Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоб вийти на міжнародний рівень.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
67.58 Кб
Скачать

Міжнародний бізнес

Міжнародна корпорація або міжнародна компанія має своє походження. Зазвичай як результат розвитку великих торгових компаній з 17 та 18 століть. У 1811 році статут Нью-Йорка зазначив, що корпорації можуть бути створені шляхом подачі документів. Після цього вона стала предметом бюрократичних операцій, щоб стати корпорацією. До 1850 року це була дуже поширена річ у США і була у загальному статуті в європейських країнах також. З тих пір розпочався корпоративних рух. З появою реактивного літака, супутникового зв'язку і комп'ютерів, стало можливим для компанії, контролювати бізнес у всьому світі. Зростання міжнародних корпоративних операцій швидше, ніж економічне зростання в промислово розвинених країнах. Є кілька проектів, які передбачають, що протягом одного покоління майже половину вільного виробництва світу буде інтернаціоналізовано. Ця тенденція за інтернаціоналізм передбачає деякі переваги, такі як нові робочі місця, підвищення рівня життя і усунення прогалини між людьми - економічної, освітньої та технологічної. У той же час можуть бути задані серйозні питання. Це ефективний спосіб виконання світових досліджень. Чи може міжнародна корпорація бути кращою силою для кращого світу? Вона політично сильніша, ніж уряд? Чи може вона піклуватися про власні інтереси і бути конкурентоспроможною від імені найбільшого блага? І яким чином може міжнародна компанія працювати у напрямку зменшення світових криз - грошової, політичної, енергетичної та продовольчої?

Контракт

"Біотал", Прага, іменоване надалі "Продавець", з одного боку, і "Потенціал-4», іменоване надалі "Покупець", з іншого боку, уклали цей Договір про наступне:

1. Предмет договору. 1.1 Продавець продає, а Покупець купує обладнання для чищення води.

2. Ціни і загальна вартість контракту. 2.1 Загальна вартість контракту виглядає наступним чином: Устаткування - 70000 $; Доставка - 8000 $. 2.2 Ціни закріплені протягом усього терміну дії договору.

3. Час доставки. 3.1 Устаткування має бути доставлено протягом одного тижня з дати відкриття акредитиву.

4. Умови оплати. 4.1 Протягом п'яти (5) днів з дати підписання цього договору, безвідкличний підтверджений акредитив з Альфа-Банком, Прага, Покупця має бути відкритий на користь Продавця на сто відсотків (100%) від загальної вартості контракту. Акредитив повинен бути дійсний протягом одного (1) місяця.

5. Упаковка. 5.1 Устаткування має бути доставлено в упаковці. Упаковка повинна бути придатною для транзиту і резонного терміну зберігання обладнання.

6. Непередбачувані ситуації. 6.1 Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання своїх зобов'язань за договором, якщо це невиконання було викликано непередбачуваними обставинами, включаючи, але не обмежуючись: пожежею, повінню, землетрусом і якщо ці обставини завдали прямої шкоди виконанню даного договору.

7. Договір набирає чинності і вступає в повну силу з дати підписання.

8. Юридичні адреси сторін: Продавець "Біотал" Прага, Baker st., 105 Телефон 760-00-11 В інтересах і від імені Продавця

Олександр Тетері Комерційний директор

Покупець "Потенціал-4" Київ, Кривоноса вул., 5 Телефон 225-82-45 В інтересах і від імені Покупця Ольга Давидова Комерційний директор

Резюме

Фандікова Марина Вікторівна Контакти: Домашня адреса: 41500 Путивль, Вул. Свердлова, 36/110 Приватний телефон: 050-351-85-72 Мета: Працювати і розвиватися в успішній організації, отримувати гідну заробітну

плату. Особисті дані: Дата народження: 25 травня 1990 Сімейний стан: незаміжня Освіта: 2007-2012 Київський національний університет будівництва і архітектури Факультет: санітарно-технічний Спеціальність: Екологія та охорона навколишнього середовища Ступінь магістра Досвід роботи: Грудень - травень 2010 "Повний контакт", промоутер Додаткова інформація: Навички та знання: досвід роботи з Windows, MS Офісні програми, Інтернет, електронна пошта і т.д. Мови: російська - рідна, українська - вільно, англійська - середній рівень. Особисті якості: відповідальність, комунікабельність, уважність,

акуратність, пунктуальність, здатність швидко навчатися.