Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
207.36 Кб
Скачать

2 .2 Структура колективного договору зат чоп "Електра"

Структуру колективного договору пропоную розглянути на прикладі діючого договору, укладеного в ЗАТ ЧОП «ЕЛЕКТРА».

Загальні положення. Сторонами колективного договору Закритого Акціонерного Товариства Приватне Охоронне Підприємство «Електра», далі, ЗАТ ЧОП «Електра», є:

  • Роботодавець в особі директора;

  • Працівники ЗАТ ЧОП «Електра» в особі голови ради трудового колективу, далі СТК.

Цей колективний договір є правовим актом, який регулює соціально-трудові відносини між Роботодавцем та Працівниками і встановлює соціальні пільги та гарантії для Працівників. Колективний договір укладений відповідно до законодавства РФ і спрямований на дотримання трудових прав та інтересів Працівників ЗАТ ЧОП «Електра», забезпечення їх соціально-економічних гарантій.

Працівники підприємства доручають СТК вести переговори з Роботодавцем між загальними зборами (конференціями) Працівників з питань, пов'язаних з укладанням і виконанням колективного договору. Роботодавець визнає СТК єдиним представником Працівників підприємства в період ведення переговорів, укладення та виконання колективного договору. Соціальні гарантії та пільги, встановлені цим колективним договором понад норми, передбачених чинним законодавством РФ, забезпечуються за рахунок коштів підприємства.

Для досягнення спільної мети Сторони зобов'язуються:

  • сприяти управлінню підприємством такими методами, які найбільшою мірою забезпечували б якість і кількість послуг, послуг, їх економічність і збереження власності;

  • забезпечити безпеку робочих місць;

  • вирішувати проблеми за допомогою процедур, що забезпечують взаємну повагу, досягаючи згоди, а не конфронтації;

  • визнавати і поважати права кожної зі сторін і сумлінно виконувати свої обов'язки;

  • представляти один одному наявну інформацію, необхідну для ведення колективних переговорів і укладення колективного договору, і не розголошувати інформацію, яка є службовою, комерційної та державною таємницею;

  • проводити зустрічі, консультації з питань регулювання трудових відносин та забезпечення гарантій, трудових прав працівників.

Забезпечення зайнятості. Професійна підготовка. Підвищення кваліфікації. Роботодавець і СТК забезпечують максимально можливу стабільність зайнятості на основі постійного зростання професійно - кваліфікаційного рівня кожного Працівника, збереження кадрового потенціалу на економічно доцільних робочих місцях і сприяння зайнятості вивільнюваних Працівників.

Роботодавець укладає договори з навчальними закладами на підготовку фахівців і кваліфікованих робітників у межах виділених фінансових коштів. Роботодавець реалізує принцип безперервного підвищення кваліфікації, що полягає в періодичному проходження навчання в межах виділених фінансових коштів. Необхідність професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для власних потреб визначає Роботодавець.

Роботодавець може скорочувати чисельність працюючих на підприємстві лише з наданням вивільнюваним Працівникам пільг і компенсацій відповідно до чинного законодавства РФ (відповідно до ст.178-181 ТК РФ) і цим колективним договором. Про майбутнє звільнення у зв'язку з ліквідацією підприємства, скороченням чисельності або штату Працівників підприємства Працівники попереджаються Роботодавцем персонально і під розписку не менше ніж за два місяці до звільнення. Роботодавець з письмової згоди Працівника має право розірвати з ним трудовий договір без попередження про звільнення за два місяці з одночасною виплатою додаткової компенсації в розмірі двомісячного середнього заробітку.

Всі питання, пов'язані з масовим вивільненням Працівників внаслідок вдосконалення системи охорони, скорочення обсягів послуг, погоджувати з СТК і приймати необхідні заходи для розміщення вивільняються Працівників на вакантні посади, наявні на підприємстві. Форми професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації Працівників організації визначається Роботодавцем.

Тривалість і режим робочого часу і часу відпочинку. Для категорії Працівників, зайнятих в режимі цілодобових чергувань тривалістю 22 години, встановлюється змінний змінний графік (доба - чергування, три доби - відпочинок) і вихідні дні згідно з графіком змінності. До цієї категорії належать:

  • охоронці, старші охоронці, начальники чергових змін підрозділів та відділень охорони;

  • охоронці, командири груп чергового підрозділу;

  • охоронці поста охорони гаража;

  • охоронці-кінологи підрозділів охорони ТЕЦ-5, ЗАТ НЕСКО, БТЕЦ;

  • черговий оперативний підприємства;

  • водії автомобіля (чергового).

