Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
272.38 Кб
Скачать

3. Контрольне завдання

  1. Ознайомитись із особливостями використання динамічної пам’яті у мові С.

  2. Навчитися використувати динамічний розподіл пам’яті для роботи з масивами різних типів.

  3. Одержати індивідуальне завдання.

  4. Скласти програму на мові С, що реалізує розв’язок поставленої задачі.

4. ЗМІСТ ЗВІТУ

  1. Мета роботи.

  2. Короткий опис особливостей використання бітових полів та об’єднань у мові С.

  3. Індивідуальне завдання.

  4. Текст програми на С.

  5. Результати роботи програми.

  6. Аналіз результатів, висновки.

Варіанти індивідуальних завдань

1.Використати динамічне виділення пам’яті для двомірного масиву, розмірності масиву ввести з клавіатури. Для роботи з масивом використайте вказівник на вказівник. Роздрукуйте найбільший елемент масиву.

2. Ввести разміри матриці n, m, розмістіть матрицю в динамічній пам'яті. Для роботи з елементами матриці використати звичайний вказівник. Вивести елементи матриці на екран.

3. Ввести розмір квадратної матриці і її елементи. Елементи матриці розташувати в динамічній пам'яті. Визначити номер стовпця, у якого сума елементів, розташованих вище головної діагоналі, максимальна.

4. Ввести матрицю з кількістю рядків k . Рядки матриці мають змінну довжину, елементи матриці розмістити в динамічній пам'яті. Обчислити й зберегти суму елементів кожного рядка, а потім вивести їх на екран.

5. Ввести розмір квадратної матриці і її елементи. Елементи матриці розташувати в динамічній пам'яті. Визначити номер стовпця, у якого сума елементів, розташованих нижче головної діагоналі найменша. Обнулити елементи, використовувані при підрахунку цих сум.

6. Ввести num - кількість масивів. Ввести розмірність чергового масиву і його елементи цілого типу, розмістити їх у динамічній пам’яті. Розсортувати масиви по зростанню і вивести на екран.

7. Написати програму для об'єднання масивів, n – кількість масивів, що підлягають об'єднанню; а -масив вказівників на масиви, що підлягають об'єднанню; масив sіze -містить розміри масивів, що підлягають об'єднанню. Пам'ять під масиви виділити динамічно; totar – результуючий масив..

8. Ввести двохмірний масив, для роботи з масивом використати вказівник. Масив розмістити в динамічній пам'яті. Визначення суми елементів вказаного рядка масиву.

9. Ввести не більше 5 масивів цілих чисел. Кількість чисел у масиві задається під час виконання програми, це число записати першим елементом масиву. Масиви розмістити в динамічній пам'яті. Створити масив вказівників на дані масиви. У функцію зі змінним числом параметрів передати кількість масивів і вказівники на масиви. У функції вивести на екран всі елементи кожного масиву.

10. Ввести num - кількість масивів. Ввести розмірність чергового масиву і його елементи цілого типу, розмістити їх у динамічній пам’яті. Розсортувати масиви по спаданню і вивести у файл.

11. Ввести не більше 3 масивів цілих чисел. Кількість чисел у масиві задається під час виконання програми, це число записати першим елементом масиву. Масиви розмістити в динамічній пам'яті. Створити масив вказівників на дані масиви. У функцію зі змінним числом параметрів передати кількість масивів і вказівники на масиви. У функції обчислити суму елементів всіх массивів.

12. Створити структуру з прізвищами студентів та їх оцінками. Розсортувати за алфавітом список студентів з оцінками, переміщаючи вказівники на записи. Вивести отриманий список. Інформацію розмістити в динамічній пам'яті.

13. Використати динамічне виділення пам’яті для двомірного масиву цілих чисел, розмірності масиву ввести з клавіатури. Для роботи з масивом використати вказівник на вказівник. Роздрукувати елементи масиву.

14. Ввести разміри матриці n, m, розмістити матрицю в динамічній пам'яті. Для роботи з елементами матриці використати звичайний вказівник. Вивести елементи 2-ого стовпчика матриці на екран.

