Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratornye (2).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
67.14 Mб
Скачать

Л абораторна робота № 2 Тема: " Опрацювання фотографій засобами графічного редактора

Adobe Photoshop "

Мета: навчитись застосовувати інструменти графічного пакету Adobe Photoshop для роботи з фотографій. Обладнання: ПК.

Завдання

1.Відкрийте програму Adobe Photoshop {Пуск/Прогрими Adobe Photoshop). 2. Увімкніть панель інструментів, виконавши команди головного меню Вікно => Інструменти, і палітри Навігатора (Вікно => Навігатор) та Історії і Вікно Історія), якщо вони вимкнені.

З.Відкрийте файл, що містить фотографію-зразок (Робочий стіл/Картинки).

Розгляньте уважно фотографію. Проаналізуйте, які види бажано виправити, щоб

досягнути ідеального зображення.

4. Збережіть цей файл у форматі Photoshop.

5.3ретушуйте фотографію. Зафарбуйте зайві та пошкоджені ділянки фотографії.

Спочатку збільшить мастит зображення, яка місіть дефект. Для цього на панелі інструментів виберіть інструмент Лупа та проведіть над відповідною ділянкою, утримуючи натисненою ліву клавішу миші. Щоб усунути з фотографії вади невеликих розмірів (замалювати їх), виберіть інструмент Лікуючий пензлик Доберіть для цього інструмента потрібні й розмір і вигляд пензлика, змінюючи параметр Опції на панелі параметрів. Натисніть на клавішу Alt та виберіть вихідну точку, яка слугуватиме джерелом для копіювання (клацніть курсором миші над тісто ділянкою картинки, з якої необхідно взяти взірець для копіювання). Відпустіть клавішу Alt та проведіть вказівником миші над зіпсутою ділянкою зображення - ця частина зображення буде зафарбована взірцем. Для усунення великих дефектів скористайтесь інструментом Заплата За допомогою цього інструмента можна задати відразу цілу ділянку, яку треба поміняти. Як і для попереднього інструмента, виберіть джерело для копіювання частини, натиснувши клавішу Alt. а потім проведіть вказівником над пошкодженою ділянкою. Щоб висвітлити на екрані потрібну частину зображення, треба перемістити червоний прямокутні к у палітрі Навігатор.

6.Зретушуйте фотографію. Позбавтеся тактів недоліків, як зморшки, дефекти шкіри, «бліки» від спалаху.

Виберіть інструмент та проведіть ним. наприклад, над ушкодженими ділянками шкіри.

7.Усуньте ефект «червоних очей», якщо він е на фотографії, або перефарбуйте очі в інший колір.

З більшить область із зображенням очей так. щоб можна було змінити їхній колір. Задайте робочий колір передньою плану — чорний, якщо треба зафарбувати зіниці, або голубий, якщо необхідно змінити колір очей. Для цього клацніть па прямокутнику заливання кольору переднього плану Ні на панелі інструментів та виберіть потрібний колір. Активізуйте інструмент Заміна кольору з групи Лікуючий пензлик. Доберіть розмір пензлика (менший від зіниці ока) та задайте такі параметри: вид — колір, дискретизація — одиночна, межі — неперервні, допуск — 30%. Акуратно замалюйте відповідну ділянку ока. Якщо результат незадовільний, то скасуйте виконані операції за допомогою палітри Історія, повернувшись до стану, що був декілька кроків назад. Спробуйте задати інші параметри для інструмента Заміна кольору або поміняти колір переднього плану. Збережіть зміни Прізвище, рясі.

8.Створіть новий файл.

9.Задайте градієнтну заливку для нового файлу. Клацніть на кнопці Створити нову залишку або прошарок .--регулювань @Ч яка розташована внизу палітри Прошарки, та виберіть пункт Градієнт. Задайте один із запропонованих градієнтів — Ок.

10. Змініть вигляд градієнта. Скористайтесь палітрою Стилі.

11. Назвіть новий файл Портрет та збережіть його у власній папці.

12.Активізуйте файл з фотографією-зразком Прізвище, рsd.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]