Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Устав МО Молодежное движение в защиту семьи и ж...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
104.96 Кб
Скачать

3. Члени організації, їх права та обов'язки

3.1. Членство в Організації є індивідуальним. Членство в Організації є фіксованим.

3.2. Членами Організації можуть бути всі громадяни України, іноземці і особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, віком від 14 до 35 років. Особи старшого віку можуть бути членами Організації за умови, якщо їх кількість не перевищуватиме третину загальної кількості членів.

3.3. Прийом у члени Організації здійснює Правління Організації на підставі письмової заяви вступника. Така заява має бути розглянута Правлінням у місячний термін з дати її отримання.

3.4. Член Організації має право:

3.4.1. Брати участь у діяльності Організації;

3.4.2. Обирати і бути обраним до керівних органів Організації;

3.4.3. Вносити пропозиції щодо поліпшення діяльності Організації, брати участь в обговоренні всіх питань діяльності Організації;

3.4.4. Звертатися до посадових осіб Організації з метою захисту своїх законних інтересів;

3.4.5. Користуватися майном Організації;

3.4.6. Одержувати від посадових осіб Організації інформацію про рішення, прийняті органами управління Організації, про заходи, що проводить Організація та про її діяльність;

3.5. Член Організації зобов'язаний:

3.5.1. Дотримуватися вимог Статуту та виконувати рішення органів управління Організації;

3.5.2. Брати активну участь в житті та діяльності Організації;

3.5.3. Дотримуватися дисципліни, техніки безпеки, протипожежної безпеки, санітарії;

3.5.4. Сприяти розширенню зв'язків Організації та розповсюдженню інформації про діяльність Організації;

3.5.5. Сплачувати вступні та членські внески.

3.6. Член Організації може припинити членство в Організації через три місяці після подання письмової заяви Правлінню. Член Організації може бути виключений із членів Організації Загальними зборами членів Організації на підставі подання Правління або Ревізійної комісії Організації. Рішення про виключення з членів Організації приймається Правлінням Організації. 

3.6.1. Після припинення членства в Організації членські внески не повертаються.

4.Структура та органи управління організації

4.1.Органами управління Організації є:

- Загальні збори членів Організації;

- Правління Організації;

- Ревізійна комісія.

 4.2.Загальні збори членів Організації.

4.2.1.Вищим керівним органом Організації є Загальні збори членів (далі - Загальні збори), які скликаються по мірі необхідності, але не рідше одного разу на 1 рік. 

Позачергові Загальні збори можуть бути скликані на вимогу Правління Організації, Голови Правління, а також Ревізійної комісії. 

4.2.2. Загальні збори в межах своєї компетенції:

- затверджують програмні документи та Статут Організації, а також вносять зміни і доповнення до них;

- визначають основні напрямки діяльності Організації;

- обирають і відкликають членів Правління Організації, Голову Правління Організації, заступника Голови Правління Організації та Ревізійної комісії;

- визначають додаткові  повноваження Правління Організації та Ревізійної комісії;

- приймають рішення про припинення діяльності Організації, призначають ліквідаційну комісію;

-  затверджують звіти ревізійної комісії Організації.

4.2.3. Загальні збори можуть розглянути будь-яке інше питання діяльності Організації. Рішення Загальних зборів приймаються простою більшістю від числа присутніх членів, крім внесення змін та доповнень до Статуту та вирішення питання щодо ліквідації Організації, рішення щодо чого приймаються не менше як ¾ голосів.

4.3. Правління Організації:

4.3.1. У період між Загальними зборами, керівним органом Організації є Правління Організації (Правління). Правління здійснює керівництво всією поточною діяльністю Організації.

4.3.2. До складу Правління входять  Голова, Заступник голови та інші члени Організації, обрані у кількості та на строк, визначені  Загальними зборами.

