Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pract_pidg.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
1.36 Mб
Скачать

Вибір і затвердження теми та змісту дипломної магістерської роботи

Визначення напряму дослідження здійснюється виходячи з наукових інтересів студента, тематики наукових досліджень кафедри, замовлень підприємств тощо.

Вибираючи напрям дослідження, доцільно користуватися запропонованим переліком тем, проте він не є обов’язковим і може уточнюватись або доповнюватись за бажанням студента та його наукового керівника.

Тема роботи повинна бути актуальною, мати теоретичне і прикладне значення, відповідати сучасному стану та перспективам розвитку економічної науки і господарської практики. Обов’язковою вимогою до дипломної магістерської роботи є її корисність і практична цінність. Робота має бути написана на матеріалах конкретної організації, підприємства.

Студент може скористатися тематикою дипломних магістерських робіт, яку розробляє і щорічно переглядає кафедра. Крім того, студенту надається право запропонувати свою тему з обґрунтуванням її актуальності та необхідності дослідження.

Обираючи тему, слід ураховувати її актуальність для конкретної організації, можливість одержання відповідних матеріалів (планових, звітних, статистичних), проведення власних спостережень, розрахунків, експериментів, наявність літературних джерел, власні напрацювання.

Тема роботи має бути погоджена із науковим керівником, випускною кафедрою та з організацією, на матеріалах якої буде виконуватися.

За поданням наукових керівників кафедра розглядає пропозиції студентів і, після їх схвалення, готує проект відповідного наказу.

Закріплення за студентом теми дипломної магістерської роботи оформлюється наказом ректора університету не пізніше ніж за півроку до закінчення навчання за магістерською програмою.

Згідно з навчальним планом студенти денної форми навчання проходять переддипломну практику за направленнями кафедри маркетингу і матеріали для аналітичної частини роботи одержують за місцем практики.

Студенти вечірньої та заочної форм навчання одержують матеріали для аналітичної частини дипломної магістерської роботи за місцем основної роботи.

Виконання дипломної магістерської роботи на абстрактну тему без використання й аналізу матеріалів, що характеризують діяльність конкретної організації, не допускається.

Обов’язками наукових керівників є

  • консультування студентів з питань вибору теми роботи, розробки її плану, добору спеціальної літератури, підготовки окремих розділів;

  • видача студентові завдання на дипломну роботу із зазначенням термінів виконання кожного розділу;

  • контроль за дотриманням студентом регламенту підготовки дипломної магістерської роботи;

  • контроль якості дипломної роботи;

  • підготовка відгуку на дипломну магістерську роботу з ґрунтовною характеристикою її якості відповідно до критеріїв оцінювання.

Зміст дипломної магістерської роботи має відповідати темі дослідження, мати чітку логіку поєднання теоретико-методологічної, аналітичної та конструктивної частин.

Проведення досліджень і написання роботи

Головним завданням цього етапу є написання тексту дипломної магістерської роботи відповідно до затверджених теми та змісту. Студент має глибоко ознайомитись з теоретико-методологічними засадами обраної проблематики, на підставі критичного огляду літературних джерел узагальнити існуючі підходи та обґрунтувати методичний фундамент своїх досліджень. З використанням цього інструментарію та загальновідомих сучасних прийомів і методів аналізу здійснюється діаг­ностика об’єкта дослідження ( під кутом зору обраної теми) та визначаються наявні проблеми і причини їх виникнення. Це, у свою чергу, є основою для розробки і обґрунтування альтернативних пропозицій щодо усунення проблем і визначення найбільш доцільного способу їх вирішення в умовах конкретного підприємства.

В ході реалізації цього етапу робота з літературними джерелами ведеться паралельно з дослідженнями на підприємстві, окремі аспекти дипломної магістерської роботи можуть уточнюватися або коригуватися.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]