Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetodychKUrsowTorhPidprKN.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
47.56 Кб
Скачать

Структура курсової роботи

Курсова робота повинна містити вступ, теоретичну, аналітичну, рекомендаційну частини, висновки й пропозиції, список використаної літератури і залучених практичних матеріалів, а також додатки (при потребі).

У вступі (рекомендовано не більше 3 стор.) слід обґрунтувати актуальність теми (теоретичне і практичне значення), новизну отриманих результатів, чітко окреслити мету, завдання, об’єкт, предмет дослідження, коротко описати джерела, використані для написання роботи, матеріали оперативної й статистичної звітності, особливостей власних обстежень, дати опис структури роботи.

Теоретична частина є розширеним реферуванням опублікованих літературних джерел (книжкових і публікацій у фаховій періодиці) до обраної проблеми і передбачає розкриття суті, змісту й особливостей обраної проблеми в контексті дисциплін з торговельного підприємництва, а також теоретичних засад здійснюваного в курсовій роботі дослідження.

Аналітична частина повинна обов’язково містити підрозділи, в одному з яких наводиться організаційно-економічна характеристика суб’єкта торговельного підприємництва, за матеріалами і на прикладі якого проводиться дослідження, а натомість у іншому викладаються безпосередні результати основної проблеми, що відповідає темі курсової роботи. Ця частина виконується на конкретному фактичному, цифровому матеріалі, який здатний цілком розкрити суть аналізованого явища в динаміці, охарактеризувати проблему в цілому (у масштабах обраного регіону чи окремого підприємства). Ця частина роботи повинна містити в собі таблиці, діаграми, схеми, креслення, розрахунки, що розміщуються за текстом (якщо містять у собі коментарі і аналітичні оцінки), або у вигляді додатків.

У рекомендаційній (узагальнювальній) частині окреслюються перспективи подальшого поліпшення роботи аналізованого підприємства в конкретному рекомендованому аспекті, шляхи підвищення ефективності діяльності за рахунок традиційних і нових форм та методів ведення справи, узгоджено із теоретичною частиною роботи.

Висновки й пропозиції (у межах 4 стор.), сформульовані в курсовій роботі, повинні випливати з її змісту, стисло його відображати. Узагальнені висновки й обґрунтовані пропозиції повинні опиратися на фактичний досвід роботи і кореспондуватися з матеріалами, взятими з практики роботи досліджуваного суб’єкта торговельного підприємництва.

Використані під час виконання роботи література та матеріали описуються в кінці роботи з дотриманням правил (стандартів) бібліографічного оформлення.

Великі за змістом таблиці, схеми, зразки документів тощо доцільно виносити в додатки, що подаються після списку літератури та матеріалів і нумеруються за порядком посилання за текстом курсової роботи.

Підбір, вивчення літературних джерел і складання списку використаної літератури й матеріалів

Користуючись списком рекомендованої літератури, який орієнтує щодо напряму подальших пошукових робіт, послугами бібліотек студент самостійно підбирає літературу за темою роботи і вивчає її.

Під час написання аналітичного огляду студенту доцільно здійснити конспектування основних джерел з оформленням бібліографічних карток щодо кожного окремого джерела. Такий конспект і комплект карток із цитатами і виписками спростить написання як літературного огляду, так і оформлення списку використаної літератури, а також посилань на використані джерела.

Список використаної літератури й матеріалів оформляється відповідно до правил бібліографічного оформлення в алфавітному порядку. Під час роботи рекомендується використати не менше 20 літературних джерел. Основну увагу треба звернути на найновіші публікації в періодичній (загальноекономічній і спеціалізованій) пресі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]