Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НП.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
92.67 Кб
Скачать

Міністерство фінансів України

Харківський інститут фінансів

Українського державного університету

фінансів та міжнародної торгівлі

Кафедра обліку і аудиту

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор ХІФ УДУФМТ

_____________доц. Є.Ю. Кузькін Наказ від _____________ №_____

Програма

з навчальної дисципліни

«Облік у зарубіжних країнах»

(ЗА ВИМОГАМИ КРЕДИТНО-МОДУЛЬНОЇ СИСТЕМИ)

ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ РІВЕНЬ - БАКАЛАВР

ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ - 0305 «ЕКОНОМІКА ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО»

НАПРЯМ ПІДГОТОВКИ - 6.030509 «ОБЛІК І АУДИТ»

Укладач Чумак О.В. к.е.н., доцент

Ухвалено Вченою радою

ХІФ УДУФМТ

Протокол від ___________ № __

Харків

2009

Облік у зарубіжних країнах – програма навчальної дисципліни. Харківський інститут фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі, 2009. – 7 сторінок.

Розробник: Чумак О.В. к.е.н., доцент

Рецензенти: Чернікова І.Б., кандидат економічних наук, професор кафедри бухгалтерського обліку та аудиту ХДУХТ.;

Майборода О.В., кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ХІФ УДУФМТ.

Навчальна програма складена на основі варіативної компоненти освітньо-професійної програми підготовки бакалавра 2007 року з навчальної дисципліни “Облік у зарубіжних країнах”.

Навчальна програма затверджена на засіданні кафедри обліку і аудиту і відповідає вимогам кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

Протокол від 14.04.2009 р. № 11

Зав. кафедри, к.е.н.______________( М.М. Коваленко)

1 Загальні положення

1.1 Предмет навчальної дисципліни

Успішне ведення виробничої, комерційної та фінансової діяльності неможливе без належно організованого бухгалтерського обліку, який передбачає збір, опрацювання та надання економічної інформації для зовнішніх і внутрішніх користувачів. Побудова обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств та організацій згідно принципів міжнародних стандартів підвищує його роль як основного засобу одержання достовірної інформації для прийняття обґрунтованих управлінських рішень закордонних інвесторів, дозволяє виходити на зовнішній ринок без перешкод, попереджень ризику у виробничо-господарській фінансовій діяльності підприємств, у довгострокових та поточних зобов’язаннях тощо.

Предметом курсу є методологія і методика ведення бухгалтерського обліку на підприємствах зарубіжних країн.

1.2 Місце навчальної дисципліни в структурно-логічній схемі спеціальності

Вивчення дисципліни передбачає попереднє опанування знаннями та вміннями з навчальної дисципліни «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік І», і є необхідною для сприйняття подальших навчальних дисциплін: «Фінансовий облік ІІ», «Управлінський облік», «Звітність підприємства» та інших.

1.3 Мета та завдання навчальної дисципліни

Мета вивчення дисципліни полягає в: надання майбутнім фахівцям в галузі обліку й аудиту знань, які будуть відповідати вимогам формування висококваліфікованих спеціалістів з врахуванням принципів міжнародних стандартів обліку та зарубіжного досвіду. Від повноти засвоєння тем дисципліни буде залежати подальше розуміння особливостей формування в обліку інформації про окремі об’єкти та господарські операції згідно міжнародних стандартів обліку та звітності. Відповідно, від цього будуть залежати результати їх майбутньої роботи в динамічному вітчизняному економічному середовищі, коли спостерігається розширення можливостей щодо міжнародного співробітництва.

Вивчення дисципліни передбачає отримання студентами необхідних знань з методології фінансового обліку поточних та довгострокових активів, власного капіталу, зобов’язань та результатів діяльності, складанні фінансової звітності при використанням міжнародних стандартів.

Основними завданнями є: з’ясувати необхідність гармонізації вітчизняного бухгалтерського обліку; засвоїти методики відображення в обліку основних господарських операцій з активами та пасивами; опанувати технікою складання фінансової звітності; набути певні навички опрацювання і використання облікової інформації в управлінні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]