Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
виробнича практика 2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
34.96 Кб
Скачать
  1. Охорона праці та техніка безпеки життєдіяльності під час виробничої практики

Всі види робіт, що входять в топографо-геодезичне та земельно-кадастрове виробництво, виконуються у відповідності до вимог "Правил по технике безопасности на топографо- геодезических роботах " / ПТБ-88/ та інших діючих правил, норм і інструкцій по техніці безпеки, перелік яких наведений у Збірнику нормативних документів, які діють в Мінекобезпеки України.

Головним джерелом небезпечної дії на здоров'я працівника чи студента-практиканта, який проводить роботу сидячи за комп'ютером є засіб візуального відображення інформації на електронно-променевій трубці.

Нижче перечисленні основні фактори його негативного впливу:

- зниження контрасту зображення в умовах інтенсивної зовнішньої засвітки;

- зеркальні бліки від передньої поверхні екрану монітора;

- наявність мигання зображення на екрані монітора.

Навіть при короткочасній роботі за комп'ютером (45 хвилин) в організмі користувача проходять значні зміни гормонального стану та специфічні зміни біотоків мозку. Найчастіше ці ефекти проявляються у жінок.

На Україні серед інших порушень функціонального стану організму, найбільш часто зустрічаються порушення зі сторони гормональної та імунної системи,

Використання комп’ютерної техніки під час роботи також негативно впливає на зір людини; можлива поява "пелени" перед очима, очі втомлюються, робляться хворобливими, з'являються головні болі, порушується сон, змінюється психофізичний стан організму. На зір користувача впливає також і освітлення приміщення.

В цілях забезпечення безпеки здоров'я користувачів ПК в Україні діють Санітарні норми і правила, що визначають нормовані величини факторів впливу, щоб їх негативний вплив був мінімальний, а умови праці - комфортними. Згідно з санітарними нормами час роботи з комп'ютером обмежується 6-ма годинами на добу, причому після кожних 45 хвилин роботи повинні бути 15 хвилин відпочинку. Дисплеї комп'ютерів повинні бути повернуті в сторону від вікна. Відстань від монітора до очей користувача повинна бути не менше 45-50см. Крім цього встановлено технічні стандарти вимог до моніторів (максимально допустимі рівні генеруючого ними електро-магнітного поля).

В якості засобів захисту в інституті існують захисні фільтри для екранів моніторів, що знижують випромінювання монітора в напрямку користувача.

Важливе значення при проведенні охорони праці мають засоби інформації, які відображаються у вигляді стендів, де зображені правила безпеки при пожежі чи інших аварійних ситуаціях, ці заходи передбачають поінформованість працівників організації.

  1. Виробнича діяльність бази практики

Виробнича структура Ставчанської сільської ради представляє собою:

  • голова сільської ради;

  • секретар;

  • бухгалтер;

  • спеціаліст 1-ї категорії землевпорядник;

  • воєнний обліковець.

Діяльність Ставчанської сільської ради здійснюється на основі закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 6 жовтня 1998 року, до її повноважень належить:

  • розпорядження землями територіальної громад;

  • передача земельних ділянок комунальної власності у власність громадян та юридичних осіб відповідно до закону;

  • надання земельних ділянок у користування із земель комунальної власності відповідно до закону;

  • вилучення земельних ділянок із земель комунальної власності відповідно до закону;

  • викуп земельних ділянок для суспільних потреб відповідних територіальних громад сіл, селищ,;

  • організація землеустрою;

  • здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності, додержанням земельного та аналогічного законодавства;

  • обмеження, тимчасова заборона (зупинення) використання земель громадянами і юридичними особами у разі порушення ними вимог земельного законодавства;

  • підготовка висновків щодо вилучення (викупу) та надання земельних ділянок відповідно до закону;

  • інформування населення щодо вилучення (викупу), надання земельних ділянок;

  • внесення пропозицій до районної ради щодо встановлення і зміни меж сіл, селищ;

  • вирішення земельних спорів.

Забезпечення організації бухгалтерського обліку та фінансової звітності покладається на бухгалтера сільської ради.