Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бомбочка)).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
270.34 Кб
Скачать

Варіант 1

1.Поняття про тендери. Тендерна документація та принципи її опрацювання

Сам термін означає торги з метою визначення продавця товарів чи послуг.

Процедура двоступеневих торгів здійснюється у два етапи:

На першому етапі всім виконавцям пропонується подавати попередні тендерні пропозиції, без зазначення ціни..

Після отримання попередніх пропозицій замовник має право внести зміни до тендерної документації щодо технічних вимог та вимог до якості предмета закупівлі чи запропонувати нові характеристики та критерії оцінки пропозицій

На другому етапі замовник пропонує виконавцям, попередні тендерні пропозиції яких не було відхилено на першому етапі, надати остаточні тендерні пропозиції із зазначенням ціни.

Кваліфікаційні вимоги – це умови, за яких потенційні виконавці допускаються до участі у тендері.

Закон не встановлює прямого обмеження переліку кваліфікаційних умов, однак зазначає, що вони не повинні бути дискримінаційними та визначає вичерпний перелік умов, дані про відповідність яким замовник вправі вимагати від учасників. Це:

•наявність відповідного дозволу або ліцензії на виконання певних робіт чи послуг;

•наявність коштів, обладнання та працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

•сплата податків і зборів (обов'язкових платежів), передбачених законодавством України;

•дійснення підприємницької діяльності відповідно до положень його статуту;

•відсутність підстав для відмови в торгах,

•виконання аналогічних договорів.

тендерний комітет – це група спеціалістів, що призначається замовником відповідальною за здійснення процедури закупівлі.

Замовник надсилає виконавцю тендерну документацію протягом семи календарних днів з дня отримання від виконавця запиту про надання необхідних документів За надання тендерної документації замовник має право вимагати плату, яка не повинна перевищувати суму, необхідну для покриття витрат на підготовку такої документації та її розсилання. У разі проведення торгів на закупівлю робіт тендерна документація надсилається після попередньої оплати виконавцем витрат на її підготовку.

Критеріями визначення переможця можуть бути:

•найнижча ціна;

•строк виконання;

•якість, естетичні та функціональні характеристики;

•умови розрахунків;

•можливість економічних переваг, що з'являються у зв'язку з реалізацією тендерної пропозиції;

•передача технології та підготовка управлінських, наукових і виробничих кадрів, включаючи використання місцевих ресурсів, у тому числі засобів виробництва, робочої сили і матеріалів для надання послуг, що пропонуються виконавцем.

Замовник має право запросити від виконавця - переможця процедури закупівлі повторне підтвердження відповідності його кваліфікаційним вимогам. У разі відмови виконавця надати таке підтвердження замовник має відхилити його тендерну пропозицію і визначити серед інших пропозицій найкращу.

Замовник акцептує (приймає) тендерну пропозицію, що визнана найкращою. Повідомлення про акцепт тендерної пропозиції надсилається переможцю торгів протягом п'яти календарних днів з дня їх закінчення.

У тижневий строк замовник дає оголошення у "Віснику державних закупівель", яким інформує інших виконавців про результати торгів і зазначає назву та місцезнаходження виконавця-переможця, тендерна пропозиція якого визнана найкращою.

З виконавцем, тендерну пропозицію якого було акцептовано, протягом чотирнадцяти робочих днів укладається договір про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації.