Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
коммунальное.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
27.88 Кб
Скачать

5. Значення інститу́ту ро́звитку територіа́льних грома́д.

Інститу́т ро́звитку територіа́льних грома́д — міжнародна благодійна організація, яка надає безкоштовні послуги з розвитку територій та окремихтериторіальних громад. Головною метою діяльності Інституту є сприяння органам самоврядування тагромадським організаціям у їхніх намаганнях започаткувати та забезпечити сталий розвиток територій та окремих територіальних громад, включаючи економічний та соціальний розвиток з врахуванням збереження та відновлення довкілля.

Інститут є правонаступником Програми місцевих екологічних дій (МЕП), метою якої було об'єднання зацікавлених сторін задля вирішення місцевих екологічних проблем і яка здійснювалася за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку. Інститут намагається ствердити принципи сталого розвитку шляхом запровадження прозорого та демократичного місцевого управління, вирішення пріоритетних проблем громад і підвищення обізнаності громадськості та зацікавлених сторін щодо їхніх прав та шляхів участі в управлінні територіальною громадою.

Інститут має базу даних експертів, яка налічує понад 40 експертів та 14 тренерів, які залучаються для реалізації проектів, пов'язаних з розвитком територіальних громад (планування, юридичні аспекти,інформаційні кампанії, соціологічні дослідження, виготовлення відео роликів, технічні аспективодопостачання, водовідведення тощо).

Інститут розбудовує партнерські стосунки з всеукраїнськими й місцевими НУО та органами місцевого самоврядування. Партнерська мережа Інституту нараховує більше 50 органів місцевого самоврядування (міських, районних тощо), 3 всеукраїнські та близько 10 місцевих НУО.

Окрім проектної діяльності Інститут надає технічну підтримку органам місцевого самоврядування за такими напрямками:

Розробка цільової політики вирішення проблем громади та відповідних планів дій. Розробка механізмів фінансування заходів цільової політики та планів дій. Зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та зацікавлених сторін у розробці та впровадженні цільової політики громади, поліпшення інвестиційного клімату в громаді.

Список використаних джерел.

1. Конституція України // Відомості Верховної Ради України. - 1996. - №30. ст.19.

2. Про місцеве самоврядування в Україні. Закон України від 21.05.1997 р. // Відомості Верховної Ради України. – 1997. - № 24, ст. 170. Європейська Хартія про місцеве самоврядування //Місцеве та регіональне самоврядування в Україні – К.,1994.- Вип.1/2 (6/7). – с.71

3. Європейська Хартія про місцеве самоврядування // Місцеве та регіональне самоврядування в Україні – К.,1994.- Вип.1/2 (6/7). – с.71