Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skvoz_progr_prakt_Menedzhment_organizatsy_2007.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
731.14 Кб
Скачать

Заняття 3 (4 години)

Тема 3. Використання Internet Explorer 5. Мова html.

Мета заняття: Вивчити основні можливості і порядок роботи з оглядачем Internet Explorer 5, налагодження його параметрів, навігацію в Internet. Вивчити загальну структуру мови HTML і її основні можливості: оформлення тексту; списки, заслання і графіка; таблиці, фрейми і форми.

Зміст: Перегляд і завантаження мультимедійного вмісту Web з допомогою Internet Explorer 5. Зміна параметрів оглядача Internet Explorer 5. Ефективний пошук в Web. Основи HTML (Hyper Text Markup Language): оформлення тексту; списки, заслання і графіка; таблиці, фрейми і форми. Теги HTML і їхні атрибути.

Заняття 4 (4 години)

Тема 4. Створення додатків на основі діалогових форм (розбір задачі)

Мета заняття: Вивчити основні можливості мови Visual Basic for Application і порядок роботи при розробці простого додатка.

Зміст: Постановка задачі ведення бази даних і формування звітів. Формування робочого листа зі списком вихідних даних додатка. Створення макета діалогової форми. Формування процедур на стандартному модульному листі. Формування подійних процедур на модулі форми. Формування процедури для одержання звіту на модульному листі. Налагодження додатка.

Заняття 5 (4 години)

Тема 5. Розробка власного додатка по варіанту.

Мета заняття: Придбання навичок розробки простого додатка, його налагодження і використання засобів налагодження і супроводи програм.

Зміст: Формування списку і макета діалогової форми для варіанта завдання.

Формування процедур модульного листа і модуля форми. Налагодження процедур і розрахунок контрольного прикладу. Оформлення звіту і захист.

4.3. Економічна практика Вступ

Ринкові підходи до розвитку національної економіки починають набувати масового характеру на вітчизняних підприємствах. Це викликано реалізацією стратегії розвитку народногосподарського комплексу України, яка базується на основних положеннях, задекларованих вищим керівництвом країни. У зв’язку з цим кардинально змінюються підходи до управління всіма суб’єктами господарювання. Насамперед, це пов’язано з різними принципами, на яких базувалося управління в адміністративно-командній системі, та за умов ринкових відносин.

Оскільки ринкові підходи до управління почали застосовуватись відносно недавно, то у країні бракує потужного кадрового потенціалу, який міг би реалізовувати цей процес та забезпечити ефективне функціонування будь-якого суб’єкта національної економіки. У зв’язку з цим виникає необхідність підготовки висококваліфікованих фахівців, які володіли б основами менеджменту і могли б ефективно використовувати механізми ринкової економіки, що є необхідним для функціонування на ринку.

Набуття практичних знань у галузі менеджменту дасть змогу майбутнім спеціалістам напряму „Менеджмент організацій” впевнено себе почувати за умов ринку й ефективно організувати управлінський процес з використанням основних засад сучасного управління.

Методичні вказівки складені на основі робочої програми з курсу „Загальний менеджмент” для студентів спеціальності 6.050200 „Менеджмент організацій”.

У методичних вказівках наведено рішення типових підприємницьких задач, які дозволяють активізувати навчальний процес та забезпечити ефективне засвоєння матеріалу студентами і створить сприятливі умови для набуття студентами необхідних знань та навичок, а саме:

  • з урахуванням особливостей виробничої сфери проектувати продукт та визначити рівень потужності операційної системи;

  • аналізувати і планувати обсяг випуску (реалізації) продукції;

  • аналізувати ціноутворюючі фактори і розраховувати ціни на продукцію;

  • визначити ефективність використання ресурсів;

  • визначити можливі фактори ринку;

  • розрахувати ефективність та термін окупності капіталовкладень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]