Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Донецький Інститут Туристичного Бізнесу ІІ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
569.86 Кб
Скачать

30

Донецький Інститут Туристичного Бізнесу

Звіт по практиці

«ТОВ "Отель Централь"»

Керівник від інститута:

К.є.н. Кулєш В.Г

Виконала:

Кавіна Ольга Сергіївна

«менеджмент організації туристичного бізнесу»

Групи Моз-08Б

ІV курсу

Донецьк

2012

Зміст

1.Загальна характеристика підприємства

1.1 Місія і цілі підприємства

1.2 Виробничо-ресурсний потенціал туристичного підприємства

2. Система управління підприємством

2.1 Реалізація функцій менеджера на підприємстві

2.2 Фінансовий контороль

3.Інформаційне забезпечення упраління підприємством

4. Охорона праці і проблеми безпеки туристів

Додаток А

Додаток Б

Додаток В

Додаток Г

Додаток Д

Введення

Туризм є одній з ведучих і галузей економіки, що найбільш розвиваються, і за швидкі темпи він визнаний економічним феноменом століття. Швидкому його розвитку сприяє розширення політичних, економічних, наукових і культурних зв'язків між державами і народами світу. Масовий розвиток туризму дозволяє мільйонам людей розширити свій кругозір, познайомитися з пам'ятками, культурою, традиціями тієї або іншої країни. У багатьох країнах туризм грає значну роль у формуванні валового внутрішнього продукту, активізації зовнішньоторговельного балансу, створення додаткових робочих місць і забезпечення зайнятості населення, робить величезний вплив на такі ключові галузі економіки, як транспорт і зв'язок, будівництво, виробництво товарів народного вжитку, тобто виступає своєрідним стабілізатором соціально економічного розвитку.

Щоб досягти успіху в туристському бізнесі необхідне хороше знання міжнародних правових норм і правил, практики туристського менеджменту і маркетингу, перш за все, потрібна професійна, заснована на потребах споживача туристських послуг організація виробництва і реалізації туристського продукту, потрібна повна і всестороння інформованість виробника туристських послуг відносно всього того, що стосується клієнта, як споживача цих самих послуг.

Метою практики є знайомство з основними принципами ведення туристської діяльності, управлінськими і іншими зв'язками, правилами взаємодії із споживачем послуг. Завданнями виробничої практики є:

1. з'єднання теоретичних знань з практичними навиками;

2. вивчення діяльності підприємства соціальне – культурного сервісу і туризму;

3. вивчення діяльності служб і відділів підприємства і їх взаємодією;

4. вивчення основних напрямів маркетинговій стратегії підприємства;

5. ознайомлення з рекламно-інформаційною діяльністю підприємства;

6. ознайомлення з правилами техніки безпеки, що діють на підприємстві, а також з вимогами безпеки при організації і проведенні туристських подорожей.

В процесі проходження практики мені було дано індивідуальне завдання, яке полягало розрахунку оплати податків до місцевого бюджету (місяць, квартал. рік)

Загальна характеристика підприємства

1.1 Цілі і місія підприємства

Спектр послуг, наданий комплексом "Централь", направлений на задоволення, в першу чергу, потреб компаній і їх ділових партнерів, які проявляють турботу про статус респектабельної і процвітаючої компанії: українських і зарубіжних бізнесменів, представників міжнародних фінансових і політичних організацій.

Послуги готельного комплексу "Централь" направлені в першу чергу на ділову людину, яка цінує свій час, імідж процвітаючого бізнесмена, і якому для успішного ведення справ в іншому місті необхідні звичайні умови - комфорт, безпека, ефективні комунікації і тому подібне З'єднання і рівень наданих комплексом послуг було визначене світовим досвідом в області функціонування подібних комплексів.

1.2 Виробничо-ресурсний потенціал туристичного підприємства

Підприємство було засноване згідно з інвестиційним проектом, як Донецький Центр Міжнародної Торгівлі і Бізнесу (ДЦМТБ) 26 травня 2000года. Проте 25 квітня 2001 року підприємство було реорганізоване в готельний комплекс з повною назвою ТОВ «Готель «Централь», В даний час готельний комплекс включає:

• готель;

• ресторан;

• кав'ярня;

• бар;

• бізнес-центр;

• два конференц-зали;

• екскурсійне бюро «централь-тур»;

• більярдний зал;

• зал ігрових автоматів;

• підземну стоянку;

• наземну стоянку;

• ПАБ;

• спортивно - оздоровчий комплекс;

• кафе;

• літнє кафе (на сезон).

Відповідно до статуту, основного предмету діяльності ТОВ «Готель «Централь» є: 1) надання готельних послуг; 2) організація пунктів громадського харчування. / Форма власності готелю - колективна, організаційна форма - Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Готель "Централь", основний вид діяльності - готельне господарство. ТОВ «Готель «Централь» здійснює свою діяльність згідно з "Правилами користування готелями і надання готельних послуг в Україні" по туризму від 10.09.1996г. №77/44).

У сфері готельного обслуговування діє міждержавний стандарт ГОСТ 28681.4-95, розроблений Технічним комітетом із стандартизації ТК №199 "Туристсько-екскурсійне обслуговування". Даний стандарт введений в дію як державний стандарт України наказом Держстандарту України від 4 березня 1996 р. №99 з 01.01.97. Стандарт встановлює класифікацію готелів за категоріями на основі комплексних вимог:

1) Матеріально-технічне забезпечення;

2) Номенклатура і якість наданих послуг;

3) Рівень обслуговування.

ТОВ Готель "ЦЕНТРАЛЬ" в ході своєї діяльності керується нормами даного державного стандарту України і відповідно до нього, найближчим часом, готельний комплекс "Централь" буде сертифікований і отримає категорію три зірки. У проектуванні і створенні європейського стилю готелю брали участь відомі зарубіжні архітектори, а високий рівень обслуговування був досягнутий завдяки тренінгам за допомогою "Міжнародної Асоціації Менеджерів Ресторанного і Готельного бізнесу".

Готель "Централь" є членом Торговельно-промислової палати, тісно співробітничає з міжнародною туристичною системою "Hotel Express", а також є членом асоціації "Best Eastern Hotels", яка представляє готель в глобальних системах резервування: Amadeus, System One, Galileo, Apollo, Sabre, Fantasia, Axess, Abacus, Worldspan.

Основні підрозділами готелю є: служба управління номерним фондом, служба живлення і напоїв, маркетингу і продажів, служба по управління персоналом, бухгалтерія, служба безпеці, відділ закупівель, інженерна служба і бізнес-центр.

Структурні підрозділи готелю діляться на генеруючі доходи, тобто які безпосередньо продають послуги і заробляють гроші і підприємства, що забезпечують життєдіяльність. Основні підрозділи, які генерують доходи * це - номери готелю і служба живлення, допоміжні, - бізнес-центр, конференц-зал, ігрові автомати, більярд та інші. Чисельність персоналу готелю (на 20.02.2005) складає 128 співробітників, з яких 39 мають вищу освіту, 30 чоловік мають середньо-технічне освіта, останні на даний момент виучуються.