Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети Компл.екзамену. теорія,практика Microsof...doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
2.08 Mб
Скачать
  1. Пристрілювання та поразка групових цілей стрільбою на рикошетах.

  2. Додані, підтримуючі та додані артилерійські підрозділи. Дати визначення.

  3. В ролі кву підготовити команду та подати на вогневу позицію, коли відомі координати:

Вогнева позиція Х = 37155 Y = 74210 Н = 195 аон 4-00

Подавити ціль 130 ПТУР в окопі. Х = 45061 Y = 73895 Н = 330

1.Пристрілювання та поразка групових цілей стрільбою на рикошетах.

Пристрілювання під час стрільби на рикошетах здійснюють за загальними правилами. Заряд для стрільби вибирають з таким розрахунком, щоб вирахувана даль­ність до цілі не перевищувала вказану у Таблицях стріль­би, яка забезпечує отримання рикошетів (кут падіння для стрільби по наземних цілях до 20°, по надводних – до 10°); установку підривника призначають на сповільнену дію.

Отримавши на початку пристрілювання два повітряних розриви, які не дали спостереження за дальністю, призначають установку підривника на фугасну дію і, закінчивши пристрілювання, переходять до стрільби на ураження з установкою підривника на сповільнену дію.

До стрільби на ураження переходять:

на середині вилки, що дорівнює 100 м, – якщо глибина цілі менше 100 м;

на середині вилки, що дорівнює 200 м, – якщо глибина цілі 100 м і більше.

Після чого вводять коректури, приймаючи відхилення розриву по лінії спостереження вдвічі меншим від прийнятого попереднього відхилення, якщо потрібно, продовжують пристрілювання.

До стрільби на ураження переходять після введення коректури на прийняте відхилення розривів по лінії спостереження, яке дорівнює:

50 м – для стрільби по цілях глибиною менше 100 м;

100 м – для стрільби по цілях глибиною 100 м та більше.

До стрільби на ураження переходять також, якщо під час пристрілювання було визначене влучення в ціль. При влученні в групову ціль переходять до стрільби на ураження після введення коректури з урахуванням виміряного відхилення розривів у напрямку та з окомірною оцінкою відхилення розриву за дальністю від центру цілі, а якщо розрив снаряда відбувся поблизу дальньої чи ближньої її межі, приймаючи розрив відповідно перельотним або недольотним на величину, яка дорівнює 1/2 гли­бини цілі

2.Додані, підтримуючі та підручна артилерійські підрозділи. Дати визначення.

Підтримуюча артилерійська батарея, залишаючись у безпосередньому підпорядкуванні командира дивізіону, на окремих етапах бою виконує зав-дання з вогневого ураження противника, поставлені їй командиром загальновійськового підрозділу, який вона підтримує.

Додана артилерійська батарея переходить у повне підпорядкування командира загальновійськового підрозділу і виконує поставлені ним завдання. За необхідності вона може залучатися до виконання завдань за рішенням старшого артилерійського командира. Це може бути як в обороні, так i в наступі. В обороні артилерійська батарея може додаватися роті, що обороняється на передовій позиції або складає ар’єргард при виході із бою та відході. У наступі з подоланням смуги забезпечення противника батарея, як правило, діє у складі дивізіону. Вона може додаватися роті першого ешелону або залишатись підручною у командира дивізіону.

Підручна батарея знаходиться|перебуває| в безпосередньому підпорядкуванні|підкоренні| командира дивізіону і призначається для виконання в найкоротший строк | завдань, які виникають раптово |задач|.

Білет № 31