Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР_13.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
414.21 Кб
Скачать

2.2. Зміна імені і місця зберігання документа

Через різні причини вам знадобитися змінити ім'я файлу або місце, де він зберігатися. Наприклад, якщо ви відредагували файл і хочете зберегти нову версію під новим ім'ям, залишивши старий варіант незайманим, то вам потрібно перейменувати файл з вашим документом. Крім того, вам може знадобитися перенести файл на інший диск або в іншу теку.

Щоб змінити ім'я файлу або місце його зберігання, зробіть наступне:

1. Виберіть команду Файл  Зберегти як.

2. Якщо необхідно, вкажіть потрібний диск або потрібну теку, в якій зберігатиметься документ.

3. Якщо необхідно, введіть інше ім'я для документа.

4. Клацніть по кнопці Зберегти.

Якщо ви не хочете зберігати на диску стару версію документа, вам доведеться знищити її засобами Windows, оскільки сам Word не стирає старі файли при їх перейменуванні.

2.3. Відкриття документа

Повернення до документа, над яким колись вже працювали, здійснюється за допомогою спеціальної операції Word, званої "відкриття документа".

Діалогові вікна Відкриття документа, Вставка файлу, Вставка малюнка і Відкриття джерела даних організовані однаково. Всі нижченаведені інструкції, окрім пункту 1, застосовні до будь-якого з цих чотирьох діалогових вікон. Пункт 1 в нижчеприведених інструкціях описує виклик діалогового вікна Відкриття документа. Інші діалогові вікна викликаються за допомогою інших команд.

Щоб відкрити документ, зробіть наступне:

1 . Клацніть по кнопці Відкрити на стандартній панелі інструментів.

Word виведе на екран діалогове вікно Відкриття документа, показане на рис. 2.2.

Рис. 2.2. Діалогове вікно Відкриття документа

2. Якщо документ, який ви хочете відкрити, відсутній в списку, вкажіть диск або теку, в якій він буде зберігатися. Документ в поточній теці відкривається подвійним клацанням лівої кнопки миші. Щоб перейти на теку, розташовану вище, або на інший диск, клацайте по кнопці Перехід на один рівень вгору, поки ви не побачите в списку ту папку або той диск, який вам потрібен. Перехід в папку або на диск із списку також здійснюється подвійним клацанням.

3. Проведіть подвійне клацання миші на значку того документа, з яким ви збираєтеся працювати.

Якщо з цим документом ви недавно працювали, його ім'я буде присутнє в нижній частині меню Файл. Щоб відкрити такий документ, достатньо клацнути по його імені в меню.

Щоб допомогти вирішити, який з файлів вам потрібен, Word передбачає декілька способів відображення і сортування списку файлів і папок в діалогових вікнах Відкриття документа, Вставка файлу, Вставка малюнка і Відкриття джерела даних. Для вибору цих можливостей існують чотири кнопки, показані на рис .2.2.

2.4. Закриття документа

Нижче перераховані всі способи, за допомогою яких можна закрити документ Word.

1. Виберіть команду Файл  Закрити. Якщо документ відображений в двох або більш вікнах, всі вікна з цим документом будуть закриті.

2. Натисніть клавішу [Shift] і виберіть команду Файл  Закрити все. Це приведе до закриття всіх відкритих документів.

3. Натисніть [Ctrl+W], щоб закрити активне вікно з документом. (Всі інші вікна, що містять даний документ, залишаються відкритими).

4 . Натисніть [Ctrl+F4] щоб закрити активне вікно з документом. (Всі інші вікна, що містять даний документ, залишаються відкритими).

5. Натисніть по кнопці Закрити , розташованої на правому кінці заголовка вікна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]