Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
З слюсарної практики Саня.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

2. Рішення задач практики

2.1 Технологічна послідовність виконання робіт під час практики

Заміна задніх гальмівних колодок на автобусі Богдан 092 .

1. Ставимо автобус на підйомник.

2. Знімаємо колеса.

3. Викручуємо болти кріплення супортів.

4. Спеціальним пристроєм вижимаємо гальмівний циліндр.

4. Витягуємо викруткою фіксатори колодок.

5. Заміна їх новими.

6. Встановлюємо і закріплюємо супорта.

7. Встановлюємо і закріплюємо колеса.

8. Знімаємо автомобіль з підйомника.

При цьому використовуючи:

1. Пневматичний гайковерт , головка 24

2. Рожковий ключ 16,19

3. Пристрій для вижимання гальмівних циліндрів

2. Встановлення бризовиків на автомобілі MAN

1. Ставиться автомобіль на підйомник.

2. Демонтаж коліс.

3. Встановлення бризовиків.

4. Монтаж коліс.

5. Зняття автомобіля з підйомника.

При цьому використовуємо:

1. Пневматичний гайковерт.

2. Головка 32.

3. Поточний ремонт карбюратора

Насамперед треба зняти повітряний фільтр, від’єднати від карбюратора троси ручного керування, паливопроводи і трубки відцентрованого давача. Потім звільнити карбюратор від кріплення і зняти його з двигуна. Щоб зняти верхній корпус карбюратора треба викрутити гвинти кріплення верхнього корпусу і центральний гвинт, вийняти його разом із фібровою шайбою і зняти верхній корпус. Потім покласти його на стіл площиною рознімання догори або на край столу так, щоб не пошкодити клапан подачі палива який виступає з площини. Подальший порядок операцій такий: Зняти прокладку з корпусу поплавкової камери і вийняти поплавок. Після цього від’єднати від важеля і зняти шток приводу прискорення насоса разом зі штовхачем клапана економайзера. Витягуючи з гнізда центральний гвинт і знімаючи верхній корпус, треба пам’ятати, що голчатий клапан прискореного насоса не закріплений і може випасти зі свого гнізда. Щоб витягти голчатий клапан із гнізда, треба нахилити корпус і, підставивши руку до гнізда прийняти клапан.

4. Заміна гальмівних колодок.

Щоб замінити гальмівні колодки автомобіль ставимо на передачу, під колеса підставляємо косинці, відпускаємо шпильки, піддомкрачуємо ту сторону де міняємо колодки. Потім повністю відкручуємо шпильки. За цим викручуємо два штифти. Знімаємо барабан. Від’єднуємо пружини і замінюємо нові колодки, а барабан іде на проточку.

5. Заміна заднього амортизатора.

Інструменти потрібні для цього: Люльковий ключ 17-19 та домкрат.

6. Заміна в ступиці підшипників на автомобілі «Москвич».

Авто ставлять на домкрат, знімають ступицю : Розшплінтувати гайку ,відкрутить її, зняти шайбу. Вибиваються верхні шайби, запресовують нові обойми і замінюють нові підшипники.

7. Заміна маховика.

Щоб від’єднати маховик потрібно зняти кардан. Відкрутити чотири гвинта від заднього редуктора ,потім відкрутити два гвинта із заднього підшипника. Слідом за цим відкрутити чотири гвинта від КПП. Від’єднати трос спідометра від КПП. Потім зняти полік у кабіні автомобіля використовуючи головки на 10-12. З кожуха маховика від’єднати КПП. Далі викручуємо корзину зчеплення. Знявши зчеплення ставимо мітку на маховику і колінчатому валу, щоб не збити баланс зчеплення. Діставшись маховика викручуємо чотири гвинта застосовуючи головки 17-19. Зборка слідує у зворотному напрямку.