Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимчасовий зб рник ц н на науково-проектн робо...doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Розділ IV. Кошторисні роботи Технічна частина

4.1. Даним розділом передбачені ціни на складання такої кошторисної документації:

  • складання кошторисів і кошторисних розрахунків на реставраційні, ремонтно-реставраційні, консерваційні та інші види спеціальних робіт;

  • складання відомостей дефектів (описів робіт) з підрахунком об'ємів робіт;

  • складання кошторисно-фінансового розрахунку по укрупнених показниках;

  • складання одиничних розцінок.

4.2. Вартість складання описів робіт до кошторисів (відомостей дефектів) і кошторисів до особливо складних реставраційних робіт (таких як пересунення пам'ятників, підведення фундаментів, незвичайні кріплення, а також реставрація унікальних зразків ліпнини, живопису, художнього та інкрустованого паркету і т.п.) визначається за таблицею 31.

4.3. Вартість складання опису робіт (відомостей дефектів) з об'ємами робіт розраховується за кількістю позицій опису.

Вартість складання кошторису визначається за кількістю позицій власне кошторису і позицій додаткових затрат.

4.4. Не допускається збільшення кількості позицій кошторису за рахунок застосування декількох одиничних розцінок на окремі елементи замість одної комплексної одиничної розцінки на роботу в цілому.

4.5. При повторному (більше двох раз) використанні одної одиничної розцінки в кошторисі до вартості позиції, що повторюється, до цін таблиці 28 застосовувати коефіцієнт 0,8.

4.6. При визначенні вартості складання описів і кошторисів на окремі види робіт, що не вичерпують всіх видів робіт по об'єкту (лише на реставрацію інтер'єру, тільки на реставрацію фасадів, лише на реставрацію даху чи підлоги, або предметів внутрішнього оздоблення інтер'єру або предметів прикладного мистецтва, чи окремих конструкцій і т.д.) до цін таблиці 27 і 28 застосовувати коефіцієнт 1,15.

4.7. Цінами на складання кошторисів і описів робіт (відомостей дефектів) врахована участь проектної організації при їх погодженні і затвердженні. Погодження кошторисної документації з підрядчиком виконується замовником.

Складання опису робіт (відомості дефектів)

Зміст роботи:

Вихід на місце, технічний огляд об'єкту реставраційних, ремонтно-реставраційних і консерваційних робіт, виконання необхідних обмірювань з замальовками і зазначенням місця виконання робіт і кількості в процентах нового основного матеріалу, який добавляють в тій чи іншій конструкції або елементі пам'ятника; складання опису, систематизація опису за конструктивними елементами чи видами робіт з підрахунками; погодження опису з відповідальним керівником робіт на об'єкті і з замовником; арифметичні підрахунки опису з їх перевіркою.

Таблиця 27

Вимірювач – 10 позицій опису (відомості дефектів)

№ п/п

Види робіт

Ціна

1.

За реставраційні, реставраційно-відновлювальні і консерваційні роботи

37-64

2.

Санітарно-технічні і спеціальні роботи

24-92

Примітки:

При наявності факторів, що ускладнюють складання опису робіт до кошторисів і виконання необхідних замальовок і домішувань для визначення об'ємів робіт, до цін таблиці 27 застосовувати коефіцієнти:

а) при роботах в приміщеннях, зайнятих меблями, легким обладнанням, затемнених і захаращених, в підвалах і горищах, в риштуваннях понад 12 метрів – коефіцієнт 1,15;

б) в приміщеннях з важкодоступними підходами, зайнятими обладнанням, при роботі з підмостків, люльок, драбин, автовишок на пам'ятниках баштового типу, на риштуваннях до 40 метрів – коефіцієнт 1,3;

в) при наявності проектної документації, що не відображає стан і методи реставрації існуючих конструктивних і декоративних елементів приміщень пам'ятників, до цін таблиці 27 застосовувати коефіцієнт 1,2.