4.3.3. Повноваження Правління:

  • здійснює прийом нових членів та виключення їх з Організації та встановлює розмір вступних і членських внесків;

  • скликає Загальні збори членів Організації;

  • здійснює управління майном і коштами Організації, визначає напрямки, форми та обсяги Статутної діяльності в  межах повноважень,  що  надані  їй Загальними зборами;

  • розглядає поточні питання діяльності Організації і виносить по них рішення;

  • приймає рішення з питань діяльності Організації по виконанню статутних завдань, які не віднесені до виключної компетенції загальних зборів;

  • подає на розгляд Голові Правління кандидатури на прийняття та звільнення штатних працівників Організації.

4.3.4. Засідання Правління Організації  проводиться в міру необхідності, але не рідше 1 разу на 6 місяців. Засідання Правління вважається дійсним, якщо на ньому присутні більше половини обраних членів. Рішення приймається простою більшістю присутніх членів Правління.

4.4. Голова Правління Організації:

4.4.1. Очолює Правління, здійснює поточне керівництво Організацією та  без довіреності представляє Організацію у відносинах з будь-якими державними та недержавними органами, установами, організаціями, міжнародними організаціями, громадянами з усіх питань діяльності Організації;

4.4.2. Визначає дату і місце проведення засідань Правління, формує порядок денний;

4.4.3. Організовує роботу Правління і головує на його засіданнях, організовує протоколювання засідань Правління;

4.4.4. Затверджує зразки печатки і штампів та бланків Організації;

4.4.5. Укладає будь-які правочини (договори), підписує фінансові, бухгалтерські та платіжні документи без окремої довіреності;

4.4.6. За поданням Правління здійснює прийняття та звільнення штатних працівників Організації;

4.4.7. Затверджує посадові інструкції для штатних працівників Організації;

4.4.8. Здійснює інші функції відповідно до цього Статуту.

4.4.9. Голова Правління в межах своєї компетенції видає розпорядження та накази, які обов’язкові до виконання всіма органами та керівними особами і членами Організації. 

4.5. Правління та  Голова Правління Організації обираються строком на 5 років. Їхні повноваження можуть бути достроково припинені за рішенням позачергових Загальних зборів Організації.

4.6. Контроль за фінансовою та іншою діяльністю Організації здійснює Ревізійна комісія Організації, що обирається Загальними зборами та підзвітна лише їм.

4.6.1.Повноваження Ревізійної комісії:

  • здійснює контроль за діяльністю Правління по дотриманню ним вимог Статуту Організації і виконанню рішень Загальних зборів Організації;

  • організовує роботу по розгляду зауважень, запитань та пропозицій членів Організації поданих Правлінню

  • проводить ревізії фінансової діяльності, вірності виконання бюджету Організації, в тому числі сплату, облік та використання членських внесків, пожертвувань та інших надходжень до бюджету Організації;

  • перевіряє основну діяльність, ведення обліку та звітності Організації;

  • складає та представляє на розгляд Правління та Загальних зборів висновки щодо проведених перевірок.

4.7. У разі виявлення загрози інтересам Організації та зловживань з боку керівних осіб Організації, ревізійна комісія може вимагати позачергового скликання Загальних зборів.

4.8. В разі необхідності Ревізійна комісія виносить рішення про проведення аудиторських перевірок діяльності Організації та в межах своєї компетенції пов’язані з цим організаційні питання.

4.9. Всі рішення Ревізійної комісії приймаються щонайменше 2/3 голосів всіх її членів і підписуються у формі висновків всіма її членами.  

4.10.Термін повноваження Ревізійної комісії - 5 років. Достроково її повноваження можуть бути припинені за рішенням позачергових Загальних зборів Організації.

4.11.Голова та члени Правління, члени Ревізійної комісії, можуть виконувати свої обов’язки на постійній основі, за сумісництвом або на громадських засадах.

4.12.Для організаційно-технічного забезпечення діяльності Організації за рішенням Правління може створюватися штатний апарат. Утримання працівників здійснюється за рахунок коштів Організації.

4.13. У складі виборних органів Організації кількість осіб старше 35 років не може перевищувати третину членів виборних органів.