Для всіх категорій Працівників, крім перерахованих вище, установлюється п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, з нормальною тривалістю робочого часу, що дорівнює 40 годинах на тиждень. Другим вихідним днем є субота. Для окремих категорій Працівників передбачається робота з ненормованим робочим днем. У разі виробничої необхідності Роботодавець може змінювати режим робочого часу для окремих категорій Працівників у порядку, встановленому законодавством РФ, і з урахуванням думки СТК.

Час відпочинку. Працівникам з нормальною тривалістю робочого часу протягом робочого дня надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю 48 хвилин, що в робочий час не включається. Час надання перерви для відпочинку та харчування встановлюється Роботодавцем.

Перерви для відпочинку і харчування Працівникам чергових змін надаються протягом зміни за графіком, затвердженим начальником підрозділу (відділення) охорони, але не більше 2 год. 00 хв. за зміну при добовому чергуванні. При тривалості зміни менше доби (12,16 і т.д.) тривалість перерв встановлюється пропорційно часу перерв при добових чергуваннях. Облік робочого часу в табелі проводиться з урахуванням перерв для відпочинку та харчування. На окремих постах, де за умовами служби перерву для відпочинку і харчування встановити не можна, рішенням начальника підрозділу (відділення) Працівникові встановлюються години прийому їжі на робочому місці протягом робочого часу.

Відпустки. Працівникам надаються щорічні оплачувані відпустки зі збереженням місця роботи (посади) і середнього заробітку.

Щорічна основна оплачувана відпустка надається Працівникам тривалістю 28 календарних днів. Неробочі святкові дні, що припадають на період відпустки, у число календарних днів відпустки не включаються і не оплачуються. Щорічна оплачувана відпустка за угодою між Працівником і Роботодавцем може бути розділений на частини. При цьому хоча б одна з частин цієї відпустки повинна бути не менше 14 календарних днів. Право на додаткову відпустку мають Працівники з ненормованим робочим днем. Перелік категорій працівників, які мають право на цю відпустку, а також тривалість додаткової відпустки встановлена ​​Правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Черговість надання, продовження, перенесення, поділ щорічної оплачуваної відпустки визначається Роботодавцем, діючим у відповідності до Трудовим Кодексом РФ, далі ТК РФ. На підставі ст. 123 ТК РФ черговість надання оплачуваних відпусток визначається щорічно відповідно до графіка відпусток, що затверджується роботодавцем з урахуванням думки виборного органу первинної профспілкової організації не пізніше, ніж за два тижні до настання календарного року. Про час початку відпустки працівник повинен бути повідомлений під розпис не пізніше, ніж за два тижні до його початку. Окремим категоріям працівників у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими федеральними законами, щорічна оплачувана відпустка надається за їх бажанням у зручний для них час. За бажанням чоловіка щорічну відпустку йому надається в період знаходження його дружини у відпустці по вагітності та пологах незалежно від часу його безперервної роботи в даного роботодавця.

На підставі ст. 124 ТК РФ щорічна оплачувана відпустка повинна бути продовжений або перенесений на інший строк, який визначається роботодавцем з урахуванням побажань працівника, у випадках: тимчасової непрацездатності працівника; виконання працівником під час щорічної оплачуваної відпустки державних обов'язків, якщо для цього трудовим законодавством передбачено звільнення від роботи; в інших випадках, передбачених трудовим законодавством, локальними нормативними актами. Якщо працівнику своєчасно не була проведена оплата за час щорічної оплачуваної відпустки або працівник був попереджений про час початку цієї відпустки пізніше ніж за два тижні до його початку, то роботодавець за письмовою заявою працівника зобов'язаний перенести щорічну оплачувану відпустку на інший термін, погоджений з працівником. У виняткових випадках, коли надання відпустки працівникові в поточному робочому році може несприятливо відбитися на нормальному ході роботи організації, індивідуального підприємця, допускається за згодою працівника перенесення відпустки на наступний робочий рік. При цьому відпустка повинна бути використаний не пізніше 12 місяців після закінчення того робочого року, за який він надається. Забороняється ненадання щорічної оплачуваної відпустки протягом двох років підряд, а також ненадання щорічної оплачуваної відпустки працівникам віком до вісімнадцяти років та працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими і (або) небезпечними умовами праці.

