Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.19 Mб
Скачать

2.9 Удосконалення технічних рішень

В апаратно-прядильному цеху однією з причин невиробничого використання електроенергії є простій веретен із-за обриву тісьми, який на кільцепрядильній машині викликє простій одночасно чотирьох веретен. При цьому відбувається нераціональне використання електроенергії на освітлення даної дільниці, роботу витяжного приладу і відсос мички в волокнозбірник. Для усунення цих недоліків пропоную модернізацію прядильної машини яка полягає в наступному.

На прядильній машині додатково нашивається тісьма через кожні дві чверті веретен. Для того щоб запасна тісьма не заважала при роботі, її закладають в зазор між головним барабаном і корпусом; кільце прикріплюють гвинтом до корпусу машини. При обриві тісьми робітниця знімає з кільця запасну тісьму і заправляє її о барабану і блоки веретен. В цьому випадку робітниця затрачує на усунення обриву близько 2 хв, що на 0,5% знижує вихід пряжі в відходи і зменшує невиробничі витрати електроенергії приблизно до 200 кВт·год на одну прядильну машину.

Також пропоную провести модернізацію по вирівнюванні розрідженого повітря в усіх місцях системи мичковловлювача за допомогою встановлння конусних шайб дифузорів на початку системи і шайб збільшенго об΄єму в її кінці. В кожній системі було встановлено по 6 ступенів шайб з діаметрами, розміри яких указані нижче.Там же наведені порівняльні значення тиску при використанні шайб і без них.

Таблиця 2.6 – Порівняльні значення тиску

Ділянка повітреводу діаметром,мм

d1=16

d2=18

d3=20

d4=22

d5=24

d6=26

Розрідження повітря при використанні шайб,Па

196

194

193

192

191

190

Б ез шайб

392

323

255

187

117

49

Рис.2.2 Схема встановлення конусних дифузорів в системі мичковловлювача

Бачимо, що модернізація розрідженого повітря в кінці системи в вісім разів менше, чим на початку, в той час як використання шайб дозволило вирівняти розрідження. Такий захід дозволив знизити обривність на 20% і зменшити потужність, яка споживаэться електроприводом приблизно на 25%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]