Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЩОРІЧНИК АРК 2010 рік.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
22.15 Mб
Скачать

7.21. Виробництво окремих видів продукції легкої промисловості на одну особу

2005

2007

2008

2009

2010

Білизна постільна, шт.

0,1

0,2

0,1

0,05

0,01

Вироби панчішно-шкарпеткові трикотажні машинного чи ручного в’язання, пар

2,7

2,0

1,5

1,3

1,1

Комплекти і костюми робочі, чоловічі та хлопчачі, з тканини, шт.

0,02

0,02

0,02

0,01

0,01

Взуття, пар

0,01

0,01

0,01

0,01

0,01

7.22. Виробництво взуття за регіонами

(тис. пар)

2005

2007

2008

2009

2010

Автономна

Республіка Крим

26,5

27,6

20,6

18,0

10,1

у тому числі

міста

Сімферополь

15,8

13,3

12,6

11,9

6,7

Євпаторія

10,7

14,3

8,0

6,0

3,3

8. СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО, МИСЛИВСТВО,

ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО. РИБАЛЬСТВО, РИБНИЦТВО

У розділі міститься інформація про стан сільського господарства, його галузей – рослинництва і тваринництва (вкл. м.Севастополь), основні показники, що характеризують діяльність у галузі мисливства, лісового господарства, а також рибальства, рибництва.

Продукція сільського господарства – продукти рослинного і тваринного походження, отримані внаслідок вирощування сільськогосподарських культур і використання сільськогосподарських тварин, а також обсяг зміни незавершеного виробництва у рослинництві, обсяг вирощування багаторічних насаджень за рік та обсяг вирощування худоби та птиці (приплід, приріст, привіс живої маси). Продукція оцінюється у порівнянних цінах, розрахованих як середньозважені ціни товарної та нетоварної частини продукції сільського господарства. За порівнянні ціни прийняті середні ціни 2005 року.

Сільськогосподарське підприємство – самостійний статутний об’єкт, який має право юридичної особи та здійснює виробничу діяльність у галузі сільського господарства з метою одержання прибутку (доходу). До складу сільськогосподарських підприємств включаються також фермерські господарства.

У таблицях 8.2, 8.11, 8.12 наведені дані щодо кількості діючих підприємств за основними видами діяльності. В інших таблицях (крім 8.14, 8.15) під сільськогосподарськими підприємствами розуміють усі підприємства-юридичні особи або їхні відокремлені підрозділи, що займаються виробництвом сільськогосподарської продукції.

Фермерське господарство – форма підприємницької діяльності громадян із створенням юридичної особи, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм для ведення фермерського господарства.

Господарства населення – домогосподарства, що здійснюють сіль-ськогосподарську діяльність як з метою самозабезпечення продуктами харчування, так і з метою виробництва товарної сільськогосподарської продукції. До цієї категорії виробників віднесені також фізичні особи-підприємці, які проводять свою діяльність у галузі сільського господарства.

Сільськогосподарські угіддя – земельні ділянки, які систематично використовуються для одержання сільськогосподарської продукції. До їх складу входять рілля, сади, виноградники, сіножаті, пасовища, перелоги, чисті пари.

Виробництво основних сільськогосподарських культур визначається у сільськогосподарських підприємствах за даними обліку зібраної продукції як з основних, так і з повторних і міжрядних посівів; у господарствах населення – на основі даних перепису, погосподарського обліку розмірів посівних площ та середньої урожайності сільськогосподарських культур з 1 га площ за матеріалами вибіркових обстежень. Виробництво зернових та зернобобових культур і соняшнику показується у вазі після доробки, овочевих культур – з урахуванням продукції закритого ґрунту.

Урожайність сільськогосподарських культур з 1 га зібраної площі обчислена виходячи з валового збору з основних, повторних і міжрядних посівів та фактично зібраної площі даної культури; плодовоягідних культур – з 1 га площі у плодоносному віці.

