Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Комбіновані енергоустановки.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
5.8 Mб
Скачать

Когенерація в світі

Зростання когенерації у Європейському Союзі характеризується крайньою різноманітністю, і в масштабах, і по суті розвитку. Різноманітність пояснюється відмінностями в історії, політичними пріоритетами, природними ресурсами, культурою і кліматом країн Союзу, а також тісним зв'язком когенерації зі структурою і активністю ринку електроенергії кожної конкретної країни. Діаграма показує ступінь розвитку когенерації в різних країнах.

Когенерація з часом все активніше і активніше впроваджується практично всіма розвиненими і активно розвиваюється країнами світу. Наприклад, у США прийнято програму, метою якої є подвоєння до 2010 року існуючих потужностей когенерації в порівнянні з рівнем 1998 року. Це означає, що до кінця десятиліття буде додатково введено приблизно 46 ГВте.

Згідно Cogen Europe (Європейської Асоціації когенерації), частка когенерації у виробництві електроенергії буде рости. Їх прогноз на 2010 рік ви можете побачити на наступній діаграмі.

Висновок

Приступаючи до робіт зі створення когенераційної системи необхідно розуміти, що кожен проект несе в собі значну частку унікальності, пов'язану із зовнішніми (ціни на паливо, надійність постачання, тарифи мереж) та внутрішніми (профіль споживання тепла та електроенергії, пікові навантаження, необхідний рівень надійності і якості енергопостачання) факторами.

Для того, щоб домогтися високої ефективності від впровадження когенерації, необхідно, крім встановлення сучасного обладнання, провести аналіз і виробити та реалізувати заходи щодо підвищення енергетичної ефективності об'єкта в цілому. У поєднанні з всебічною оцінкою економічної складової проекту і ретельним контролем за виконанням дозволять реалізувати рішення, яке забезпечить конкурентні переваги на ринку.

0