Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори з інформатики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

1)Мікропроцесор, призначення, властивості.

Мікропроцесор − це основний компонент комп'ютера, він виконує програму, яка зберігається в оперативній пам'яті, обробляє інформацію та керує роботою всіх інших пристроїв. Процесор складається з арифметико-логічного пристрою та пристрою керування. Пристрій керування зчитує команди з комірок пам'яті, а організовує їх виконання арифметико-логічний пристрій.

Характеристики мікропроцесорів:

Мікропроцесори відрізняються, в основному, типом (моделлю), розрядністю, об’ємом оперативної пам’яті і тактовою частотою. Однакові моделі мікропроцесорів можуть мати різну тактову частоту − чим вище тактова частота, тим вище продуктивність.

Тактова частота вказує, скільки елементарних операцій (тактів) мікропроцесор виконує за одну секунду. Тактова частота вимірюється в мегагерцах (Мг). Слід зазначити, що різні моделі мікропроцесорів виконують однакові операції (наприклад, додавання або множення) за різне число тактів. Чим вище модель мікропроцесора, тим менше тактів треба для виконання тих самих операцій.

Розрядність визначає довжину машинного слова (порції інформації, що обробляється за один такт) в бітах.

Об’єм оперативної пам’яті − це об’єм пам’яті, яким може керувати мікропроцесор в процесі роботи.

Саме від цих характеристик і характеристик елементів, які входять до його складу, залежить швидкодія та продуктивність комп’ютера в цілому.

2) Настроювання панелі задач, головного меню та робочого столу.Складові головного меню системи.Довідково-інформаційна система. Пошук файлів та папок

Щоб знайти документ або папку

Натисніть кнопку Пуск;

У меню Найти виберіть команду Файлы и папки;

У перше поле вікна, яке відкрилося , введіть ім'я файлу або папки, що варто знайти;У друге поле вікна вводиться частина вмісту файла, якщо користувач забув ім’я файлу.Щоб зазначити область пошуку обираємо потрібну папку в 3-му полі Поиск в.

Щоб почати пошук, натисніть кнопку Знайти.

3)Структура та призначення вінчестера

накопичувач на жорстких магнітних дисках — це пристрій з незмінним носієм. Його конструктивна схема схожа зі схемою НГМД, але реалізація істотно інша. НЖМД має забезпечувати в сотні разів більші ємність та швидкість обміну даними. Тому інформація записується не на один, а на набір дисків, що складається з кількох пластин, ідеально плоских і з відполірованим феро­магнітним шаром. При цьому запис проводиться на обидві поверхні кожної пластини (крім крайніх).Отже, працює не одна, а група магнітних головок, складених в єдиний блок.Пакет дисків обертається без­перервно і з великою частотою (до 7500, а в окремих мо­делях до 10 000 об/ід), поки ПК ввімкнений, і тому ме­ідео пі контакт головок і дисків недопустимий. Кожна головка „плаває” над поверхнею диска на відстані 0,5—0,13 мкм. Проникнення в такий механізм найдрібніших пилинок вивело б його з ладу; тому електромеханіч­ну частину накопичувана закрито герметичним корпусом.

На швидкодію НЖМД впливають такі характеристики: частота обертання шпинделя, ємність кеш-памяті, час пошуку або час доступу, час затримки, швидкість обміну. Таким чином, цей «диск» має не дві поверхні, як повинно бути у звичайному плоскому диску, а 2*n поверхонь, де n – число окремих дисків. Диски обертаються навколо спільної вісі та обслуговуються власною магнітною голівкою. Магнітна голівка, що ковзає по поверхні диска, зовсім не доторкається до нього, а зчитує інформацію, знаходячись на відстані близько 1 мм. Це значно підвищує термін працездатності та надійність приладу. Керування роботою жорсткого диска виконує спеціальний апаратно-логічний пристрій контролер жорсткого диска.За допомогою спеціальних програмних засобів диски великої ємності можуть розділятися на логічні диски, тобто ніби-то на декілька дисків. Це дозволяє працювати з даними дисками як з декількома пристроями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]