Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКМ-3. Р.29.1-32.8.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
9.41 Mб
Скачать

32.8. Система автоматизованого розрахунку і проектування механічного обладнання і конструкцій в області машинобудування і будівництва

Науково-технічний центр “Автоматизоване проектування машин АСКОН” пропонує комп’ютерну технологію проектування у вигляді системи автоматизованого проектування АРМ Win Machine для виконання всього різновиду розрахунків машин, механізмів і конструкцій, їх повноцінного інженерного аналізу з метою вибору оптимальних параметрів, а також оформлення і зберігання конструкторської документації.

Ця комп’ютерна технологія проектування реалізована в “Інструментально-експертній системі автоматизованого розрахунку і проектування в машинобудуванні і будівництві АРМ Win Machine”, яка розроблена в Росії і адресована інженерам і конструкторам, які займаються конструюванням і модернізацією існуючого механічного обладнання. При розробці системи АРМ Win Machine було узагальнено і осмислено досвід конструювання машин в багаточисленних лабораторіях галузевих інститутів та інших підприємств СРСР, який і був реалізованим у вигляді комплексу комп’ютерних програм. За допомогою системи АРМ Win Machine можна швидко і без зайвих трудозатрат одержати раціональні геометричні розміри і параметри елементів машин і будівельних конструкцій.

АРМ Win Machine містить ефективні і надійні алгоритми і програми для розрахунків: а) енергетичних і кінематичних параметрів; б) міцності, жорсткості і стійкості; в) витривалості; г) надійності і стійкості проти спрацювання; д) динамічних характеристик.

Остання версія АРМ Win Machine – 2001 складається із 17-ти модулів, за допомогою яких можна виконати розрахунки і проектування:

1). З’єднань деталей машин і елементів конструкцій, в тому числі комплексний розрахунок всіх типів різьбових, зварних, заклепкових з’єднань та з’єднань деталей обертання.

2). Всіх типів зубчастих передач, черв’ячних, пасових і ланцюгових передач, а також виконання креслень елементів цих передач в автоматизованому режимі.

3). Розрахунок і проектування гвинтових передач.

4). Підшипників кочення всіх відомих типів і підшипників ковзання.

5). Валів та осей.

6). Довільних балочних конструкцій.

7). Фермових плоских і просторових конструкцій.

8). Трьохмірних рамних конструкцій.

9). Напружено-деформованого стану деталей методом кінцевих елементів.

10). Пружних елементів машин (пружин стиску, розтягу, крутіння, плоских пружин, тарілчастих пружин і торсіонів).

11). Кулачкових механізмів з автоматичним генератором креслень.

12). Важільних механізмів довільної структури.

13). Приводів обертального руху довільної структури.

14). Планетарних передач довільного типу.

15). Оболонок і пластинчастих конструкцій довільного виду методом кінцевих елементів.

Кожна підсистема надає користувачу інтегроване середовище, яке в загальному випадку містить: а) спеціалізований графічний редактор; б) повний цикл обчислень; в) різновид засобів представлення результатів; г) розгалужену систему підказок.

В системі АРМ Win Machine існує інженерна база даних для збереження існуючих стандартів, яка доступна всьому комплексу розрахункових програм, а також електронний підручник “Основи проектування машин”, в якому викладені основні методи розрахунків, що використанні при розробці системи.

Система АРМ Win Machine призначена для персональних комп’ютеров і працює в середовищі Microsoft Windows – 95, 98, 2000, МЕ, NT, ХР.

Використання системи АРМ Win Machine значно скорочує терміни розробки машин, забезпечує підвищення якості їх проектування. Найбільш поширено використання системи АРМ Win Machine в Росії, Україні, її також використовують фірми “НИЕСК” і КВЕ (Німеччина), південо-корейські корпорації “Tongil Heavy Industries Co” і “LG Industries Systems Co” та інші.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]