Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тенденції розвитку телекомунікаційних систем і...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
232.96 Кб
Скачать

Висновки

Прискорений розвиток телекомунікацій України як стратегічно важливого елемента національної безпеки скоротить відставання від розвинутих країн, задовольнить потреби економічного та суспільного розвитку, національної безпеки та оборони держави, гармонійний розвиток основних складових телекомунікаційної інфраструктури, удосконалення організації, координації, взаємодії та функціонування телекомунікаційних мереж операторів усіх форм власності, зокрема з питань:

  • взаємодії усіх телекомунікаційних мереж із спеціальними телекомунікаційними мережами;

  • модернізації та розвитку спеціальних телекомунікаційних мереж з використанням новітніх телекомунікаційних технологій;

  • визначення організаційних та економічних засад функціонування Національного центру оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами, доопрацювання та виконання плану заходів щодо створення системи оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану;

  • забезпечення сталого функціонування телекомунікаційних мереж операторів усіх форм власності, а  також спеціальних телекомунікаційних мереж.

Досягнення зазначених цілей розвитку телекомунікацій дасть змогу істотно оновити і розширити важливу інфраструктурну складову економіки України, збалансовано задовольнити потреби у телекомунікаціях суспільства, держави та кожного громадянина, а також забезпечити випереджувальний розвиток телекомунікацій порівняно з темпами розвитку інших галузей економіки.

Усе це дасть змогу створити умови для прискореного розвитку сфери українських телекомунікацій у майбутньому і водночас досягти  показників телекомунікаційного розвитку України, наближених до показників країн ЄС.

Крім суто галузевих техніко-економічних результатів, розвиток телекомунікацій в Україні дасть змогу досягти вагомих результатів у всіх інших видах соціальної та економічної діяльності суспільства за рахунок більш чіткої організації, економного витрачання усіх видів ресурсів (матеріальних, енергетичних, трудових, фінансових тощо), покращення умов праці та життя громадян України.

Перелік посилань

  1. Степанчиков С. Мобильный перегрев. “Зеркало недели”, 15 июля 2006.

  2. Концепція розвитку телекомунікацій в Україні до 2010 року. Затверджена Розпорядженням Кабінету міністів України № 316-р від 07.06.2006.

  3. Глобальная статистика Украинского Интернета. Сентябрь, 2005. http://i.bigmir.net/index/UAnet_global_report_092005.pdf

  4. Голобуцкий. А. Концепція розвитку ІТ в Україні. http://golob.narod.ru/concept.html3. Шоломко Д. Телекоммуникации в финансах. “Сети и телекомуникации”, № 5, 2006.

  5. Воробієнко П.П. та ін. Наукове обґрунтування стану та проблем розвитку електрозв’язку. “Зв’язок“, № 1, 2002.

  6. Гребенніков В.О. Макроекономічні особливості розвитку інфокомунікацій України. “Зв’язок”, № 4, 2002.

  7. Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету. Постанова Кабінету міністрів України № 621 від 26.04.2003.

  8. Варакин Л.Е. Основы теории развития инфокоммуникаций и ее практическое применение. В кн. “Связь России в ХХІ веке”, Международная академия связи, М., 1999.

  9. Держзв’язку Мінтрансзв’язку України. Електрозв’язок. Стан галузі. www.stc.gov.ua/…

  10. Держкомстат України. Статистична інформація. www.ukrstat.gov.ua/…

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]