Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
81-90.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
44.14 Кб
Скачать

82.Унікальність туристичних ресурсів києва

Туристичним центром світового значення стала прекрасна столиця України - Київ, віком 1500 років, стольне місто стародавньої та могутньої Київської Русі, історичний центр східнослов’янської державності та духовності. Сучасний Київ з населенням понад 2,5 млн. чоловік і територією близько 800 кв. км є осередком великого туристичного потенціалу.

Київ зберігає більш як 2000 унікальних архітектурних пам’яток. Це всесвітньовідомі Києво-Печерська Лавра та Софійський собор , внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, руїни Золотих воріт, Кирилівська та Андріївська церкви , Видубицький монастир, Володимирський собор, Маріїнський та Кловський палаци, Національний театр опери та балету, Унікальний Андріївський узвіз, архітектурний ансамбль Хрещатика, близько 30 музеїв, численні пам’ятки.

На сьогодні у місті Києві нараховується понад 100 об’єктів готельного господарства різного відомчого підпорядкування.

Дніпро” ,Готельний комплекс “Братіслава, мотель-кемпінг “Пролісок

За прогнозами, найбільший розвиток у найближче десятиріччя матимуть такі види туризму:

  • діловий туризм, включаючи конгресний та інтенсив-туризм;

  • культурно-пізнавальний туризм;

  • туризм за інтересами (відвідання театрів, музеїв, фестивалів мистецтв, спортивних заходів);

  • релігійний туризм.

Ресторан “Верховина,Казино-клуб “Наяда,Ресторан “Ханой.

83.УНІКАЛЬНІСТЬ ТУРИСТИЧНИХ РЕСУРСІВ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

На Київщині збереглися безліч пам’яток матеріальної культури різних епох, що представляє собою не будь-який інтерес для туристів. Київська область у силу свого географічного положення та особливостей історичного розвитку має всі необхідні ресурси для розвитку туризму. Сприятливі кліматичні умови, наявність численних водних об'єктів, а також джерел мінеральних вод, багатство культурно-історичних пам'яток визничають роль Київської області як важливого рекреаційного регіону.

У Київській області нараховується 17 заказників, 35 пам'яток природи, 8 парків — пам'яток садово-паркового мистецтва і 12 заповідних урочищ.

Переяслав-Хмельницький — найстаріше місто у Київській області.на території міста розташований Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав", який налічує 25 музеїв різноманітної тематики.

Нинішня Київщина налічує біля 6000 пам’яток культурної спадщини

сьогодні налічує 2 державних музеї-заповідники ("Битва за Київ в 1943 році" та Вишгородський історико-культурний), 15 державних музеїв з 17 філіями та 241 музейним закладом місцевого та відомчого підпорядкування, в тому числі, на громадських засадах.

Біла Церква — найбільше місто Київської області. Перлина Білої Церкви — архітектурно садовий комплекс дендропарку "Олександрія", закладений графинею Олександрою Браницькою наприкінці 18 ст.

Яготинський парк. Заснований наприкінці 18 ст. князем Розумовським.

В області розвинені народні промисли, туристичні маршрути, сільське господарство з виробництва екологічно чистої продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]