15. Ввести розмір квадратної матриці і її елементи. Елементи матриці розташувати в динамічній пам'яті. Визначити чи є стовпці з одинаковими сумами елементів.

16. Ввести матрицю з кількістю рядків k . Рядки матриці мають змінну довжину, елементи матриці розмістити в динамічній пам'яті. Обчислити й зберегти суми елементів 1-ого і останнього рядків, і вивести їх на екран.

17. Приклад: ввести розмір квадратної матриці і її елементи. Елементи матриці розташувати в динамічній пам'яті. Визначити номер стовпця, у якого сума елементів, розташованих нижче головної діагоналі найбільша.

18. Ввести n - кількість масивів. Ввести розмірність чергового масиву і його елементи типу float, розмістити їх у динамічній пам’яті. Розсортувати масиви по зростанню і записати у файл.

19. Написати програму для об'єднання декількох масивів, k – кількість масивів, що підлягають об'єднанню; s -масив вказівників на масиви, що підлягають об'єднанню; масив dim -містить розміри масивів, що підлягають об'єднанню. Пам'ять під масиви виділити динамічно; arra – результуючий масив..

20. Ввести двохмірний масив, для роботи з масивом використати вказівник. Масив розмістити в динамічній пам'яті. Визначення суми елементів вказаного стовпчика масиву.

21. Ввести не більше 3 масивів чисел з плаваючою крапкою. Кількість чисел у масиві задається під час виконання програми введенням з клавіатури. Масиви розмістити в динамічній пам'яті. Створити масив вказівників на дані масиви. У функцію зі змінним числом параметрів передати кількість масивів і вказівники на масиви. У функції вивести на екран всі елементи кожного масиву.

22. Ввести num - кількість масивів. Ввести розмірність чергового масиву і його елементи типу double, розмістити їх у динамічній пам’яті. Розсортувати масиви по спаданню і вивести на екран.

23. Ввести не більше 4 масивів цілих чисел. Кількість чисел у масиві задається під час виконання програми, це число записати першим елементом масиву. Масиви розмістити в динамічній пам'яті. Створити масив вказівників на дані масиви. У функцію зі змінним числом параметрів передати кількість масивів і вказівники на масиви. У функції обчислити суму елементів всіх массивів,

24. Створити структуру з прізвищами студентів та їх іменами. Розсортувати за алфавітом список по прізвищу, переміщаючи вказівники на записи. Вивести отриманий список на екран. Інформацію розмістити в динамічній пам'яті.

25.Використати динамічне виділення пам’яті для двомірного масиву, розмірності масиву ввести з клавіатури. Для роботи з масивом використайте вказівник на вказівник. Роздрукуйте елементи і його розмір масиву, використовуючи функцію sizeof.

26. Написати програму для об'єднання декількох масивів, m – кількість масивів, що підлягають об'єднанню; s -масив вказівників на масиви; масив dim -містить розміри даних масивів. Пам'ять під масиви виділити динамічно; masyv – результуючий масив.

27. Ввести двохмірний масив, для роботи з масивом використати вказівник. Масив розмістити в динамічній пам'яті. Визначення мінімальний елемент вказаного стовпчика.

28. Ввести не більше 5 масивів чисел типу double. Кількість чисел у масиві задається під час виконання програми введенням з клавіатури. Масиви розмістити в динамічній пам'яті. Створити масив вказівників на дані масиви. У функцію зі змінним числом параметрів передати кількість масивів і вказівники на масиви. У функції вивести на екран елементи кожного масиву.

29. Ввести nm - кількість масивів. Ввести розмірність чергового масиву і його елементи типу float, розмістити їх у динамічній пам’яті. Розсортувати масиви по зростанню і вивести у файл.

30. Ввести не більше 3 масивів цілих чисел. Кількість чисел у масиві задається під час виконання програми, це число записати першим елементом масиву. Масиви розмістити в динамічній пам'яті. Створити масив вказівників на дані масиви. У функцію зі змінним числом параметрів передати кількість масивів і вказівники на масиви. У функції обчислити суму елементів другого масиву.

23

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]