Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фаховий тренінг.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
61.9 Кб
Скачать

4. Звітність з практики

Після закінчення практики студент повинен подати на кафедру:

  • звіт про проходження практики;

  • щоденні нотатки про проходження практики:

  • календарний план проходження практики;

  • відгук, наданий йому керівником практики від бази практики. Звіт про проходження практики складається з:

1.Змістовної частини з описанням методики і техніки первинного і зведеного обліку, прийнятого на базі практики.

2.Заповнені згідно вимог діючого законодавства і нормативних актів первинні документи, таблиці, відомості, регістри аналітичного обліку, машинограми (згідно переліку, наданому у табл. З).

Змістовна частина (перша частина) звіту має складатися з таких розділів:

1.Характеристика бази практики.

2.Зміст та результати виконаних робіт. 2.1.Роботи за планом-графіком практики (відзначити фактичне виконання завдання практики).

2.2.Індивідуальні завдання (виконання тематичного плану проходження практики з урахуванням галузевих особливостей бази практики).

3.Зміст навчальних занять .

4.Висновки та пропозиції.

У змістовній частині (першій) студент повинен чітко описати форму ведення бухгалтерського обліку, принципи і методи документообігу, ведення аналітичного і синтетичного обліку, обробку документів і групування отриманої інформації та інше, яка реально використовується в господарській діяльності підприємства. При викладанні матеріалу студент повинен посилатися на діючі законодавчі документи, підзаконні акти та інструкції, але посилки повинні бути посилками на статтю, пункт законодавчого акту або інструктивного матеріалу і не з'являються його повною копією. Якщо такий матеріал використовується часто, можливе повне оформлення його в додаток, а в текстовій частині йдуть посилки на пункти без наведення тексту.

Оформлення таблиць, графіків, діаграм повинно здійснюватись згідно діючих стандартів України.

Текстова частина подається в наступний послідовності:

1.Структура бази практики і схема управління.

2.Структура бухгалтерії.

3.Форми бухгалтерського обліку, характеристика забезпечення бази практики нормативними документами та комп'ютерною базою.

4.Облік окремих об'єктів в послідовності їх вивчення студентом під час проходження практики.

Текстова частина повинна бути написана на окремих аркушах формату А4 (210x297), розмір шрифту 14pt,міжрядковий інтервал-1.5, шрифт Time New Roman. Поля аркушу - лівий - 35 мм, правий - 10 мм, верхній - 20 мм, нижній - 20 мм. Обсяг роботи - до 60 аркушів комп'ютерного тексту.

Друга частина звіту складається з заповнених відомостей, таблиць, журналів-ордерів, регістрів аналітичного обліку згідно вимог чинного законодавства щодо ведення документообігу в Україні. Якщо документ багатостроковий, пропонується заповнити 3-4 строки і підсумок. Цю частину рекомендовано оформляти у вигляді додатків з окремою нумерацією.

На початку текстової частини звіту подається титульний аркуш, всі сторінки нумеруються з титульного аркуша, зразок оформлення титульного аркуша надано в додатку 1.

Календарний план проходження практики складається до початку проходження економічної практики, узгоджується і затверджується керівником практики від університету та керівником практики від бази практики. Студент, використовуючи власноручно зробленими нотатки у щоденнику проходження практики, відмічає фактичне виконання запланованих заходів.

Щоденні записи про проходження практики робляться студентом щоденно і фактично відображають його дії протягом практики. Запис робиться з вказанням календарної дати коротко, логічно і по суті відображає обсяг фактично зробленої студентом роботи за робочий день.

Відгук студенту надається керівником практики від бази практики, пишеться у вільній формі і містить у собі: оцінку якості проходження студентом практики; придбання студентом практичних навичок; прояву його організаційних здібностей; дисциплінованість студента у період практики; участь студента у конференціях, засіданнях, у діяльності бухгалтерії .

Студент захищає звіт про практику в комісії, призначеній завідувачем кафедри. До складу комісії входять керівники практики від університету і, за можливості, від бази практики, а також викладачі кафедри, які викладали дисципліни за програмою практики.

Комісія працює в останні дні проходження практики.

Під час захисту необхідно виявити знання організації бухгалтерського обліку, ведення аналітичного і синтетичного обліку господарських операцій на підставі первинних документів і заповнення облікових регістрів, дати критичну оцінку практики ведення обліку на базі практики та пропозиції щодо її вдосконалення.

При оцінці підсумків роботи студента-практиканта комісія бере до уваги зміст звіту, хід його захисту та відгук керівника від бази практики.

Оцінка за практику виводиться за положенням про рейтингову систему оцінювання підсумків практики студентів напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит».

Оцінка вноситься до заліково-екзаменаційної відомості та до залікової книжки студента за підписом керівника практики від університету.

Студенту, який не виконав програму практики з поважних, підтверджених документально причин, може бути надано право її повторного проходження за індивідуальним графіком з фінансуванням всіх витрат на її організацію та проведення фізичними та юридичними особами за окремим кошторисом.

Студент, який не виконав програму практики з неповажних причин або за підсумками її повторного проходження отримав в комісії незадовільну оцінку, відраховується з університету.

Звіт студента зберігається на кафедрі 1 рік. Звіт керівника практики від університету зберігається 3 роки.

Додаток 1

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ

Факультет економіки і підприємництва

Кафедра фінансів, обліку і аудиту

ЗВІТ