Відповідно до ст. 125 ТК РФ за угодою між працівником і роботодавцем щорічну оплачувану відпустку може бути поділено на частини. При цьому хоча б одна з частин цієї відпустки повинна бути не менше 14 календарних днів. Відкликання працівника з відпустки допускається тільки за його згодою. Невикористана у зв'язку з цим частину відпустки має бути надана за вибором працівника в зручний для нього час протягом поточного робочого року або приєднана до відпустки за наступний робочий рік. Не допускається відкликання з відпустки працівників у віці до вісімнадцяти років, вагітних жінок і працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і (або) небезпечними умовами праці.

Частина щорічної оплачуваної відпустки, що перевищує 28 календарних днів, за письмовою заявою працівника може бути замінена грошовою компенсацією. При підсумовуванні щорічних оплачуваних відпусток або перенесенні щорічної оплачуваної відпустки на наступний робочий рік грошовою компенсацією можуть бути замінені частина кожного щорічної оплачуваної відпустки, що перевищує 28 календарних днів, або будь-яку кількість днів з цієї частини (ст. 126 ТК РФ).

При звільненні працівнику виплачується грошова компенсація за всі невикористані відпустки. За письмовою заявою працівника невикористані відпустки можуть бути надані йому з подальшим звільненням (за винятком випадків звільнення за винні дії). При цьому днем звільнення вважається останній день відпустки.

При звільненні у зв'язку із закінченням строку трудового договору відпустку з подальшим звільненням може надаватися й тоді, коли час відпустки повністю або частково виходить за межі строку цього договору. У цьому випадку днем звільнення також вважається останній день відпустки.

При наданні відпустки з наступним звільненням при розірванні трудового договору з ініціативи працівника цей працівник має право відкликати свою заяву про звільнення до дня початку відпустки, якщо на його місце не запрошений у порядку переведення інший працівник (ст. 127 ТК РФ).

За сімейними обставинами та з інших поважних причин, на підставі ст. 128 ТК РФ, працівникам можуть надаватися відпустки без збереження заробітної плати: учасникам Великої Вітчизняної війни - до 35 календарних днів на рік; працюючим пенсіонерам по старості (за віком) - до 14 календарних днів на рік; батькам та дружинам (чоловікам) військовослужбовців, загиблих або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні обов'язків військової служби, або внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби,-до 14 календарних днів на рік; працюючим інвалідам - до 60 календарних днів на рік; працівникам у випадках народження дитини, реєстрації шлюбу, смерті близьких родичів - до п'яти календарних днів;

Для працівників, які поєднують роботу з навчанням, надаються навчальні відпустки відповідно до ст. 173-176 ТК РФ. Оплата навчальних відпусток проводиться за аналогією з черговими щорічними відпустками. Оплата праці

Оплата праці Працівників підприємства визначається «Положенням про оплату праці працівників» ЗАТ ЧОП «Електра». Система оплати праці будується на основі виплат Працівникам за їх працю:

  • посадових окладів або годинних тарифних ставок;

  • доплат, надбавок та інших виплат;

  • виплат по системі матеріального стимулювання.

Відповідно до «Положення про оплату праці» Працівникам встановлюються доплати:

  • за суміщення професій;

  • за виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника;

  • за понаднормову роботу;

  • за роботу у вихідні та святкові дні;

  • за роботу в нічний час;

  • за роботу в місцевостях з особливими кліматичними умовами;

  • за збільшений обсяг роботи.

Відповідно до «Положення про оплату праці» Працівникам встановлюються надбавки:

  • за роботу з відомостями, що мають ступінь секретності.

Доплати і надбавки визначені відповідно до «Положення про оплату праці» та іншими нормативними документами. Розміри доплат і надбавок не можуть бути нижчими за встановлені законодавством РФ. Доплати і надбавки можуть бути змінені або скасовані повністю у зв'язку з поліпшенням умов праці.

