Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІСТОРІЯ ЕКОНОМІКИ І ЕКОНОМ.ДУМКИ- Васильєва В.В...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
146.94 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ.МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ФІНАНСІВ ТА МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ

ДОНЕЦЬКА ФІЛІЯ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ І ПРАВА

Методичні вказівки і завдання для виконання домашньої контрольної роботи з дисципліни «Історія економіки та економічної думки» для студентів, які навчаються за освітньо–кваліфікаційним рівнем бакалавр

Галузь знань - 0305 «ЕКОНОМІКА ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО»

Напрям підготовки– 6.030508 «ФІНАНСИ І КРЕДИТ» 6.030509 «ОБЛІК ТА АУДИТ»

форма навчання: заочна,скорочена

на 2012/2013 навчальний рік

Донецьк 2012

Укладач: к.е.н., доцент Васильєва В.В.

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

економіки і права

Протокол № від «__» _____2012 р.

Зав. кафедри___к. е. н. Васильєва В.В.

ЗМІСТ

1. Загальні положення………………………………………………………….

2. Форма закріплення варіантів……………………………………………….

3. Завдання та методичні вказівки до їх виконання…………………………

Список рекомендованої літератури…………………………………………..

1. Загальні положення

Контрольна робота – це індивідуальна форма вивчення навчального матеріалу студентом за програмою курсу «Історія економіки та економічної думки».

Метою контрольної роботи є сприяння виробленню вмінь та навичок самостійного засвоєння знань, опрацювання наукової літератури, здатності формулювати висновки. Контрольна робота передбачає самостійний аналіз запропонованої літератури, розкриття теми у логічній та хронологічній послідовності, достатню аргументованість висновків.

Контрольну роботу слід виконувати в окремому зошиті (12 аркушів), або на аркушах формату А4 (швидкозшивач, шрифт Times New Roman-14, інтервал півтори рядки, поля: 20 мм з усіх боків. Для оформлення домашньої контрольної роботи необхідно використовувати стандартні титульні бланки, форма яких розроблена і затверджена навчально-методичним відділом філії.

Розпочинаючи роботу, треба вказати номер варіанта. Наприкінці роботи навести перелік використаної літератури, поставити дату (ліворуч) і підпис (праворуч). Сторінки нумерують у верхньому полі у правому куті. Робота повинна бути охайною, почерк розбірливим.

У визначений термін контрольна робота подається на рецензування у навчальну частину заочного відділення. Викладач оцінює роботу оцінками «зараховано», або «не зараховано». Оцінка «зараховано» виставляється, якщо роботу виконано правильно в обсязі не менш, ніж 60 %. У разі незадовільної оцінки студент перепрацьовує роботу і знов подає її на рецензування. Якщо рецензія викладача містить зауваження або посилання на помилки, студент має до іспиту з дисципліни виправити всі недоліки контрольної роботи.

2. Форма закріплення варіантів

Обсяг контрольної роботи, яку студент обирає до початкової літери свого прізвища (див. табл..). становить приблизно 15-20 сторінок комп’ютерного тексту.

Початкова літера прізвища студента

Номер завдання

Початкова літера прізвища студента

Номер завдання

А.Б

1,17,33

О,П

9,25,41

В,Г

2,18,34

Р,С

10,26,42

Д,Е

3,19,35

Т,У

11,27,43

Є,Ж

4,20,36

Ф,Х

12,28,44

З,І

5,21,37

Ц,Ч

13,29,45

Ї,Й

6,22,38

Ш,Щ

14,30,46

К,Л

7,23,39

Ю,Я

15,31,47

М, Н

8,24,40

3. Завдання та методичні вказівки щодо їх виконання

Як вже зазначалося вище, студент обирає завдання за початковою літерою свого прізвища, Наприклад, студент Абалкін виконує 1, 17 та 33 завдання.

Для зручності студентів та поліпшення їх роботи над завданнями контрольної роботи завдання розташовані систематизовано за темами дисципліни «Історія економіки та економічної думки»:

1

Тема №1. Предмет і метод історії економіки та економічної думки, задачі курсу

2

Тема №2. Господарство первісного суспільства та його еволюція на етапі ранніх цивілізацій

3

Тема №3. Особливості господарського розвитку та економічної думки періоду формування світових цивілізацій (VIII ст.. до н.е. – V ст.. н.е.)

4

Тема № 4. Економічний розвиток західноєвропейських країн та економічної думки в середньовіччя.

5

Тема № 5. Формування передумов ринкової економіки в країнах Європейської цивілізації (XVI — перша половина XVII ст.).

6

Тема № 6.Розвиток ринкового господарства в період становлення національних держав (друга половина XVII — перша половина XIX ст.).

7

Тема №7. Ринкове господарство країн Європейської цивілізації в період монополістичної конкуренції (друга половина XIX — початок XX ст.)

8

Тема № 8. Особливості розвитку ринкового господарства та основні напрямки економічної думки в Україні (друга половина XIX —початок XX ст.)

9

Тема № 9. Господарство та економічна думка в період державно-монополістичного розвитку суспільств Європейської цивілізації (перша половина XX ст.).

10

Тема № 10. Розвиток національних економік країн Європейської цивілізації в системі світового господарства під впливом науково-технічної революції (друга половина XX ст.).

11

Тема № 11. Світове господарство та основні напрямки економічної думки на етапі інформаційно-технологічної революції (кінець XX —початок XXI ст.).

12

Змістовий модуль № 12.

Економічний розвиток України в умовах радянської економічної системи та його трактування в економічній думці.

13

Тема № 13. Формування засад ринкового господарства в Україні (90-тіроки XX ст.).

ВСЬОГО

180 годин

Підсумковий контроль - іспит

У списку рекомендованої літератури студент може знайти літературні джерела , у яких можна знайти відповіді на питання, з вказівкою сторінок.