Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ukr-ifo.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
103.42 Кб
Скачать

Співробітництво з Кредитною установою для відбудови

В Україні Кредитна Установа для Відбудови (Kreditanstalt für Wiederaufbau, далі - KfW) здійснює свою діяльність на підставі міжнародних договорів між Кабінетом Міністрів України та Урядом ФРН про фінансове співробітництво. Станом на лютий 2009 року було підписано та ратифіковано Верховною Радою України три міжурядові угоди про фінансове співробітництво (угоди щодо асигнувань на 2002-2003 роки, 2005 та 2006 рік). Відповідно до укладених угод про співробітництво та протоколів міжурядових переговорів Уряд ФРН надає Кабінетові Міністрів України або іншим бенефіціарам можливість отримати від KfW позики для реалізації узгоджених проектів розвитку, а також гранти на супровідні заходи, необхідні для реалізації цих проектів.

Відповідно до угод, укладених між КМУ та Урядом ФРН про фінансове співробітництво 20.02.2004, 27.12.2006 та 26.03.2008, а також Протоколу про продовження двосторонніх українсько-німецьких переговорів щодо співпраці для економічного розвитку (28 квітня 2009 р.), заплановано підготовку спільних з KfW проектів у сфері фінансового і технічного співробітництва на загальну суму понад 280 млн. євро.

Реалізується спільний з KfW проект "Програма з рефінансування заходів підтримки системи кредитування у сільській місцевості". Відповідно до Договору про надання позики і гранту для фінансування проекту "Програма з рефінансування заходів підтримки системи кредитування у сільській місцевості" від 18 вересня 2006 року, між KfW (Кредитною Установою для Відбудови), Франкфурт-на-Майні, та Кабінетом Міністрів України, в особі Міністерства фінансів України і Німецько-Українським фондом в особі Виконавчого директора, відповідальним за провадження цього проекту є Мінфін.

KfW також надала грант (до 31.07.2010 року) Українському фонду соціальних інвестицій (УФСІ).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]