Відповідно до «Положення про преміювання» на підприємстві діє система матеріального стимулювання працівників. Система передбачає премії:

  • за підсумками роботи;

  • за високі показники в праці;

  • за сумлінне виконання трудових обов'язків;

  • за терміновість виконуваної роботи;

  • за складність дорученого завдання.

Виплата премій проводиться відповідно до чинного на підприємстві «Положенням про преміювання працівників ЗАТ ЧОП« Електра ». За роботу в місцевостях з особливими кліматичними умовами встановлюється районний коефіцієнт для всіх Працівників підприємства в розмірі 25% до заробітної плати. Заробітна плата виплачується Працівникам ЗАТ ЧОП «Електра» 19-го і 30-го числа місяця наступного за звітним.

Гарантії і компенсації. Гарантії при направленні працівників у службові відрядження. Службовим відрядженням визнається поїздка працівника за розпорядженням роботодавця на певний термін для виконання службового доручення поза місцем постійної роботи. При направленні Працівника у службове відрядження йому гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку, а також відшкодування витрат, пов'язаних зі службовим відрядженням. Норми відшкодування витрат на відрядження встановлюються Роботодавцем, розміри яких не можуть бути нижчими за встановлені урядом РФ.

Днем виїзду у відрядження вважається день відправлення поїзда, літака, автобуса або іншого транспортного засобу з місця постійної роботи відрядженого, а вдень приїзду - день прибуття транспортного засобу до місця постійної роботи. При відправленні транспортного засобу до 24 години включно днем вибуття у відрядження вважається поточна доба, а з 0 годин і пізніше - наступна доба.

На Працівників, які перебувають у відрядженні, поширюється режим робочого часу і часу відпочинку тих організацій, в які вони відряджені. Замість днів відпочинку, не використаних під час відрядження, інші дні відпочинку після повернення з відрядження не надаються. Якщо Працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові дні, компенсація за роботу в ці дні провадиться відповідно до законодавства РФ. У випадках, коли за розпорядженням Роботодавця Працівник виїжджає у відрядження у вихідний день, йому після повернення з відрядження надається інший день відпочинку в установленому законом України порядку. Питання про явку на роботу Працівника в день від'їзду у відрядження і в день прибуття з відрядження вирішується за домовленістю з Роботодавцем.

Гарантії і компенсації, пов'язані з розірванням трудового договору. При розірванні трудового договору у зв'язку з ліквідацією організації (пункт 1 статті 81 Трудового кодексу РФ) або скороченням чисельності або штату працівників підприємства (пункт 2 статті 81 Трудового кодексу РФ) звільняється Працівнику виплачується вихідна допомога в розмірі середнього місячного заробітку, а також за ним зберігається середній місячний заробіток на період працевлаштування, але не більше двох місяців з дня звільнення (із заліком вихідної допомоги). Середній місячний заробіток зберігається за звільненим Працівником протягом третього місяця з дня звільнення за рішенням органу служби зайнятості населення за умови, якщо в двотижневий термін після звільнення Працівник звернувся в цей орган і не був їм працевлаштований.

Вихідна допомога у розмірі двотижневого середнього заробітку виплачується Працівникам при розірванні трудового договору у зв'язку з:

  • невідповідністю працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок стану здоров'я відповідно до медичного висновку, що перешкоджає продовженню даної роботи (підпункт «а» пункту 3 статті 81 Трудового кодексу РФ);

  • закликом Працівника на військову службу або направленням його на її заміняє альтернативну цивільну службу (пункт 1 статті 83 Трудового кодексу РФ);

  • поновленням на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу за рішенням державної інспекції праці або суду (пункт 2 статті 83 Трудового кодексу РФ);

  • відмовою Працівника від переведення у зв'язку з переміщенням Роботодавця в іншу місцевість (пункт 9 статті 77 Трудового кодексу РФ).

Гарантії і компенсації Працівникам при вимушене припинення роботи не з вини Працівника. Роботодавець зобов'язаний відшкодувати Працівнику не отриманий їм заробіток у всіх випадках незаконного позбавлення його можливості трудитися. Такий обов'язок наступає, якщо заробіток не отриманий у результаті:

  • незаконного відсторонення Працівника від роботи, його звільнення або переведення на іншу роботу;

  • відмови Роботодавця від виконання або несвоєчасного виконання рішення органу з розгляду трудових спорів або державного правового інспектора праці про відновлення Працівника на попередній роботі;

  • затримки Роботодавцем видачі Працівникові трудової книжки, внесення в трудову книжку неправильної або не відповідають законодавству РФ формулювання причини звільнення Працівника.

