Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дистанция электроснабжэения Нижнеднепровск.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
3.17 Mб
Скачать

Вступ Дистанція електропостачання Нижньодніпровськ-вузол (еч- 2)

Характеристика виробничо-господарської діяльності дистанції електропостачання

На електрифікованих лініях ЕЧ розміщують на мережі доріг в середньому через кожні 150-200 км. На них покладається технічне і господарське обслуговування тягових підстанцій контактної мережі, електричних станцій і знижуючих підстанцій, зовнішніх електричних мереж високої і низької напруги, ліній подовжнього електропостачання, електромереж зовнішнього освітлення, включаючи світильники і прожекторы.

Вони обслуговують і ремонтують внутрішні електромережі, електропроводки, електроустаткування і освітлювальні установки у виробничих і комунальних будівлях залізниць на перегонах і станціях.

Дистанції ЕП роблять ремонт трансформаторів і підключаючих пристроїв для живлення шляхових електромереж і ЛЕП подовжнього електропостачання; забезпечують електроенергією пристанційні селища, які розташовані поблизу невеликих станцій; перевіряють технічний стан електроустановок залізничних споживачів електротяги, контролюють дотримання встановлених ними лімітів і режимів користування електроенергією, затверджених норм витрати електроенергії, заходів по її економії і зниженню коефіцієнта реактивної потужності. Від електроустановок залізниць отримують електроенергію і багато великих споживачів прилеглих районів. ЕЧ розраховує їх за спожиту електроенергію, вживає технічні заходи по забезпеченню надійного електропостачанню, організовує необхідні перемикання для ремонтних робіт, контролює електроспоживання і навантаження.

Окрім цього, дистанція електропостачання розробляє і здійснює заходи по впровадженню передових методів праці, ведуть контроль за дотриманням трудового законодавства, правил охорони праці і техніки безпеки, а також правив і норм технічної експлуатації. Основними лінійними підрозділами дистанції ЕП є тягові підстанції і райони контактної мережі. Найважливішими загальними для ЕЧ підрозділами являються ремонтно-ревізійні ділянки (РРД), механічні майстерні і монтажна ділянка.

Дистанція електропостачання Нижньодніпровськ-вузол заснована 2 лютого 1958 року. Нині це велике електропереробне підприємство, призначення якого полягає в електропостачанні залізниці, районних споживачів, підприємств СГ. Структурне підприємство подразделяеться на тягові підстанції, призначення яких переробляти змінний струм в постійний для здійснення тяги потягів, районів контактної мережі, призначених для ремонту і змісту контактної мережі і високовольтних ЛЕП, що живлять пристрої СЦБ, районів електричних мереж, які є організацією не тягових споживачів, що енергозабезпечує.

З технічних, технологічних питань, а також питань планування розвитку господарства, нормування праці і витрати електричної енергії дистанції електропостачання підкоряються відділенню дороги і службі електропостачання управління дороги.

Дистанція електропостачання постійного струму Нижнеднепровск-вузол має: 9 тягових підстанцій, 7 дистанцій електропостачання : Нікополь, Нижнеднепровск, Верховцево, Запоріжжя, Сімферополь, Павлоград, Кривий ріг; 4 районних підстанції (4 райони електропостачання)

Имееться 7 парків, парна і непарна системи руху потягів, 2 механічних гірки, 30 знижуючих трансформаторних підстанції (криті). Система телекерування