Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LB_6_СТВОРЕННЯ КРЕСЛЕНЬ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
665.09 Кб
Скачать

6 Створення креслень

6.1 Мета роботи: створення моделей твердих тіл у середовищі MSWINDOWS, розбіжність між побутовою тримірних моделей твердих тіл і класичним підходом у двомірнім кресленні; методика автоматизованого проектування засобами комп'ютерних технологій.

6.2 Методичні вказівки з організації самостійної роботи студентів

При підготовці до лабораторної роботи варто повторити лекційний матеріал за курсом “Комп’ютерні технології автоматизованого виробництва”, а саме: загальні відомості про системі Solid Works, основи 3D – моделювання, створення асоціативного креслення, створення моделі, сучасні технології моделювання, креслення зборок, а також ознайомиться з літературою [1,2,3,4] і інформацією, приведеної нижче в підрозділі 6.4.

У результаті виконання лабораторної роботи студенти повинні вміти: практично виконувати сучасні комп’ютерні системи автоматизованого проектування ЕА на прикладі AutoCAD, Solid Works; будувати деталі розбіжної складності здійснювати проектування автоматизованих систем конструкторсько-технологічного призначення; здійснювати підготовку та випуск конструкторської та технологічної документації засобами сучасних комп'ютерних систем; високопродуктивно використовувати всі команди побудови і редагування твердих тіл, настроювати гнучкий інтерфейс програми під свої задачі і вимоги в найменшій термін рішать задачі по моделюванню, побудови складних збірок і виготовленню на їх основі робочих плоских креслень як збірки в цілому і окремих вузлів з їх образмірюванням в автоматичному, так і в напівавтоматичну режимі.

6.3 Опис лабораторної установки

Лабораторна робота виконується на ПЕОМ типу IBM PC в операційному середовищі Windows 2000 XP із використанням пакетів прикладних програм: Solid Works - 2000, Cosmos Works - 2000, Allplot FT – 2000, AllPlan, КОМПАС V6.

6.4 Порядок виконання роботи і методичних указівок по її виконанню

Створення нового креслення

  1. Вибрати File/New або клацнути на значку New.

  2. Перейти на вкладку, яка містить шаблон, що передбачається використовувати.

  1. Вибрати шаблон креслення.

  2. Клацнути на кнопці ОК.

5. Вибрати тип основного напису: Standard (Стандартний основний напис) або Custom (Основний напис користувача). Якщо основний напис використовувати не передбачається, вибрати No Template (Без основного напису). Задати розмір листа для нового креслення.

6. Клацнути на кнопці ОК, щоб створити нове креслення.

Редагування формату креслення

  1. Вибрати команду Sheet Format у меню Edit або клацнути правою кнопкою миші на вільній точці креслярського листа і вибрати команду Edit Sheet Formal (Редагувати формат креслення).

  2. Відредагувати формат креслення.

  3. Після закінчення редагування вибрати команду Sheet (Лист) у меню Edit або клацнути правою кнопкою миші на вільній точці креслярського листа і вибрати команду Edit Sheet (Редагувати лист).

Збереження формату креслення

  1. Вибрати команду Save Sheet Format (Зберегти формат креслення) у меню File. На екрані відкриється діалогове вікно Save Sheet Format.

  2. Установити перемикач у положення Custom Sheet Format (Користувальницький формат креслення).

  3. Надати ім'я файлу для формату креслення. При необхідності можна клацнути на кнопці Browse (Огляд) і вибрати відповідний каталог.

  4. Клацнути на кнопці ОК, щоб зберегти файл із форматом креслення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]