Гарантії Працівникам при тимчасовій непрацездатності. Питання, що стосуються призначення і виплати допомоги з тимчасової непрацездатності, регулюються Федеральним законом РФ. Умови призначення та розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності виконуються на підставі внесених до листок непрацездатності даних відділом кадрів. Контроль за правильністю оформлення листків з тимчасової непрацездатності здійснюється лікарем підприємства. Розрахунок допомоги з тимчасової непрацездатності Працівникам провадиться бухгалтерією підприємства з урахуванням постійних доплат і надбавок, одержуваних на день настання непрацездатності, та середньомісячної суми премій відповідно до чинної системи оплати праці. У разі надання Працівником листка непрацездатності, оформленого з порушенням діючого порядку, виплата допомоги з тимчасової непрацездатності Роботодавцем не проводиться.

Охорона праці та здоров'я. Роботодавець відповідно до ФЗ «Про основи охорони праці РФ» забезпечує:

  • організацію відомчого контролю за забезпеченням безпечних умов праці;

  • консультативну та методичну допомогу з питань системних проблем безпеки умов праці;

  • узагальнення та аналіз обставин і причин нещасних випадків і інших професійних захворювань, проведення профілактичних заходів щодо їх попередження.

Роботодавець відповідно до Основ законодавства РФ про охорону праці:

  • організує проведення атестації робочих місць за умовами праці в ЗАТ ЧОП «Електра» з вимірами параметрів шкідливих і небезпечних факторів;

  • інформує Працівників про результати атестації всіх робочих місць, які проводяться заходи;

  • забезпечує своєчасну видачу якісної спецодягу, спец. взуття та інших засобів індивідуального захисту і прання спецодягу відповідно до умов праці та діючих нормативів (Постанова Міністерства праці та соціального розвитку РФ № 63 від 16.12.97г., Постанова Міністерства праці та соціального розвитку РФ № 69 від 30.12.97г.);

  • забезпечує своєчасне отримання Працівниками змиваючих та знешкоджуючих засобів згідно Постанови Міністерства праці та соціального розвитку РФ № 45 від 04.07.03г;

  • зберігає за Працівником місце роботи, посада та середній заробіток на час припинення робіт, внаслідок порушення Законодавства РФ і нормативних вимог про охорону праці не з вини даного Працівника;

  • забезпечує безпеку Працівників при експлуатації будівель, споруд, обладнання, а також застосовуваних інструментів, сировини і матеріалів, в тому числі спеціальних засобів, зброї та боєприпасів;

  • забезпечує працівникам нормальні умови праці і відпочинку шляхом придбання та монтажу установок (кулерів) для приготування питної води, забезпечення працівників гарячим чаєм можливістю прийому гарячої їжі під час регламентованих перерв відпочинку (Постанова Мінпраці РФ від 27.02.1995г. № 11, СНиП 2.09.04. ) »;

  • забезпечує режим праці і відпочинку Працівників відповідно до законодавства;

  • вживає заходів щодо запобігання аварійних ситуацій, збереження життя і здоров'я Працівників при виникненні таких ситуацій, у тому числі з надання постраждалим першої допомоги;

  • забезпечує відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю Працівника при виконанні ним обов'язків за трудовим договором;

  • організує навчання уповноважених осіб з охорони праці, забезпечує їх нормативно-технічною літературою, правилами та інструкціями з охорони, створює умови для їх діяльності;

  • забезпечує безкоштовно окремі категорії Працівників спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до «Інструкції про порядок забезпечення спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, змивають і знешкоджувальними засобами на підприємстві»;

  • забезпечує окремі категорії Працівників форменим одягом (обмундируванням) згідно «Положення про порядок забезпечення працівників підприємства чергової одягом».

