Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки до виконання дипломної робот...docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
7.57 Mб
Скачать

Структура графічної частини дипломного проекту

1 Схема електричних з’єднань електричної мережі – 2 аркуші (А1)

2 Схема монтажу (ремонту) електричного устаткування – 1 аркуш (А1)

3 Принципова схема релейного захисту – 1 аркуш (А1)

4 Креслення спеціального завдання – 1 аркуш (А1)

5 Таблиця техніко – економічних показників – 1 аркуш (А2)

Загальні вимоги до складання та оформлення пояснювальної записки дипломного проекту :

Детальна інформація про структуру і правила оформлення дипломного проекту розміщується в навчальному посібнику «Текстова навчальна документація. Структура і правила оформлення».

Текстову частину пояснювальної записки оформлюють на аркушах формату А4 (210х297мм). За необхідністю допускається використання аркушів формату А3 (297х420 мм). Текст виконують одним з наступних способів:

  • рукописним (креслярським шрифтом згідно з ДОСТ 2.304-81 при висоті літер і цифр не менше 2,5 мм) чорними чорнилами, пастою або тушшю;

  • машинописним;

  • машинним ( за допомогою комп’ютерних програм – шрифт – 14)

Лінії, літери, цифри і знаки тексту мають бути чіткі, не розпливчасті, однаково чорного кольору.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбовуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого зображення машинописним способом або від руки. Пошкодження аркушів, помилки, сліди неповністю знищеного попереднього тексту не дозволяються.

Відстань від рамки формату до межі тексту на початку і в кінці рядка – не менше 10мм. Абзаци в тексті починають відступом, який повинен бути однаковим впродовж усього тексту і дорівнювати п’яти знакам (15-17 мм).

Нумерація сторінок дипломного проекту починається зі змісту. Номер сторінки проставляють у правому нижньому куті, в графі «Лист» без крапки в кінці.

Текст пояснювальної записки поділяється на розділи, а розділи на підрозділи і пункти. Пункти можуть поділятися на підпункти. Кожен пункт і підпункт повинен містити завершену інформацію. Розділи, підрозділи, пункти і підпункти слід нумерувати арабськими цифрами і друкувати з абзацного відступу. Структурні елементи «Зміст», «Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів», «Вступ», «Висновки», «Перелік посилань» не нумерують, а їх назви правлять за заголовки структурних елементів.

Номер підрозділу включає номер розділу і порядковий номер підрозділу, які відокремлені крапкою. Аналогічно виконується і нумерація пункту і підпункту. Якщо розділ або підрозділ складається з одного пункту або пункт складається з одного підпункту, його також нумерують. Після номеру розділу, підрозділу, пункту і підпункту крапку не ставити.

Кожен розділ рекомендується починати з нового аркушу.

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти, як правило заголовка не мають. Заголовки слід починати з великої літери (або писати великими літерами повністю). В кінці заголовка крапку не ставити. Заголовок не підкреслювати. Якщо заголовок складається з двох речень, їх відокремлюють крапкою. Відстань між рядками заголовку приймають такою, як у тексті. Перенесення слів у заголовку не допускається.

Заголовки розділів документа слід виділяти жирним шрифтом (можливо курсивом). Відстань між заголовком і текстом при виконанні документа рукописним способом – 8мм; при виконанні машинним способом – 2 інтервали. Не допускається розміщувати назву підрозділу, пункту або підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Ілюстрації слід розміщувати безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. Таблиці, що доповнюють графічний матеріал, слід розташовувати за ними. На всі ілюстрації мають бути посилання в тексті. Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами наскрізно у межах розділу. Назву ілюстрації слід розташовувати під ілюстрацією.

Розрахунки по можливості проводити у вигляді таблиць. На всі таблиці повинні бути наведені посилання в тексті пояснювальної записки. Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами наскрізно у межах розділу. Назва таблиці друкується з великої літери над таблицею.