Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
706.16 Кб
Скачать

10.Органи місцевого управління та їх компетенція в регулюванні зед.

Органи місцевого управління зовнішньоекономічною діяльністю. До органів місцевого управління зовнішньоекономічною діяльністю належать:— місцеві Ради народних депутатів України та їх виконавчі і розпорядчі органи;— територіальні підрозділи (відділення) органів державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності України.Нормативні акти місцевих Рад народних депутатів України та підпорядкованих їм виконавчих органів стосовно регулювання зовнішньоекономічної діяльності ухвалюються тільки у випадках, прямо передбачених законами України. Місцеві Ради народних депутатів України та їх виконавчі органи діють як суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності тільки через створені ними зовнішньоекономічні комерційні організації, які мають статус юридичної особи України.Органи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності України можуть створювати свої територіальні підрозділи (відділення), якщо це випливає з їх компетенції, яка визначається законами України та положеннями про ці органи.

В даний час основним органом управління ЗЕД на місцевому рівні являється Управління зовнішніх відносин і зовнішньоекономічної діяльності обласної. Київської і Севастопольської міської державної адміністрації. Подібне Управління в регіонах являється органом державної виконавчої влади. Воно створюється в складі обласної (міської) державної адміністрації з метою виконання її повноважень в сфері міжнародних відносин і співробітництва, зовнішньоекономічних зв'язків й іноземної інвестиційної діяльності. Управління підлягає обласній (міській в Києві й Севастополі) державній адміністрації. Міністерству економіки, Міністерству закордонних справ України і обласній Раді народних депутатів в межах делегованих повноважень.

11. Недержавне регулювання ЗЕД.

Недержавне регулювання ЗЕД відбувається наступними організаціями :1) Товарними, фондовими, валютними біржами. Через ці інститути регулюється попит і пропозиція на товари. біржа — це крупнооптовий ринок і водночас тонкий інструмент реального ціноутворення. 2) Торговельно-промислова палата (ТПП), асоціації та інші організації координаційного типу. Завданнями торгово-промислових палат є: надання довідково-інформаційних послуг, основних відомостей, що не є комерційною таємницею, про діяльність українських підприємців і підприємців зарубіжних країн згідно з національним законодавством, сприяння поширенню, зокрема через засоби масової інформації, знань про економіку і науково-технічні досягнення, законодавство, можливості зовнішньоекономічного співробітництва українських підприємців.3) Міжнародні організації типу МВФ, Світовий Банк(СБ), (ВТО). МВФ - основною діяльністю фонду є сприяння міжнародному співробітництву у валютній сфері, розширенні та збалансованості росту міжнародної торгівлі і відповідному поліпшенню макроекономічних умов країн членів. ВТО - головна мета : сприяння розвитку торгівлі як засобу економічного зростання та розвитку; вдосконалення технологій.СБ — головне завдання Банку полягає у стимулюванні приватних іноземних капіталовкладень шляхом надання гарантій чи шляхом прямої участі, а також у сприянні міжнародної торгівлі та підтриманні платіжних балансів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]