають командою Дані> Сортувати. При цьому відкривається діалогове вікно Сортування діапазону. У ньому можна вибрати від одного до трьох полів сортування, а також задати порядок сортування по кожному полю. Інший спосіб пошуку інформації в базі даних - використання коштів Автофільтр. Це засіб відображає підмножина даних, не переміщаючи і не сортуючи дані. При фільтрації бази відображаються лише записи, що володіють потрібними властивостями. Найпростіший засіб фільтрації - автофільтр. Він запускається командою Дані> Фільтр> Автофільтр. Діалогове вікно Розширений фільтр дозволяє поставити більш складну умову фільтрації по даному полю. За допомогою діалогового вікна Розширений фільтр можна встановити критерій порівняння, а також створити критерії І або АБО. Наприклад, можна замовити пошук у базі даних відомостей про всі службовців, ідентифікаційні номери яких менше числа 650. А за допомогою критерію І можна відфільтрувати всіх службовців, ідентифікаційні номери яких менше числа 650 і які працюють в бухгалтерії. Використовуючи критерій чи, можна знайти всіх службовців, ідентифікаційні номери яких більше числа 660, або службовців, які пропрацювали в компанії більше 10 років.

46. Користувач має внести зміни в вхідні дані ЕТ. Чи потрібно йому вносити зміни в формули?

Дані, введені у комірку, можна змінити, замінити або вилучити. Заміна даних: заноситься нове значення і натискається Enter. Зміна даних: вибирається комірка,

• натискається клавіша F2, вносять зміни і натискають Enter, або

• двічі натискається ліва кнопка мишки, вносять зміни і натискають Enter, або

• вносять зміни у рядку формул і натискають Enter. Зміна даних відбувається у режимі ПРАВКА.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]