Спеціаліст з охорони праці підприємства:

  • проводить навчання наданню першої допомоги при нещасних випадках на виробництві, інструктаж з охорони праці;

  • організовує контроль за станом умов праці на робочих місцях;

  • проводить розслідування та облік нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

  • організовує укладення договору на обов'язкове соціальне страхування Працівників від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

  • бере участь у перевірках виконання заходів з охорони праці, передбачених законодавством РФ та іншими нормативними актами з охорони праці;

  • бере участь у розслідуванні нещасних випадків з важким і смертельним результатом, як член комісії;

  • бере участь у проведенні заходів з охорони праці;

  • бере участь у перевірках своєчасного відшкодування шкоди, заподіяної життю здоров'ю Працівників, в результаті нещасних випадків на виробництві та профзахворювань;

  • бере участь у роботі комісій з приймання в експлуатацію споруджуваних і конструйованих об'єктів з охорони праці та захисту навколишнього середовища, в якості члена комісії.

Соціальне забезпечення. Роботодавець зобов'язується:

  • заохочувати працівників у зв'язку з відходом на пенсію за віком або за інвалідністю за бездоганну роботу;

  • вручати лист подяки;

  • заохочувати грошовою премією або нагороджувати цінним подарунком (за наявності фінансових ресурсів).

У випадках народження дитини, реєстрації шлюбу, смерті близьких родичів (дружина, чоловік, батько, мати, діти, рідні брати, сестри) Працівнику надається до п'яти календарних днів відпустки без збереження заробітної плати. До Нового року дітям Працівників підприємства до 14 років включно надаються новорічні подарунки (за наявності фінансових ресурсів). Часткову компенсацію витрат при придбанні у ЗАТ ЧОП «Електра» путівок у дитячі оздоровчі табори (за наявності фінансових ресурсів). «День« Електра »відзначається 21 квітня без оголошення його неробочим днем.

Термін дії договору. Положення цього Колективного договору поширюються на відносини між роботодавцем та Працівником, що виникли з дня затвердження договору. Колективний договір укладено терміном на три роки і діє до моменту укладення нового Колективного договору. Сторони мають право продовжити дію Колективного договору на термін не більше трьох років. Жодна зі сторін, що уклали цей договір, не може протягом зазначеного терміну його дії в односторонньому порядку припинити виконання взятих на себе зобов'язань.

У Колективний договір в період його дії можуть бути внесені зміни і доповнення за взаємною домовленістю сторін. Роботодавець має право вносити зміни до чинних в ЗАТ ЧОП «Електра» Положення, які є додатками до Колективного договору, з урахуванням думки СТК. Дія Колективного Договору поширюється на всіх Працівників підприємства, його підрозділи (відділення) охорони, відділи та служби. Колективний договір зберігає свою дію у випадку зміни найменування організації, розірвання трудового договору з керівником підприємства. При реорганізації підприємства Колективний договір зберігає свою дію протягом всього терміну реорганізації. При зміні форми власності підприємства Колективний договір зберігає свою дію протягом трьох місяців з дня переходу прав власності.

При реорганізації або зміни форми власності підприємства будь-яка зі сторін має право направити іншій стороні пропозиції про укладення нового Колективного договору або продовження дії колишнього на строк до трьох років. При ліквідації підприємства Колективний договір зберігає свою дію протягом усього строку проведення ліквідації. Спори, що виникають між сторонами, що уклали цей Колективний договір, вирішується в порядку, встановленому Законом України «Про колективні договори і угоди» та іншими законодавчими та нормативними правовими актами, що діють в РФ.

Колективний договір протягом 7 днів з дня підписання направляється представником Роботодавця на повідомну реєстрацію до відповідного органу по праці. Вступ в дію колективного договору не залежить від факту повідомної реєстрації.

Контроль за виконанням колективного договору здійснюється посадовими особами Роботодавця, Радою трудового колективу, відповідними органами з праці. При проведенні зазначеного контролю представники сторін зобов'язані подавати один одному необхідну для цього інформацію.

Заключне положення. У колективний договір включаються такі документи, що є складовою частиною даного Колективного договору:

  • Додаток № 1. Правила внутрішнього трудового розпорядку ЗАТ ЧОП «Електра»;

  • Додаток № 2. Положення про оплату праці працівників ЗАТ ЧОП «Електра»;

  • Додаток № 3. Положення про преміювання працівників ЗАТ ЧОП «Електра»;

  • Додаток № 4. Інструкція про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, взуттям та іншими індивідуальними засобами захисту, змивають і знешкоджувальними засобами на підприємстві;

  • Додаток № 5. Положення про порядок забезпечення працівників підприємства чергової одягом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]