Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры фінанси.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
36.42 Кб
Скачать

7. Місцеві бюджети, їх доходи і видатки.

Місцеві бюджети, їх доходи і видатки

Місцевий бюджет – це правовий акт згідно з яким виконавці органи влади отримують право на розпорядження певними фондами грошових ресурсів.

Місц бюдж – це план (кошторис) видатків та доходів відповідно до місцевого органу влади. Місц бюдж – це економічна категорія, оскільки бюдж є закономірним економічним атрибутом будь – якої самостійної територіальної одиниці.

Дохди місц бюдж : 1. власні ( - дох що формуються на території, підзвітній міц орг. влади). До них віднос : под. на нерух майно, єдиний под, збір за впровадження деяких видів підприємницької діяльності, туристичний збір, збір за місця паркування транспортних засобів, фіксований с- г пол., зб за 1 реєстрацію транс засобу, екологічний под ; 2. закріплені. (-це под. та ін. надходження, що зараховуються до відповідного рівня бюдж с-ми і використовується на фінансування як власних так і делегованих повноважень (делеговані повнов дають можливість реалізувати доручення центральної влади)).Відносять : под. на дох. З фіз. ос. 15 %, держ мито, ліцензійні збори , 3. Врегульовані под. перерозподіляються між держ та місц бюдж за встановленими нормативами.

Структура видатків місц бюдж слідуюча: 1. Видатки. Якв розташовані найближче до споживача і фінансування з бюдж сіл, селищ, міст та їх об`єднань.2.Видатки гарантовані держ для віх громадян – це фінансування з бюлдет міст республіканського, обласного значення та районного бюдж.4. Вид які забезпечують гарантовані соціальні послуги окремими категоріями населення, а також програми потреба в яких існує в усіх країних.

З місц бюдж здійснюються видатки на такі цілі: 1. Фінансування установ та організацій освіти, культури, ох. здоров, молодіжної політики, соц.. захисту насел., що перебуває у підпорядкуванні місц орг. влади.

2. Фінансування п-в і господарських організацій, що входять до складу місц господарств, природоохоронних зоходів.3. Утримання органів влади.

11. Бюджетна політика та її напрямки на сучасному етапі.

Бюдж політика держави - це діяльність органів державної влади, державного управління та місцевого самоврядування з визначення стратегічної мети, напрямів, завдань і пріоритетів розвитку бюджетних відносин, засобів бюджетної тактики для їхнього досягнення, а також застосування цих засобів. Вона тісно пов’язана з економікою, і може впливати на неї як позитивно, так і негативно. Завданнями бюджетної політики на сучасному етапі є: • сприяння процесу збалансованості макроекономічної стабілізації та структурній перебудові економіки, подолання інфляційних процесів; • здійснення податкової політики в напрямі стимулювання підприємницької діяльності вітчизняних виробників товарів і послуг; • здійснення структурних реформ за критерієм економічного зростання і підвищення рівня економіки в країні; • оптимізація рівня бюджетного дефіциту, державного боргу та пошук джерел їх реалістичного фінансування; • пошук додаткових джерел доходів бюджету

Постановою ВРУ « Про Основні напрями бюджетної політики на 2011 рік » від 04.06.2010 № 2318-VI. були схвалені основні напрями бюджетної політики. На регіональне економічне зростання та збільшення фінансової самодостатності місцевих бюджетів була спрямована бюджетна політика 2011 року.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]