Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 розділ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
78.96 Кб
Скачать

1 Поверх 2 поверх

Рисунок 3.5 – План евакуації людей у випадку пожежі

Згідно з нормами (СНіП П-А. 5-62, п. 4.1) евакуаційними виходами вважаються дверні прорізи, якщо вони ведуть із приміщень безпосередньо назовні; в сходову клітку з виходом назовні безпосередньо або через вестибюль; у прохід або коридор з безпосереднім виходом назовні або у сходову клітку; в сусідні приміщення того ж поверху, що володіють вогнестійкістю не нижче III ступеня, що не містять виробництв, які відносяться щодо пожежної небезпеки до категорій А, Б та В, що представлені в додатку Д таблиці Д.1, і мають безпосередній вихід назовні або у сходову клітку .

На основі проведеної оцінки можна зробити наступні висновки. В основному, умови охорони праці задовольняють нормативним вимогам. Однак фактичні значення природного і штучного освітлення в приміщенні набагато нижче нормованого. Тому необхідно прийняти певні заходи для підвищення значення освітленості до нормальної величини. Проведений нами розрахунок показав, що фактична освітленість у приміщенні менше нормованої, що значно перевищує припустиме відхилення від нормованого значення ( -10… +20% ). Таким чином, світильники створюють у приміщенні вкрай недостатню освітленість, що може робити дуже несприятливий вплив на зір працівників, особливо при роботі під кінець зміни, коли природне освітлення може бути недостатнім або бути зовсім відсутнім у силу природних умов ( наприклад, у зимовий час ). Щоб збільшити фактичне значення освітленості до нормованого пропонується використовувати більш могутні лампи – ЛТБ – 40 Fл = 2250. Тоді загальний світовий потік збільшиться і далі відповідно:

Еф = (2250*0,4*6*4)/(6*5,5*1,8*1,1) = 330,58 лм

Нове значення Еф = 330,58 лм цілком задовольняє нормативним вимогам. Щодо фактичних значень швидкості руху повітря, відносної вологості і температури влітку й узимку, то вони задовольняють оптимальним нормам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]