Поголів’я худоби на 1 січня встановлюється на основі щорічного обліку і включає поголів’я всіх вікових груп відповідного виду худоби.

Виробництво м’яса – це маса худоби та птиці, реалізованих на забій. Включає м’ясо всіх видів худоби та птиці, жир-сирець, харчові субпродукти. Дані наведено як по товарному, так і по внутрішньогосподарському забою худоби та птиці.

Виробництво молока характеризується фактично надоєним коров’ячим, овечим, козиним, кобилячим молоком, незалежно від того, чи було воно реалізовано, чи частина його використана у господарстві на випоювання телят і поросят.

Виробництво вовни включає всю фактично настрижену овечу, козину вовну і козиний пух, незалежно від того, чи були вони реалізовані, чи використані на внутрішньогосподарські потреби. В обсяги виробництва не включається вовна, одержана з овчин при їх промисловій переробці (так звана “кисла вовна”). Вага вовни подається у фізичній вазі немитої вовни.

Виробництво яєць включає їхній збір за рік від усіх видів домашньої птиці з урахуванням яєць, що використані на відтворення птиці (інкубація).

Середньорічний надій молока від однієї корови наводиться у розрахунку на поголів’я корів на початок року, незалежно від того, чи доїлась корова у звітному році. У сільськогосподарських підприємствах при визначенні надою молока від однієї корови із загального поголів’я корів у господарстві виключаються корови, що перебувають на відгодівлі, корови м’ясного стада, а також корови, призначені для групового та підсосного утримання телят, якщо ці корови не доїлися.

Реалізація сільськогосподарської продукції – це обсяги продажу продукції сільськогосподарськими підприємствами за всіма каналами: переробним підприємствам, на ринку, населенню в рахунок оплати праці (включаючи

реалізацію через систему громадського харчування), пайовикам в рахунок орендної плати за землю та майнових паїв (часток), на біржах, аукціонах, за іншими напрямами. До обсягів реалізації сільськогосподарської продукції не включається продукція, передана на переробку на давальницьких засадах (крім цукрових буряків).

Мисливські угіддя – ділянки суші і водного простору (ліси, поля, луки, болота, озера тощо), на яких перебувають мисливські тварини і які можуть бути використані для ведення мисливського господарства.

Лісовий фонд – землі, вкриті лісовою рослинністю, а також не вкриті лісовою рослинністю, нелісові землі, які надані та використовуються для потреб лісового господарства.

Вкриті лісовою рослинністю землі – лісові землі, на яких зростають зімкнуті деревостани.

Обсяг продукції, робіт та послуг лісового господарства включає продукцію лісозаготівель, побічного лісокористування, роботи та послуги, пов’язані з лісогосподарською діяльністю, обраховані у фактичних оптових цінах без урахування податку на додану вартість.

Заготівля деревини – це вирубування стиглих деревостанів на спеціально виділеній ділянці лісу з метою отримання деревини, вирубування окремих насаджень з метою вирощування та охорони лісу, отримання деревини під час очищення лісу від захаращеності.

Ліквідна деревина – деревина, яка може бути використана з господарською метою.

Мисливські тварини – дикі звірі та птахи, що можуть бути об’єктами полювання.

Рубки головного користування – це вирубування стиглих деревостанів з метою заготівлі деревини.

Рубки догляду за лісом – періодичні зруби в насадженнях частини дерев, чагарників, що проводяться з початку створення насаджень до головної рубки з метою формування необхідного складу, форми насаджень та підвищення приросту.

Лісовідновлення – посадка, посів та природне поновлення лісу на зрубах, згарищах, галявах, пустирях та інших площах, що були під лісом.

Вилов риби та добування інших водних живих ресурсів включає вилов риби всіх видів і добування безхребетних, ракоподібних та водоростей у морях, океанах, річках, водосховищах, озерах та іншіх водоймах, як виловлених у природному середовищі, так і вирощених штучно.