Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цив.процес.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
238.59 Кб
Скачать

9. Індивідуальне навчально - дослідне завдання

Відповідно до “Положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців” індивідуальна робота студентів з цивільного процесу включає: (1) узагальнення судової практики; (2) есе за вузькоспеціальною проблематикою; (3) моделювання процедур цивільного судочинства; (4) складання термінологічних словників; (5) формування матеріалів цивільної справи тощо.

Вибір студентом індивідуальної роботи здійснюється за погодженням з кафедрою на початку навчального року. Організацію, контроль та оцінку якості виконання індивідуальної роботи студентів здійснює керівник, який закріплюється кафедрою за академічною групою.

Індивідуальна робота надається для перевірки за 20 днів до початку екзаменаційної сесії.

Навчальна діяльність студентів, які виконують курсові роботи з цивільного процесу та займаються науково-дослідною роботою як члени студентського наукового гуртка кафедри (за результатами захисту курсових робіт та виконання науково-дослідних завдань), зараховується як за індивідуальну роботу.

10. Методи навчання

При підготовці студентів використовуються такі методи навчання:

- організації і здійснення навчально-пізнавальної діяльності;

- стимулювання і мотивації навчальної діяльності;

- контролю і самоконтролю за ефективністю навчально-пізнавальної діяльності.

11. Методи контролю

Поточний контроль який проводиться у формі перевірок завдань, виконаних під час практичних занять, відповідей та питань за темами лекцій.

Підсумковий контроль у формі іспиту.

12. Розподіл балів, які отримують студенти

Поточне тестування та самостійна робота

Підсумковий cеместровий контроль (екзамен)

Сума

Модуль 1

Модуль 2

Модуль 3

40

100

Т1

Т2

Т3

Т4

Т5

Т6

Т7

Т8

Т9

Т10

Т11

Т12

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Т1, Т2 ... Т12 – теми модулів

Шкала оцінювання

Сума балів за всі види навчальної діяльності протягом семестру

Оцінка ECTS

Оцінка за національною шкалою

для екзамену, курсової роботи (проекту), практики

для заліку

90 – 100

А

відмінно

зараховано

80-89

В

добре

70-79

С

60-69

D

задовільно

50-59

Е

1-49

FX

Незадовільно

не зараховано

Результати складання екзамену оцінюються за чотирибальною шкалою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно») і вносяться в екзаменаційну відомість та залікову книжку студента.

Оцінка знань студентів за усну відповідь, виконання індивідуальних завдань при поточному контролі на семінарських заняттях, виконанні тестових завдань, підсумковому контролі знань на екзамені повинна відповідати наступним вимогам:

Оцінку «відмінно» (A) – заслуговує студент, який глибоко та твердо засвоїв весь програмний матеріал, повністю системно, послідовно, грамотно і логічно його викладає, пов’язує теорію з практикою; може відповісти на будь-яке запитання при зміні його форми; демонструє знання монографічного матеріалу; правильно та повно обґрунтовує, аргументує власні висновки; виявляє уміння самостійно узагальнювати та викладати матеріал, не допускаючи помилок.

Оцінку «добре» (B, C) – заслуговує студент, який твердо знає програмний матеріал, грамотно і по суті викладає його, не допускає суттєвих помилок у відповідях на питання, правильно використовує теоретичні положення і володіє необхідними навиками щодо узагальнення та систематизації матеріалу, який вивчається.

Оцінку «задовільно» (D, E) – заслуговує студент, який засвоїв тільки основний матеріал, але не знає окремих деталей, допускає неточні відповіді, недостатньо чіткі формулювання, порушує послідовність у викладанні програмного матеріалу та має певні труднощі в узагальненні та систематизації матеріалу, який вивчається.

Оцінку «незадовільно» (FX) – заслуговує студент, який не володіє значною частиною програмного матеріалу, допускає суттєві помилки, має значні труднощі при узагальненні матеріалу, який вивчається.