Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вопросы на магистра которых небыло с 31-60 .doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
214.53 Кб
Скачать
  1. Проаналізувати методи анімації ключових кадрів.

Анімація ключових кадрів

Дії талановитих аніматорів зводилися до створення ключових кадрів.

Побудова проміжних кадрів можна описати математичним терміном інтерполяція: розрахунок значень функції, що проходить між відомими крапками. Інтерполяція - це одне з тих завдань, які досить вдало вирішуються за допомогою комп'ютерних програм, так що значення, які потрібно обчислити, і зв'язку між ними можна виразити чисельно. Звичайно зв'язок між двома ключовими кадрами "рукописної" анімації занадто складна, щоб її можна було привести до чисельного виду, підходящий для комп'ютерної обробки. Однак це не забороняє людям намагатися вирішити дане завдання хоча б через істотну можливу економію праці.

Говорячи точніше, перетворення, які можна застосувати до векторних форм (трансляція, поворот, масштабування, відбиття й зрушення), є арифметичними операціями, які піддаються інтерполяції. Отже, рух, що складається з комбінації цих операцій, можна згенерувати в процесі чисельної побудови проміжних кадрів, почавши з пари даних ключових кадрів. Сказане означає, що мультиплікацію можна створювати цифровими засобами в таких програмах, як Flash, при значному скороченні роботи з порівняння із традиційними методами.

Якщо розглядати тільки прямолінійний рух, найпростішою формою інтерполяції є лінійна. Це означає, що об'єкт проходить рівні відстані між будь-якою парою сусідніх кадрів, а загальна відстань, пройдена в кадрі, дорівнює загальній відстані між початковими й кінцевим ключовими кадрами, діленій на кількість кадрів у послідовності. Простіше говорячи, символ рухається з постійною швидкістю, що породжує дві проблеми.

Flash не дозволяє застосовувати нелінійну інтерполяцію, але існують інші, більше складні системи анімації по ключовим кадрам, які пропонують таку можливість. Відзначимо, що, хоча вище ми розглядали тільки зсув в одному напрямку, потрібно розуміти, що подібні міркування застосовні до всіх перетворень, що піддається інтерполяції.

кf1 kf2 kf1 kf2

Рис. 8.4. Лінійна інтерполяція Рис. 8.5. Прискорення руху

  1. Навести порівняння анімації та візуального ефекту в Internet.

  1. Визначити поняття про мінімальні системні вимоги.

Мінімальні системні вимоги – вимоги до технічних і програмних засобів, мінімально необхідних для реалізації можливостей ЕВ.

Минимальные системные требования включают в себя: требования к компьютеру (тип, процессор, частота; объем свободной памяти на жестком диске; объем оперативной памяти); операционной системе; видеосистеме; акустической системе; необходимое дополнительное программное обеспечение (не входящее в состав электронного издания) и оборудование.

  1. Навести компоненти електронного видання на компакт-диску.

Компоненти електронного видання на компакт-диску

Електронне видання на компакт-диску складається з таких компонентів:

а) власне компакт-диска діаметром 5,25 дюйма із записаним змістом електронного видання;

б) друкованої обкладинки з назвою видання і короткою анотацією;

в) пластмасової коробки, в яку вкладаються компакт-диск та обкладинка.