Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
23-24.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
30.83 Кб
Скачать

Білет № 23

  1. Послідовність та методи роботи начальника зв’язку (командира підрозділу зв’язку).

  2. Під методами роботи ОУ розуміється визначений порядок і прийоми (правила) роботи посадових осіб під час рішення завдань управління зв`язком в період планування та його забезпечення.

  3. Методи і послідовність роботи ОУ при організації зв`язку в підготовчий період і в ході бойових дій визначаються:

  4. 1. Прийнятими методами роботи командира і штабу частини.

  5. 2. Тактичною обстановкою.

  6. 3. Підготовкою ОУ і рівень їх злагодженості.

  7. 4. Характером поставлених завдань.

  8. 5. Ступені оснащеності ОУ засобами автоматизації та АСУ.

  9. 6. Встановленими строками готовності зв`язку.

  10. При плануванні зв`язку можуть застосовуватись паралельний, послідовний і комбінований методи роботи.

  11. В умовах обмеженого часу основним являється метод паралельної роботи, при якому прийняття рішення і планування зв`язку починається відразу після попереднього орієнтування, отримання вказівок командира та начачальника штабу частини по організації управління і зв`язку, попереднього розпорядження начальника зв`язку з`єднання.

  12. Паралельний метод планування означає таку організацію роботи в умовах обмежених строків, при якій підлеглі, не чекаючи закінчення в повному обсязі планування старшим штабом, паралельно, на основі попередніх вказівок (розпоряджень), приступають до планування зв`язку в обсязі своїх функціональних обов`язків. При паралельному методі роботи підлеглі, навіть не отримавши ще завдань вже виявляться здатними не тільки готувати необхідні довідкові дані, таблиці, форми документів, розрахунки, топокарти, але і вивчати противника, радіаційну (хімічну, бактеріологічну) обстановку і місцевість, а також продумувати варіанти організації зв`язку (готувати пропозиції) і варіанти бойового застосування своїх підрозділів зв`язку.

  13. При наявності достатнього часу на планування і організацію зв`язку застосовується послідовний метод роботи, при якому прийняття рішення і планування зв`язку здійснюється після завершення планування в старшому штабі.

  14. Послідовний метод зводиться до того, що планування зв`язку проводиться окремо в кожній командній інстанції: по закінченю планування в штабі частини розпорядження та бойові завдання доводяться до командування (штабу) підлеглого підрозділу і начальників зв`язку підлеглих частин (підрозділів). Послідовне планування спускається зверху вниз залучаючи до роботи підлеглих.

  15. Комбінований метод роботи використовується в залежності від конкретних умов підготовки до застосування сил та засобів зв`язку.Виходячи з досвіду військ послідовність роботи Нз частини при плануванні зв`язку слідуюча:

  16. 1. Усвідомлення завдання (проведення розрахунку часу; орієнтування підлеглих про майбутні завдання зі зв`язку; віддача вказівок по підготовці підрозділів зв`язку).

  17. 2. Оцінка обстановки (оцінка противника; оцінка своїх військ; оцінка району бойових дій; оцінка часу; оцінка інших факторів, впливаючих на організацію і забезпечення зв`язку).

  18. 3. Заслуховування пропозицій підлеглих по забезпеченню зв`язку.

  19. 4. Прийняття рішення.

  20. 5. Постановка завдань по підготовці зв`язку підлеглим підрозділам.

  21. 6.Планування зв`язку.

  22. 7. Затвердження плану зв`язку.

  23. 8. Постановка завдань підлеглим на розгортання системи зв`язку.

  24. 9. Контроль за виконанням поставлених завдань та надання допомоги.

  25. При паралельному методі роботи НЗ частини віддає усне (письмове) попереднє розпорядження зі зв`язку після 4 пункту (прийняття рішення), а при послідовному методі роботи НЗ частини віддає усне (письмове) розпорядження по зв`язку після затвердження плану зв`язку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]